Pinautomaat koppelen aan bankrekening

Bijgewerkt: 20 augustus 2023

Je koopt een (mobiele) pinautomaat die je zakelijk inzet. Een pinautomaat koppelen aan bankrekening kan middels een pincontract. Misschien zit je niet te wachten op een abonnement. Hoe kun je dan toch pinautomaat aan de bankrekening koppelen? Hier zijn verschillende methoden voor.

Met of zonder abonnement

Je hebt de pinautomaat met abonnement, veel grote bedrijven kiezen hiervoor. Dankzij een abonnement ben je niet afhankelijk van individuele transactiekosten. Soms betaal je een kleine bijdrage per transactie, maar bij veel maandelijkse transacties ben je met een abonnement goedkoper uit.

Een pinautomaat zonder abonnement is geschikt voor kleine ondernemers. Je betaalt op basis van transactiekosten. Elke pinbetaling kost je dus geld, en dat is vaak meer dan wanneer je een abonnement neemt. Maar wanneer je niet zoveel pinbetalingen ontvangt dan is een pinautomaat zonder abonnement veel voordeliger.

Het mobiele pinautomaat

Let op want er is een verschil tussen een vaste en mobiele pinautomaat. Met een mobiele pinautomaat ervaar je veel vrijheid. Laat je klanten op locatie betalen, ook wanneer je onderweg bent. Voor een mobiele pinautomaat ben je tussen de € 25 en € 85 kwijt. Hiermee accepteer je alle bekende pin- en creditcardbetalingen.

Bekijk mobiele pinautomaten

Pinautomaat koppelen aan bankrekening

De pinautomaat koppelen aan je bankrekening is belangrijk. Je wil immers de betalingen direct op je (zakelijke) rekening ontvangen. Hoe je deze koppeling tot stand brengt hangt een beetje van het apparaat af.

Heb je bijvoorbeeld de mobiele pinautomaat van SumUp? Dan is het koppelen aan de bankrekening vrij eenvoudig. Ten eerste download je de speciale app voor Android of iOS. Maak vervolgens een SumUp account aan. In je account geef je aan op welke bankrekening je de betalingen wil ontvangen.

Verbind nu de mobiele pinautomaat via Bluetooth met je smartphone of tablet. Het apparaat is direct klaar voor gebruik. Accepteer betalingen en ontvang deze binnen drie werkdagen op je bankrekening. De pinautomaat koppelen aan de bankrekening was nog nooit zo makkelijk geweest.

Heb je een pinautomaat met abonnement? Dan verloopt het koppelen aan de bankrekening via je abonnement. Bij het aangaan van een abonnement geef je het juiste bankrekeningnummer door. Betalingen ontvang je vaak binnen twee werkdagen op je rekeningnummer.

Kosten mobiel pinapparaat

Steeds meer ondernemers kiezen voor een mobiel pinapparaat. Dit is hartstikke praktisch want je zit niet meer aan een vaste verbinding vast. Een mobiel pinapparaat werkt middels 3G, maar je kunt ook een koppeling via Bluetooth met je smartphone of tablet tot stand brengen. In dit geval is het de bijbehorende app die het werk doet. Ook hiervoor heb je 3G of wifi nodig. Sommige mobiele apparaten zonder app beschikken ook over wifi connectie.

Wat zijn de kosten van een mobiel pinapparaat? Allereerst krijg je met de aanschafprijs van het apparaat te maken. Zoals je hierboven al hebt kunnen zien betaal je tussen de € 25 en € 85 per mobiele pinautomaat.

Een vaste pinautomaat is veel duurder. Je bent dan al snel tussen de € 500 en € 800 kwijt. Ook is het mogelijk om een vaste pinautomaat te huren. Dit kan in sommige gevallen voordeliger zijn.

Vaste kosten en transactiekosten

Daarnaast krijg je te maken met vaste kosten. Bij een abonnement zijn dit maandelijks terugkerende kosten. Voor kleine ondernemers is de abonnementvrije versie aan te raden. Je betaalt dan per transactie. De kosten liggen dan op ongeveer 1,9% per transactie. Dit geldt voor alle pinpassen en creditcards.

Stel dat een klant een bedrag van € 20 pint. Je betaalt dan 1,9% aan transactiekosten oftewel € 0,38. Dit kan voor kleine ondernemers een flink bedrag zijn, maar je kunt het ook in de prijs doorberekenen. Bijvoorbeeld door de prijs van je product of dienst iets te verhogen. Aan de andere kant biedt je klanten een extra service, hierdoor komen tevreden klanten sneller terug. Dit is van invloed op je omzet.

Let op want een zakelijke pinautomaat met abonnement brengt andere kosten met zich mee. Je betaalt dan maandelijks voor het contract. De kosten per transactie vallen wel laag uit, ergens tussen de € 0,03 en € 0,06 per transactie.

Kosten pinautomaat aftrekbaar

Zowel de aanschafprijs van een (mobiele) pinautomaat als de transactiekosten zijn aftrekbaar van de winst. Dit betekent dat je op de eindstreep minder belasting of inkomstenbelasting betaalt. Houd daarom alle gemaakte kosten goed bij en verwerk deze netjes in je administratie.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Pinautomaat koppelen aan bankrekening
Schuiven naar boven