Beste prikpen – glucose meten

Bijgewerkt: 19 maart 2022

Een prikpen is ideaal voor glucosemeting. Ga hierbij wel voor de beste prikpen, dit scheelt je weer een hoop gedoe. De glucose meten is belangrijk wanneer je last hebt van diabetes (suikerziekte). Wanneer je een prikpen koopt heb je keuze uit een losse prikpen of een compleet pakket. We laten je de beste prikpen van dit moment zien.

Het gebruik van een prikpen

Hoe gebruik je een prikpen en in welke situaties? Een prikpen is bedoeld voor het meten van de bloedsuikerspiegel, dit noem je ook wel glucose. Mensen met diabetes die insuline spuiten moeten regelmatig hun bloedsuiker controleren. Hierbij is het belangrijk dat je deze meting op een goede manier verricht.

Bij verkeerd gebruik van de prikpen kan er een infectie ontstaan. Gebruik daarom altijd bij elke meting een nieuw lancet. Was je handen voordat je de prikpen gebruikt en stel de prikpen niet te diep in. Prik bij voorkeur aan de zijkant van je vingertop en verwijder daarna het lancet weer.

Beste prikpen om glucose te meten

Er zijn heel wat prikpennen en glucosemeters verkrijgbaar. Enkele bekende merken zijn Accu Check en CareSens. Gemiddeld betaal je tussen de € 50 en € 100 voor een prikpen. Je krijg hier een aantal lancetten bij. Er zijn echter ook goedkopere prikpennen verkrijgbaar. Moeilijk om een keuze te maken? Hier volgt 5X de beste prikpen van dit moment.

1. CareSens Dual glucose en ketonen startset

Ook deze prikpen is een absolute aanrader, namelijk van het bekende merk CareSens. Met betrekking dat de prijs zit deze op hetzelfde niveau als voorgaand model. Het betreft hier een pakket bestaande uit een prikpen, 110 glucosestrips en 110 lancetten. Hiermee kun je voorlopig vooruit. Meet zelf de hoeveelheid glucose in het bloed, elke dag weer.

Het testresultaat is binnen 8 seconden zichtbaar. Met deze meter kun je niet alleen de bloedglucose meter maar ook ketonen. De meter is voorzien van een helder display en grote knoppen. Data exporteer je heel eenvoudig via Bluetooth. Een zeer uitgebreide set die gezien de prijs een absolute topper is.

Naar CareSens Dual glucose en ketonen startset

2. CareLance Prikpen

Een zeer voordelig geprijsde prikpen waarmee je snel en moeiteloos een druppeltje bloed prikt. Het gaat hier alleen om de prikpen zelf, zonder overige benodigdheden. Het is dan ook de ideale prikpen om als reserve te gebruiken of om mee te nemen op vakantie. Je weet immers maar nooit of je je eigen prikpen kwijtraakt of dat deze kapot gaat. Vooral de lage prijs valt op, maar met de kwaliteit zit er natuurlijk ook goed.

Naar CareLance Prikpen

3. Vivachek Ino Smart glucosemeter startpakket

De laatste in het overzicht beste prikpen is er een van het merk GK Dual. Het betreft hier een glucosemeter die met je smartphone samenwerkt. Dit pakket is inclusief prikpen, teststrips en lancetten. Dit apparaat heb je nodig om het gehalte glucose te meten, op te slaan en af te lezen. Hij is zeer nauwkeurig, daar is geen twijfel over mogelijk.

In slechts enkele seconden lees je het meetresultaat af. Hier is ook maar een klein druppeltje bloed voor nodig. Dit werkt een stuk sneller en nauwkeuriger dan de ouderwetse prikpennen en meters. Dankzij de eenvoudige bediening is het apparaat ook nog eens zeer gebruiksvriendelijk. Bovendien is dit apparaat in nagenoeg elke omgeving te gebruiken, ongeacht omgevingstemperatuur of de luchtvochtigheid.

Bekijk Vivachek Ino Smart

4. Accu Chek Performa Starters-set

De prikpen van Accu Chek Performa is zeer populair en bevat een compleet pakket. Dit pakket bestaat uit een prikpen van uitstekende kwaliteit, 50 strips en 200 lancetten. Inclusief handig opbergtasje, zodat je de prikpen overal mee naartoe neemt. Hiermee bepaal je eenvoudig en snel de hoeveelheid glucose in het bloed. Het glucosegehalte wordt weergegeven in mmol/L, precies wat je gewend bent.

De teststrips zijn wat groter dan normaal en hierdoor heel erg praktisch. Het testresultaat is in slechts 5 seconden zichtbaar. Hierdoor hoef je niet lang te wachten en ben je snel klaar. Deze prikpen is een echte aanrader en van een goede kwaliteit. Niet meer verkrijgbaar, alkeen de testtrips nog wel.

5. Accu Chek Instant Startset Glucosetest

Ook weer de beste prikpen, voorzien van 10 lancetten. Meet snel en veilig de bloedsuikerspiegel, op een moment dat het jou uitkomt. Of wanneer het moet natuurlijk. Het meetresultaat is zeer nauwkeurig en betrouwbaar. De prikpen en meter zijn ook nog eens eenvoudig in gebruik.

Binnen 4 seconden lees je het resultaat af, iets dat ontzettend snel is. Het geheugen is goed voor het opslaan van maar liefst 720 meetresultaten. Synchroniseer moeiteloos naar een smartphone of bekijk de meetresultaten via USB op de PC. Het startpakket wordt geleverd inclusief praktische opbergetui. Dit apparaat wordt goed beoordeeld door gebruikers en is dus zeker een aanrader. Uit de handel.

Overleg voor gebruik van een prikpen altijd eerst met de arts.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste prikpen – glucose meten
Schuiven naar boven