Beste powerline adapter (2022) – test

Bijgewerkt: 19 maart 2022

Met de beste powerline adapter maak je verbinding tussen je modem en een of meerdere toestellen. Heel handig om een vast internet bijstation te creëren. Zo kun je namelijk meerdere toestellen aan je netwerk toevoegen waarbij je toch gebruik maakt van een veilige ethernet verbinding. Bekijk het overzicht beste powerline adapter 2022.

Zo werkt een powerline adapter

Een powerline adapter is een kastje met een stekker en een ethernetpoort. De stekker steek je in elk willekeurig stopcontact. Vervolgens sluit je de meegeleverde ethernetkabel op de ethernet van de powerline adapter aan. Het andere uiteinde van de ethernetkabel gaat naar de ethernet van je toestel.

Je hebt altijd twee powerline adapters nodig. De een plaats je bij het modem waarbij je de adapter naast het modem in een stopcontact steekt. Vervolgens verbind je de powerline adapter met de ethernetkabel aan het modem. De tweede poweronline adapter maakt via het elektrisch netwerk verbinding met de eerste die bij het modem verbonden is. Er zijn ook powerline adapters met wifi verkrijgbaar.

Beste powerline adapter 2022

Power naar een adapter heeft via het lichtnet een snelheid van 500 MB/s tot 1300 MB/s. hoe hoger de snelheid, hoe beter dit natuurlijk is. Maar je hebt ook verschil tussen adapters zonder of met randaarde. Welk model moet je nu nemen? Dat ontdek je in het overzicht beste powerline adapter.

1. TP-Link TL-PA4010P KIT – Powerline zonder wifi

De eerste in het overzicht beste powerline adapter is er een van het bekende merk TP-Link. Je ontvangt ze mee adapters zonder wifi. Deze zijn voorzien van een ethernet poort waarmee je het modem of het apparaat verbindt. De snelheid via het lichtnet bedraagt 600 MB/s. Voor de veiligheid zijn deze adapters voorzien van randaarde.

Er is een spaarstand aanwezig waardoor je stroomverbruik omlaag kunt brengen, dit is wel zo milieuvriendelijk. Het prettige aan deze powerline adapters is dat ze voorzien zijn van geïntegreerd stopcontact waardoor je origineel stopcontact niet verloren gaat. Dit product is meer dan 400 keer beoordeeld en ontvangt een zeer goede score van 4,7 van de 5 sterren. Gebruikers zijn zeer tevreden over de goede kwaliteit en de voordelige prijs.

Bekijk TP-Link TL-PA4010P KIT

2. TP-Link TL-WPA4220T KIT – Wifi Powerline – 3 Stuks

Wil je jouw netwerk goed uitbreiden dan is deze set van drie powerline adapters zeker iets voor jou. Eentje verbind je met het modem en de andere twee zijn beschikbaar om aan te sluiten op een apparaat. Dit doe je middels de ethernetpoorten maar je kunt ook gebruik maken van wifi. Je zet namelijk heel eenvoudig een wifi hotspot op. De snelheid ligt op 600 MB/s, er is geen randaarde aanwezig.

Een van de betere keuzes wanneer je snel je netwerk wil uitbreiden of een draadloos netwerk wil opzetten. Met de wifi kloon toets neemt de adapter de naam en het wachtwoord van de router automatisch over. Meer dan 200 gebruikers kochten dit product en gaven het een gemiddelde beoordeling van 4,3 sterren.

Naar TP-Link TL-WPA4220T KIT

3. Devolo dLAN 1200+ – Wifi Powerline

Deze behoort zeker tot de beste powerline adapter van dit moment, wat allemaal te danken is aan de zeer hoge snelheid. Het gaat hier namelijk om een snelheid van maar liefst 1200 MB/s. je ontvangt twee adapters met randaarde, waarvan je er eentje aansluit op het modem. De ander is voorzien van een ethernet en geïntegreerd stopcontact. Natuurlijk is er ook wifi aanwezig waardoor je gebruik maakt van een nieuwe wifi hotspot.

Zeer geschikt voor streamen (ook 4K) en gamen. Dit model vanzelf afstanden van 50-60 m overbruggen, wat een uitzonderlijke prestatie is. Hij is wat duurder geprijsd andere modellen naar je gaat wel voor de hoogste snelheid. Met meer dan 100 beoordelingen ontvangt dit product een score van 4,5 sterren.

Bekijk Devolo dLAN 1200+

4. Netgear PL1000 – Powerline zonder wifi – 2 Stuks

Ook Netgear is een bekende gebied van routers en natuurlijk powerline adapters. Dit model haalt een hoge snelheid van 1000 MB/s. Hij beschikt over een gigabit ethernetpoort waardoor je gebruik maakt van het snelle internet. Er is geen wifi aanwezig, wel iets om rekening mee te houden. Steek de adapter in het contact waarbij je het apparaat verbindt middels een ethernetkabel.

Zonder geïntrigeerd stopcontact dus er moet wel een vrij stopcontact beschikbaar zijn. Installatie is zeer eenvoudig: inpluggen en klaar voor gebruik. Zorg er dan wel voor dat je de computer of het geïnstalleerde apparaat aan hebt staan. Gebruikers zijn tevreden over de stabiele verbinding, ook wanneer je deze adapter op zolder gebruikt. Dit product ontvangt dan ook een score van 4,6 sterren.

Naar Netgear PL1000

5. TP-Link TL-WPA8635P KIT – Wifi Powerline – 2 Stuks

Nummertje vijf in het overzicht beste powerline adapter is er weer een van het bekende merk TP-Link. Het betreft hier twee adapters waarvan eentje natuurlijk voor het modem. De tweede is bedoeld voor aansluiting met apparaten. Er zijn maar liefst drie ethernetpoorten op deze adapter aanwezig. Dit biedt de mogelijkheid om tot drie apparaten aan te sluiten.

De adapters beschikken ook over wifi, waardoor je eenvoudig een draadloze hotspot opzet. Dankzij het geïntrigeerde stopcontact hoef je geen vast stopcontact in te leveren. Dit model is voorzien van randaarde en heeft een snelheid van 1300 MB/s (lichtnet). Wanneer je gebruik maakt van de draadloze verbinding dan gaat de snelheid omlaag naar 300 MB/s. Ondanks dit kleine minpuntje wordt ook deze powerline adapter zeer goed beoordeeld (4,5 sterren).

Bekijk TP-Link TL-WPA8635P KIT

Of dat er nog een tip: sluit de powerline adapter altijd rechtstreeks op het stopcontact aan, dus zonder tussenkomst van een verlengkabel of stekkerdoos. Zo behoud je de hoogste snelheid.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste powerline adapter (2022) – test
Schuiven naar boven