Passief inkomen zonder startkapitaal

Bijgewerkt: 15 maart 2023

Het mooie aan een passief inkomen is dat je zelfs een geld verdient wanneer je in je hangmat ligt. Logisch dat iedereen hiermee wil starten. Voor sommige methoden heb je eigen geld nodig. Een passief inkomen zonder startkapitaal is zeker mogelijk. Kijk maar eens hoe je dat doet.

Vloggen op YouTube

De kans is groot dat je een smartphone in je bezit hebt. Met moderne toestellen kun je prachtige video’s maken. Vloggen op YouTube kan veel opleveren, maar alleen wanneer je dit al wat langer doet. Je kunt je namelijk pas bij het advertentieprogramma aanmelden wanneer je een minimaal aantal volgers en views hebt.

Goed, maar hoe zorg je voor een passief inkomen zonder startkapitaal? Maak interessante video’s die iedereen wil zien. Bijvoorbeeld met tips of ideeën die niemand nog wist. Spring ook in op actualiteiten, hiermee scoor je altijd.

Mocht je al wat verder gevorderd zijn, schaf dan een fatsoenlijke vlogcamera aan. Verkrijgbaar vanaf € 69, hoewel de topmodellen meer dan € 500 kosten.

Bekijk vlogcamera’s

Je eigen boek schrijven

Een passief inkomen zonder startkapitaal? Schrijf je eigen boek en geef dit uit. Benader hiervoor een uitgeverij, zij nemen alle kosten op zich. Je ontvangt dan alleen royaleties over elk verkocht exemplaar. Je kunt een boek ook in eigen beheer uitgeven zonder al te hoge kosten te maken. Je laat dan een bedrijf pas het boek drukken wanneer er bestellingen binnenkomen, niet eerder.

Voordeel hiervan is dat je veel kosten bespaart. Aan de andere kant moeten je klanten wel wat langer op de levering wachten. Wees hier dan ook transparant over.

Dropshipping webshop

Een webshop kan voor hogere inkomsten zorgen. Vooral de gadgets die je op AliExpress tegenkomt worden via Nederlandse webshops heel goed verkocht. De meeste van dit soort webshops werken middels dropshipping. Dit houdt in dat geplaatste bestellingen naar de fabrikant of leverancier worden doorgestuurd. Die verzendt het product vervolgens rechtstreeks naar de klant.

Je hoeft dus zelf geen voorraad in te slaan. Hierdoor blijf je ook nooit met onverkochte producten zitten. Aan de andere kant blijf je als aanbieder wel verantwoordelijk voor retourzendin en of garanties. Mocht iemand zijn geld terug willen hebben dan moet je zelf het product aannemen en het geld terugstorten. Er blijft het altijd een klein risico aan zitten, maar die ontwijkt je door de hoge marges.

White label diensten

Wil je een passief inkomen zonder startkapitaal? Dit betekent dat je weinig tot niks investeert en ook weinig werk levert. Een goede methode is het aanbieden van white label diensten. Feitelijk bied je diensten aan die je vervolgens door een ander laat uitvoeren. White label betekent dat het voor je klanten niet duidelijk is dat je de diensten inkoopt. Ze worden dus onder jouw naam uitgevoerd.

Ook nu weer blijf je als aanbieder wel verantwoordelijk voor het oplossen van klachten. Maak dus goede afspraken met de bedrijven waar je de diensten inkoopt.

Producten zonder kostprijs verkopen

Vind je het leuk om presentaties, muziek, video’s of afbeeldingen te maken? Deze bied je aan in verschillende bestandsformaten waaronder mp4 (video), mp3 (audio), jpg of gif (afbeelding) of pdf (document, e-book etc). Het mooie aan dit soort digitale producten is dat het creëren hiervan totaal geen geld kost. Er zijn voldoende (gratis) programma’s waarmee je dit realiseert.

Bekijk bewerkingssoftware

Vervolgens verkoop je die bestandsformaten via websites, marktplaatsen of social media. Zo wist iemand duizenden online pubquizen voor € 10 per stuk te verkopen. En werd een ander rijk door het verkopen van zijn selfies.

Affiliate marketing

Toegeven, dit onderdeel betreft een passief inkomen zonder startkapitaal waarbij je ongeveer € 50 per jaar kwijt bent. Dat geld geef je uit aan hosting voor een eigen website. Plaats interessante artikelen op de website en zorg dat hier advertenties bijstaan. Uit die advertenties haal je inkomsten. Een andere methode is het verkopen van gesponsorde blogs. Of een webshop op basis van affiliate marketing opzetten.

Hoe dan ook, er zijn meer dan voldoende mogelijkheden. Kies wel iets dat bij je past. Heb je een hekel aan sporten dan moet je geen website of webshop over sport((artikelen) beginnen. Vroeg of laat ga je een hekel aan je eigen website of webshop krijgen.

Is passief inkomen zonder startkapitaal echt mogelijk?

Over het algemeen is een passief inkomen zonder startkapitaal best te doen. Maar uiteindelijk ontkom je er niet aan om toch enkele tientjes uit te geven. Bijvoorbeeld voor een fotocamera (vloggen), software (digitale producten aanbieden) of hosting (je eigen website of webshop).

Houd ook rekening met het investeren van tijd. Vaak wordt gezegd dat je bij een passief inkomen niet hoeft te werken. Dit klopt natuurlijk niet, want het inkomen moet ergens vandaan komen. Vooral in het begin investeer je veel tijd. Maar bij passieve inkomsten is het wel zo dat je na verloop van tijd minder werkt, terwijl je net zoveel (of meer) geld blijft verdienen.

Reken je ook niet direct rijk. Het duurt minimaal een jaar voordat je de inkomsten op een acceptabel niveau ziet komen. Bij sommigen gaat dit nooit gebeuren, en ook dat is een harde waarheid.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Passief inkomen zonder startkapitaal
Schuiven naar boven