Hoeveel verdien je met affiliate marketing?

Bijgewerkt: 19 maart 2022

Op veel websites wordt enthousiast over affiliate marketing gesproken. Je zou hier duizenden euro’s per maand mee kunnen verdienen. De werkelijkheid ligt anders, want deze vorm van passief inkomen blijkt achteraf toch hard werken te zijn. Bekijk hoeveel geld je écht met affiliate marketing verdient.

Dit zijn affiliate inkomsten

Misschien ben je nog niet zo bekend met affiliate marketing. Daarom vind je hier eerst wat meer informatie over affiliate inkomsten. Affiliate marketing is voor bedrijven een zeer effectieve marketingvorm. Ze laten andere websites hun product of dienst promoten. Iemand die dit doet wordt ook wel een affiliate genoemd.

Dat promoten gebeurt natuurlijk niet vrijwillig, de affiliate ontvangt hier een vergoeding voor. Vaak betreft dit een vergoeding over een percentage van de verkoopprijs. Dat percentage varieert van 1% tot wel 10%. Minder vaak ontvangt de affiliate een commissie over elke 1000 vertoningen. Affiliate inkomsten vallen onder werk, je bent hierover inkomstenbelasting verschuldigd.

Aanrader: het SEO boek (met je website hoger in Google)

Hoeveel verdien je met affiliate marketing?

Verdient € 5000 of meer per maand! Dit is een kreet die je op veel websites tegenkomt. Vaak zijn dit lokkertjes om je te verleiden een boek of cursus aan te schaffen. Uit de praktijk blijkt dat maar weinig mensen € 5000 of meer met affiliate marketing verdienen. De hoogte van de inkomsten hangt namelijk van verschillende zaken af.

Ten eerste de niche. Sommige niches kunnen veel opbrengen waaronder reizen en financieel. Per transactie ontvang je hogere vergoedingen. Hoeveel je verdient hangt ook van het aantal websitebezoekers af. Met 500 bezoekers per dag verdien je vaak minder dan wanneer er dagelijks 5000 bezoekers langskomen.

Dan hangen de inkomsten nog van de commissies af. Het promoten van online trainingen of software kan wel 50% van de verkoopprijs opleveren. Terwijl veel consumentenproducten goed zijn voor een commissie van 3% tot 8% van de verkoopprijs. Hieronder zie je verschillende inkomstencategorieën en hoeveel mensen dit daadwerkelijk verdienen.

Tot € 100 per maand: 50%

De eerste drie maanden verdien je nog niet zoveel. Meestal duurt het drie maanden voordat je tussen de € 20 euro en € 100 per maand verdient. Dit is ook de periode dat de meeste affiliates er weer meer ophouden. Dit komt omdat ze niet voldoende geduld hebben. Daarnaast zijn er mensen die niet actief genoeg bezig zijn, waardoor het inkomen laag blijft.

Geschat wordt dat ruim de helft van de affiliates maximaal € 100 per maand verdient. Zie je affiliate marketing als zakcentje dan is dit helemaal niet slecht. Maar wanneer je er een volwaardig inkomen uit wil halen dan heb je nog veel te doen.

€ 100 tot € 500 per maand: 25%

Een kwart van de affiliates verdient maandelijks tussen de € 100 en € 500 per maand. Hiervoor heb je toch al snel 300-500 bezoekers per dag op je website nodig. Misschien minder, maar dan moeten de commissies erg hoog liggen.

Op zich zijn dit mooie inkomsten, al helemaal wanneer je niet zoveel tijd in de website steekt. Maar wanneer je er wél veel mee bezig bent, dan is er waarschijnlijk iets mis met je zoekmachine optimalisatie. Hierdoor komt de website niet hoog genoeg in de organische zoekresultaten. De hogere inkomsten blijven lang uit.

€ 500 tot € 1000 per maand: 10%

Meer dan 100.000 Nederlanders houden zich affiliate niet marketing bezig. Slechts 10% hiervan verdient maandelijks tussen de € 500 en € 1000 per maand. Dit zijn ook de mensen die hier af en toe over praten, bijvoorbeeld een forum, sociale media op de eigen website. Als bijbaan is dit een mooi inkomen, maar ook voor studenten of AOW’ers is dit ideaal.

Het zijn geen bedragen om maandelijks van rond te komen, daar heb je toch een extra inkomen nodig. Het kan ook dat de website aan verbetering toe is of nog door moet groeien, dan stijgen die inkomsten vanzelf.

€ 1000 tot € 5000 per maand: 10%

Nog eens 10% verdient elke maand € 1000 tot wel € 5000 per maand middels affiliate marketing. Dit soort bedragen kun je als volwaardig inkomen beschouwen. Wat betekent dit voor jou en alle andere affiliates? Dat slechts 15% van de groep er een goed inkomen uithaalt, de rest blijft toch achter.

Meer dan € 5000 per maand: 5%

Het grote geld is weggelegd voor slechts 5% van alle affiliates. Dit komt omdat affiliate marketing ontzettend veel tijd, kennis en ervaring vraagt. Wil je een goedlopende website dan ben je hier dagelijks vier tot wel acht uur per dag mee bezig. Het gaat niet alleen om het creëren van nieuwe content maar ook het bijhouden van bestaande artikelen en media.

Daarnaast moet je kennis hebben van zoekmachine optimalisatie (SEO). Er kunnen dan wel duizenden artikelen op je website staan, maar als deze niet vindbaar zijn in Google dan heb je hier niks aan. Je moet dus weten hoe je een website bovenaan in de organische zoekresultaten krijgt.

Kan je echt geld verdienen met affiliate marketing?

Je hebt hierboven kunnen zien dat je daadwerkelijk geld kunt verdienen met affiliate marketing. Laat je niet om de tuin leiden, inkomsten van € 5000 of meer (per maand) is voor slechts een klein percentage weggelegd. Het heeft dan ook geen zin om allerlei dure cursussen te volgen, beter werk je eerst aan je website. Daarnaast moet je weten hoe je affiliate marketing effectief inzet. Hier zijn een aantal goede boeken over verkrijgbaar, die zijn goedkoper dan die dure cursussen.

Bekijk affiliate marketing boeken (passief inkomen)

Lees het boek over passief inkomen in je vrije tijd, wanneer je op de wc zit of op vakantie bent. Dit is weer eens wat anders dan een of een stripboek, en je leert er gelijk een hoop van. Niet alleen met betrekking tot affiliate marketing maar ook andere vormen van passief inkomen.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Hoeveel verdien je met affiliate marketing?
Schuiven naar boven