Rijk worden met crypto: iedereen kan het (in theorie)

Bijgewerkt: 15 maart 2023

We willen allemaal snel rijk worden. Probleem is dat de mogelijkheden niet voor het oprapen liggen. Rijk worden met crypto is sommigen al gelukt. Wie goed oplet zal merken dat het soms niet te laat is. De koersen van cryptomunten stijgen en dalen: er zit echter nog veel meer in het vat.

Van verleden naar heden

In 2009 werd je uitgelachen als je over bitcoin vertelde. Dit zou geen toekomst hebben, zo dachten velen. Totdat het in 2013 steeds meer aandacht kreeg. Er kwamen langzaam wat nieuwe munten (altcoins) bij.

2017 was het jaar van de cryptocurrency. Tot eind december ging het hard en gingen de koersen door het dak. Onder invloed van regelgeving werd dit allemaal afgezwakt. Na een flink dieptepunt begon het vanaf 2018 weer langzaam op te krabbelen. Dit was voor sommigen het moment om alsnog rijk te worden met crypto.

Betekenis cryptocurrency

Met crypto wordt eigenlijk cryptocurrency bedoeld. Crypto betekent cryptografisch oftewel versleuteling. Currency staat voor munteenheid. Cryptocurrency is dus digitaal geld. Dit digitale geld wordt zonder tussenkomst van een centrale eenheid verhandeld. Hierdoor is het niet controleerbaar.

Tip: bekijk hier alle manieren om rijk te worden

Waarom cryptocurrency interessant is

Misschien dacht iedereen dat 2021 het jaar van de cryptocurrency was. Niets is minder waar: 2022 wordt nog veel interessanter. Nu steeds meer landen met crypto regelgeving zijn gekomen, is de markt langzaam volwassen geworden. Er wordt helaas nog steeds gefraudeerd met cryptomunten. Maar de lancering van nieuwe munten goed in de gaten gehouden. Dit geeft meer vertrouwen.

Het aantal cryptomunten is wel fors gegroeid. Inmiddels heb je keuze uit meer dan 12.000 verschillende munten. Hier zitten een aantal pareltjes bij, maar die moet je wel zelf tegenkomen.

Bedek dat sommige munten in een jaar tijd met duizenden procenten in waarde zijn gestegen. Hiermee is rijk worden met crypto voor sommigen werkelijkheid geworden.

Verleden, heden en toekomst

Behaalde resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. Dit geldt niet alleen voor beleggingsproducten maar zeker ook voor cryptocurrency. Toch is het handig om te weten wat een cryptomunt in het verleden heeft gedaan. In onderstaand voorbeeld bekijk je wat de koers van een cryptomunt kan doen.

Bitcoin. Deze bereikte op 17 december 2017 een hoogtepunt van €16000 (hoog). Op 24 april van datzelfde jaar stond de koers op €1000 (laag). Maar in 2021 op bijna € 60.000 (superhoog). Dit laat zien dat er altijd rek in een koers zit.

Het kan echter ook een hele andere kant opgaan: de koers daalt verder. Rijk worden met crypto vereist dan ook veel inzicht, geduld en een beetje geluk.

Rijk worden met cryptomunten: haal eruit wat erin zit

Er vanuit gaande dat de cryptomarkt telkens opnieuw tot leven komt, kunnen bepaalde cryptomunten (opnieuw) groeien. Is het te laat voor rijk worden met crypto? Ja en nee. De mensen van het eerst uur hebben een slimme gezet gedaan: ze hebben geïnvesteerd en hopelijk vastgehouden.  

Zie cryptocurrency niet als hét nieuwe betaalmiddel. Het is eerder een beleggingsmiddel geworden, net als goud. Met dit verschil dat goud tastbaar is, en cryptocurrency niet. Investeer gerust in crypto, maar zie het niet als een middel om rijk te worden met crypto.  Alle winst is mooi meegenomen, toch?

Handel in crypto zonder kosten te betalen. Tijdelijk aanbod en via onderstaande link geldig.

Pak die bonus bij Bitvavo

Waarschuwing bij beleggen in cryptocurrency

Let op: sommige cryptomunten lijken goedkoop en dat zijn ze ook. In een aantal gevallen daalt de koers hard nadat de betreffende cryptomunt niet meer verhandelbaar is op een cryptocurrency exchange. Dit was eerder het geval met clubcoin en gulden, maar ook veel andere vergeten munten. Blijf je beleggingen dus in  de gaten houden.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Rijk worden met crypto: iedereen kan het (in theorie)
Schuiven naar boven