Beste regenbroek van dit moment

Bijgewerkt: 19 maart 2022

Je kunt maar beter voor de beste regenbroek gaan. In Nederland is het weer heel wisselvallig. Op de fiets of tijdens een wandeling, welke regenkleding is het meest geschikt? Wanneer je voor een minimale kwaliteit gaat dan scheurt de regenbroek snel. Bovendien kan deze vocht doorlekken. Ontdek de beste regenbroek van dit moment.

Zo draag je een regenbroek

Het lijkt heel eenvoudig om een regenbroek te dragen: aantrekken en klaar. Maar dat klopt niet. De broek moet allereerst in goede staat zijn. Daarnaast moet regenkleding kunnen ademen. Het materiaal moet het vocht van binnen naar buiten afvoeren, niet andersom.

Draag een regenbroek nooit als het vriest. Het materiaal wordt nat, bevriest en kan gaan scheuren. Ook draag je deze broek niet wanneer het heel erg warm is. Uv-licht (zonlicht) past de werking van het buitenmateriaal aan. Bovendien ga je enorm zweten.

Beste regenbroek van dit moment

Waar moet je op letten bij aanschaf van de beste regenbroek? Je vindt regenbroeken bij de HEMA, Action of een andere winkel. Beter nog bestel je hem online. Zo kun je namelijk een aantal modellen goed met elkaar vergelijken. Ga dus nooit zomaar op een beperkt aanbod af.

Let er op dat een regenbroek perfect moet passen. Kies altijd je kledingmaat of een maatje groter, zeker niet kleiner. Wanneer de regenbroek veel te groot is dan kan vocht makkelijk naar binnen kruipen. Hieronder enkele tips met betrekking tot kwaliteit.

Ralka regenbroek

Populair is de Ralka regenbroek. Dit merk biedt namelijk een zeer goede kwaliteit. Het materiaal bestaat uit 190T polyester en is 2000 mm gecoat. Doordat de naden overal getapet zijn is deze regenbroek volledig waterdicht.

De elastische tailleband zorgt ervoor dat er geen vocht van bovenaf in de broek kan lopen. De onderzijde van de broekspijpen zijn voorzien van een driehoekige inzet. Zo trek je de broek makkelijker aan zonder dat je klittenband moet gebruiken.

Opspattend water is altijd vervelend. Daarom zijn de uiteinden van de broekspijpen uitgerust met een schoenenkap. Houd er rekening mee dat dit merk iets groter uitvalt, bestel daarom een maatje kleiner (dit geldt niet voor andere merken).

Bekijk Ralka regenbroek

Mac in a Sac

Heb je ook altijd moeite met het aantrekken van een regenbroek? Onder de beste regenbroeken vind je de Mac in a Sac regenbroek. Dit merk besteedt aandacht aan het makkelijk aan- en uittrekken van de broek. Deze bestaat namelijk uit een lange rits aan beide zijkanten. De rits beweegt twee richtingen op en is hiermee zeer makkelijk in gebruik.

De taille is van elastiek en sluit goed aan. Dit is de beste regenbroek wanneer je geen zin hebt om eerst je schoenen uit te moeten doen. Je zou denken dat de regenbroek niet goed waterdicht is door de ritsen, maar dat is hij dus wel! Gebruikers zijn hier dan ook zeer tevreden over.

Naar Mac in a Sac

Result regenbroek

Ook de Result regenbroek mag er wezen, vooral omdat deze niet al te duur geprijsd is. Het gaat hier om een polyester waterdichte regenbroek die voorzien is van een pvc beschermlaag. Je hebt de keuze uit een losse broek of een compleet regenpak (regenjas en regenbroek). Verkrijgbaar in verschillende maten en kleuren.

De Result regenbroeken hebben vooral een prima prijs-kwaliteitverhouding. Hiermee dus ook een absolute aanrader.

Bekijk Result regenbroek

Beste regenbroek: wat kost dat?

Voor de beste regenbroek betaal je tussen de € 15 en € 30. Vooral bij winkels als de Action vind je hier goedkope regenbroeken. Je betaalt dan niet meer dan € 10. Is dit een aanrader? Nee, dit soort regenbroeken is niet van de allerbeste kwaliteit. Vaak scheuren ze en of lekken door. Dan kun je beter iets meer uitgeven en alleen voor de allerbeste regenbroek gaan.

Mag je een regenbroek wassen?

Door opspattend vuil waaronder modder kan de regenbroek erg vies worden. Mag je een regenbroek wassen? Ja dat kan, maar alleen wanneer je voorzorgsmaatregelen neemt. Wanneer de regenbroek geen ademende eigenschappen heeft dan gebruik je lauw water met een heel klein beetje wasmiddel.

Was een regenbroek nooit op een temperatuur hoger dan 30 °C. Bij warm water kunnen de naden losraken. Hierdoor is je regenbroek niet meer waterdicht. Gebruik ook geen wasverzachter, dit past de waterdichtheid aan.

Regenbroek waterdicht maken

De regenbroek is niet meer waterdicht? Gelukkig hoef je hem niet gelijk weg te gooien. Er zijn namelijk wat middelen om de regenbroek waterdicht te maken. Hierbij maak je gebruik van een technisch wasmiddel of een impregneerspray.

Naar impregeneerspray

Was de regenbroek met het speciale wasmiddel. Haal de regenbroek uit de machine en laat deze helemaal drogen. Je kunt ook gebruik maken van een impregneerspray. Gebruik dit altijd in de buitenlucht. Spuit de regenbroek goed in met de impregneerspray. Besteed extra aandacht aan de naden. Laat de broek goed drogen. In beide gevallen heb je weer een waterdichte regenbroek.

Een regenbroek repareren

Zelfs de beste regenbroek kan vroeg of laat kapot gaan. Hoe zit het met een regenbroek repareren? Deze broek is altijd voorzien van getapete naden. Deze naden maar ook het materiaal maakt het lastig om de regenbroek te repareren. Je kunt niet zomaar met draad en naald aan de slag.

Wat je wel kan doen is gebruik maken van een speciaal reparatiemiddel. Er zijn handige plakkers verkrijgbaar, deze zijn bedoeld voor het repareren van scheuren en gaten in regenkleding. Deze plakkers zijn ook geschikt voor reparatie van een zwembad, tent of luchtbed.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste regenbroek van dit moment
Schuiven naar boven