Geld verdienen met affiliate marketing in 2022

Bijgewerkt: 20 juli 2022

Thuis geld verdienen oftewel thuiswerk: het is erg populair. Geld verdienen met affiliate marketing wordt in 2022 moeilijker. Dit heeft niet alleen met de groeiende concurrentie te maken, ook zoekmachines stellen steeds hogere eisen. Wil je op deze manier voor inkomsten zorgen, dan moet je rekening houden met de volgende dingen.

Dit is affiliate marketing

Niet iedereen is bekend met affiliate marketing. Op zich wel logisch want het is vaak lastig uitleggen hoe je op deze manier geld verdient.

Bij affiliate marketing word je betaald voor het promoten van een dienst of product. Telkens wanneer iemand via jou een dienst of product afneemt, ontvang je hier een vergoeding over. Die vergoeding bedraagt een bepaald percentage van de verkoopprijs. Meestal ligt het percentage tussen de 0,5% en 10%.

Lees hier alles over affiliate marketing (boekentip)

Geld verdienen met affiliate marketing 2022: vijf tips

Wil je geld verdienen met affiliate marketing dan heb je in 2022 deze dingen nodig:

  • Een eigen website
  • Veel artikelen
  • Kennis van SEO
  • Een affiliate netwerk

Dit ziet er heel eenvoudig uit maar in de praktijk kunnen de inkomsten flink tegenvallen. Een goede voorbereiding is het halve werk. Laten we starten, lees hieronder de vijf belangrijkste tips.

Tip 1: Kies een onderwerp waar je blij van wordt

Bepaalde niches betalen goed. Bijvoorbeeld de financiële branche of de reisbranche. Maar wanneer je helemaal niks met deze twee hebt, dan wordt je werk al snel saai en eentonig. Kies daarom een onderwerp waar je uren over kan praten. Zoiets waar je helemaal opgewekt en blij van wordt.

Schrijven doe je vanuit je passie. Wanneer je een hekel hebt aan dieren maar je start toch een website over dieren, dan gaat het je na een half jaar echt tegenstaan. Uiteindelijk doe je niks meer aan je website en dat is hartstikke zonde. Stilstand betekent namelijk achteruitgang.

Tip 2: schrijf een aantal artikelen

Je kunt je niet aanmelden bij een affiliate netwerk wanneer je website nog leeg is. Zorg dat er minimaal 10 artikelen op je site staan. Werk ook aan de homepage, de privacyvoorwaarden en cookies. Eigenlijk moet je website al helemaal klaar zijn voor de grote doorstart. Adverteerders bekijken namelijk eerst of je website wel interessant genoeg is, dan pas laten ze je toe tot hun partnerprogramma.

Bij de volgende affiliate netwerken maak je veel kans om toegelaten te worden:

  • Tradetracker
  • Daisycon
  • Adtraction

Kijk even of het netwerk ook bij de inhoud van je website aansluit. Het heeft geen zin om reizen te promoten wanneer je website over interieurs gaat.

Tip 3: verdiep je in SEO

Een goede positie in zoekmachines is belangrijk. Sta je bovenaan in Google dan ontvang je veel meer websitebezoekers. Dit betekent dat je verdiensten ook hoger uitvallen. Verdiep je daarom in SEO, ook wel zoekmachine optimalisatie genoemd.

Bedenk wel dat SEO een vak apart is. Er zijn namelijk veel SEO tekstschrijvers of SEO-experts die zelf slecht in zoekmachines scoren. Hieraan zie je dat SEO moeilijker is dan gedacht. Heb je moeite met zoekmachineoptimalisatie, denk dan eens aan de aanschaf van een goed SEO-boek. Hier leer je ontzettend veel uit.

Bekijk SEO boeken

Je kunt ook hulp inschakelen, bijvoorbeeld van een SEO tekstschrijver of een marketingbureau. Zorg dat degene die je inschakelt zelf hoog in Google scoort. Dit zegt veel over de vaardigheden van zo iemand.

Tip 4: werk dagelijks aan je website

Het heeft geen zin om geld te verdienen met affiliate marketing en achterover te hangen. Dat gaat een tijd goed maar er komt een moment dat je website in de zoekresultaten wegzakt. Of dat de advertenties, banners of linkjes op je website niet meer werken.

Je bent dagelijks bezig met het aanpassen en aanvullen van je site. Denk hierbij aan het controleren van advertentiemateriaal, aanpassen van bestaande artikelen en nieuwe artikelen plaatsen. Houd ook contact met de adverteerder of het affiliate netwerk. Pas veranderingen direct aan.

Voor jouw idee, dagelijks zou je ongeveer twee uur actief met je website bezig moeten zijn. Het liefst meer maar dit kan niet iedereen zich permitteren.

Tip 5: verkoop je website op tijd

Je hebt heel hard aan je website gewerkt, waarom zou je hem dan verkopen? Elke website, groot of klein, kent zijn goede en slechte tijden. Meestal loopt je site gedurende de eerste 6 tot 9 maanden nog niet zo goed. Hierna komen er steeds meer bezoekers binnen en stijgen je inkomsten. Het hoogtepunt van veel affiliate sites ligt op een leeftijd van 6 tot 8 jaar.

Vaak zie je dat de bezoekersaantallen na deze periode teruglopen. Dit komt omdat zoekmachines hun algoritmes telkens aanpassen. Oudere website kunnen dit niet meer bijbenen. Bovendien verandert er in deze periode ook een hoop op het gebied van adverteren en privacy.

Door je website op tijd te verkopen haal je er nog de maximale winst uit. In veel gevallen zie je dat de koper de website nooit meer zo succesvol krijgt als voorheen. Uitzonderingen daargelaten, daarom moet je van tevoren goed bedenken wat het juiste moment van verkoop is.

Dat er ergens een deur sluit betekent dat er elders een andere deur open gaat. Voordat je de website verkoopt start je een nieuwe op. Die nieuwe voldoet geheel aan de nieuwe richtlijnen van zoekmachines en adverteerders.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Geld verdienen met affiliate marketing in 2022
Schuiven naar boven