Beste professioneel stoomstrijkijzer

Bijgewerkt: 6 februari 2022

Eindelijk, je bent op zoek naar het beste professioneel stoomstrijkijzer. Omdat het oude model niet meer voldoet. Dankzij dit apparaat reken je moeiteloos af met kreukels. Ook kun je uren stomen zonder dat er water lekt. Daarnaast brengt dit strijkijzer natuurlijk veel gebruiksgemak met zich mee. Bekijk de beste professionele stroomstrijkijzers.

Dit is een stoomstrijkijzer

Is er een verschil tussen een normaal strijkijzer, stoomstrijkijzer en een professioneel model? Jazeker zitten hier verschillen tussen. Een normaal strijkijzer doet wat het moet doen: middels hitte haal je kreukels uit kleding. Een stoomstrijkijzer heeft hier een extra functie bij, namelijk het creëren van stoom. Zo is het mogelijk om diepe kreukels beter weg te krijgen.

Een professioneel stoomstrijkijzer wordt vaak bedrijfsmatig ingezet. Maar ook grote huishoudens of mensen met veel overhemden hebben baat bij een professioneel stoomstrijkijzer.

Wat is het beste professioneel stoomstrijkijzer?

Ben je op zoek naar het beste professioneel stoomstrijkijzer, dan kom je bij een zeer krachtig model uit. Deze heeft een hoge stoomproductie en is van een uitstekende kwaliteit. Dit soort apparaten noemen sommigen ook wel industriële strijkijzers, hoewel ze uiteraard voor thuisgebruik zeer geschikt zijn.

Hieronder vind je een overzicht van een aantal modellen waaronder absoluut het beste professioneel stoomstrijkijzer tussen zit. Je hebt de keuze uit een goede merken waaronder Philips, Tefal en Braun. Dit zijn absolute topmerken.

Philips stoomstrijkijzers

Laten we beginnen met het professionele stoomstrijkijzer kan Philips. De betere modellen worden ingezet binnen de (thuis)zorg, bedrijven maar natuurlijk ook particulier. Dit komt omdat een Philips stoomstrijkijzer heel betaalbaar is. Zo heb je bijvoorbeeld een model dat als beste getest is door de Consumentenbond.

Het is bij deze types belangrijk om voor een hoge stoomstoot te gaan. Dit betekent dat hij minimaal 220 g/min uit moet stoten. Is dit lager dan zal het strijkijzer ook minder krachtig zijn. Een zelfreinigend systeem is ook wel zo prettig want hiermee voorkom je kalkaanslag. Je hebt ook het model met de kalkverzamelaar, dat is ook een goede keuze.

Voor het beste professioneel stoomstrijkijzer van Philips betaal je tussen de € 60 en € 100. Er zijn ook goedkopere modellen maar deze hebben een lagere stoomstoot.

Bekijk Philips stoomstrijkijzers

Professionele stoomstrijkijzers van Tefal

Dan heb je ook nog het merk Tefal. Met betrekking tot kwaliteit is dit gelijkwaardig aan Philips. Het is dus puur persoonlijke voorkeur voor welk merk je kiest. Ook bij Tefal is het heel belangrijk dat je voor een zo krachtig mogelijke stoomuitstoot gaat. Let hier goed op want veel modellen van Tefal hebben een stoomstoot van minder dan 150 g/min. Je moet echt voor een van minimaal 220 g/min gaan.

Voor dit soort stoomstrijkijzers betaal je wel iets meer, namelijk tussen de € 40 en € 95. Van Tefal heb je ook de stoomgenerator. Deze heeft een zeer krachtige stoomstoot die kan oplopen tot 560 g/min. Ook is deze voorziet van een hogedrukboiler. Dit is absoluut het beste professioneel stoomstrijkijzer, maar daar betaal je ook voor. De aanschafprijs ligt tussen de € 200 en € 280 euro.

Naar Tefal stoomstrijkijzers

Braun stoomstrijkijzer

Als derde kwalitatief merk komt Braun naar voren. Dit is een Duits bedrijf dat bekend is van de kleine elektronische apparaten. De kwaliteit is altijd goed, maar misschien wel iets minder dan bij Philips en Tefal. Het beste professioneel stoomstrijkijzer van dit merk kost tussen de € 80 en € 100, maar ze hebben ook goedkopere modellen in het assortiment. Let bij dit merk even goed op de maximale stoom uitstoot, want die verschilt nogal.

Voordeel van een professioneel stoomstrijkijzer van Braun is de afgeronde strijkzool waardoor het strijkijzer perfect over de kleding glijdt. Zo kom je overal perfect bij. Ga in ieder geval wel voor een antikalksysteem, dat scheelt echt.

Bekijk Braun stoomstrijkijzers

Strijkwater in stoomstrijkijzer

De meeste mensen gieten gewoon water in het strijkijzer. Is het beter om strijkwater in het stoomstrijkijzer te doen? Wil je de levensduur van je strijkijzer verlengen, dan is het echt wel aan te raden om gedemineraliseerd of gedistilleerd water te gebruiken. Voor dit water betaal je tussen de € 15 en € 18 per 5 liter. Dat lijkt veel maar je doet vrij lang met deze grote hoeveelheid. Je kunt het ook in flessen van 1 liter kopen maar dan ben je naar verhouding duurder uit.

Kun je zelf strijkwater maken? Om kosten te besparen mag je 50% gedemineraliseerd water mengen met water. Dus fifty-fifty. Zelf strijkwater maken vraagt wat voorbereiding. Hiervoor zet je een pan water op het vuur en brengt dit aan de kook. Vervolgens goed af laten koelen. Bij zelf strijkwater maken wordt vaak aangeraden om enkele druppels parfum toe te voegen. Doe dit absoluut niet, dit bemoeilijkt het stomen. Beter kun je de kleding na het strijken parfumeren, of je voegt wasverzachter aan het wasprogramma toe.

Strijkijzer ontkalken

Al heb je nog het beste professioneel stoomstrijkijzer, vroeg of laat zul je hem moeten ontkalken. Een strijkijzer ontkalken doe je met behulp van (schoonmaak) azijn. Meng hiervoor een kopje water met eenzelfde hoeveelheid azijn. Giet dit voorzichtig in het stoomstrijkijzer.

Hierna is het belangrijk om het strijkijzer op te warmen. Ook is het aan te raden om een paar keer op de stoomknop te drukken zodat het mengsel goed verspreid wordt. Laat nu alles gedurende een uur intrekken. Vervolgens het professioneel stoomstrijkijzer weer leeg laten lopen. Spoel het daarna een paar keer met kraanwater of gedistilleerd water totdat je zeker weet dat alle azijn weg is.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste professioneel stoomstrijkijzer
Schuiven naar boven