Beste robotstofzuiger (2020): stofzuigers getest

De beste robotstofzuiger neemt je veel werk uit handen. Terwijl je aan het werk bent of je met andere zaken bezighoudt, deze stofzuiger maakt ondertussen je huis schoon. Het aanbod in robotstofzuigers is groot. Weet je niet welke je moet nemen, kijk dan zeker even naar onderstaande tips en de beste modellen.

Gebruik van een robotstofzuiger

Een goede robot stofzuiger onthoudt de plattegrond van je woning. Daarnaast gaat deze zelf terug naar het laadstation. Houd er rekening mee dat deze stofzuiger bedoeld is als aanvulling op de intensieve schoonmaakbeurt. Een kleine robot stofzuiger kan namelijk geen grote hoeveelheden vuil opzuigen. Toch zijn er genoeg mensen die de robot dagelijks laten schoonmaken.

De prijs van deze stofzuiger zit hem vooral in de navigatie sensoren. Hoe beter deze sensoren, hoe duurder het apparaat. Met obstakel sensoren ziet de robot obstakels zoals meubels, speelgoed of schoenen op de grond. Dankzij obstakel sensoren remt de robot af of ontwijkt het object. De valsensor voorkomt dat de stofzuiger van de trap valt. Dankzij de wandsensor maakt de stofzuiger langs de wanden schoon.

Door alles in kaart te brengen weet de robot waar hij heeft schoongemaakt en waar hij nog naartoe moet, ook na een oplaadbeurt. Dit soort opties vind je alleen bij de duurdere modellen.

Beste robotstofzuiger 2020 getest

De Consumentenbond test verschillende apparaten waaronder robotstofzuigers. Natuurlijk gaat het ook om gebruikerservaringen: wat vinden consumenten van het apparaat? Daarom vind je hieronder een overzicht van de beste robotstofzuiger. Hierbij zijn tips van de Consumentenbond met gebruikerservaringen samengebracht.

1. MEDION MD18600 

Misschien zegt dit merk je niet veel, maar het is in 2020 een van de best verkochte robotstofzuigers. Vanwege de lage prijs een basis robotstofzuiger die jou ondersteunt bij het dagelijkse schoonmaakwerk. De Annew Smart stofzuiger is geschikt voor harde vloeren, maar kan ook over kleden en tapijten. Volledig opgeladen gaat deze maximaal 90 minuten mee.

Dit model heeft een afgronddetectie en kun je dus gerust bovenaan de trap laten zuigen. De Medion stofzuiger kan over drempels tot 1 cm hoogte. Het stofreservoir heeft een inhoud van 300 ml. Een gebruiksvriendelijk maar vooral goedkoop model en hierdoor een echte aanrader.

Bekijk de Medion MD18600

2. iRobot Roomba e5 – E5152

Duurder dan de vorige maar van een absolute topkwaliteit. iRobot is namelijk het bekendste merk op het gebied van robotstofzuigers. Dit model kan drempels tot 2 cm nemen. Met een stofreservoir van 600 milliliter kan deze de grotere woningen aan. De batterij gaat tot 90 minuten mee. Bij een bijna lege batterij zoekt de iRobot stofzuiger het oplaadstation op.

Dit model is niet alleen geschikt voor harde vloeren maar schakelt ook moeiteloos naar een ondergrond van tapijt, tegels en laminaatvloeren. Dankzij de onderhoudsarme rubberen borstel zuigt deze ook perfect huisdierharen op. Met de vuildetectie herkent de robotstofzuiger sterk vervuilde gebieden. Hier zal deze extra goed schoonmaken.

Naar de iRobot Roomba e5 – E5152

3. iLife V5s Pro Intelligente Robot Stofzuiger – 2 in 1 met dweilfunctie

Een absolute must have robotstofzuiger. Deze is namelijk voordelig geprijsd en ook nog eens voorzien van een dweilfunctie. De iLife intelligente stofzuiger hanteert een willekeurige schoonmaakroute. Dit komt door het ontbreken van een navigatie methode. Hierdoor kan de robot stukjes van de ruimte overslaan. Wel heeft deze een lange accuduur van 120 minuten. Na het opladen gaat de iLife verder met schoonmaken.

Geschikt voor harde vloeren en laagpolig tapijt. Naast stofzuigen kan dit model ook dweilen. Hij passeert drempels van maximaal 0,3 cm hoogte.

Bekijk de iLife V5s Pro

4. Blaupunkt Bluebot XBOOST

Een goed merk op het gebied van beste robotstofzuigers. Ook deze robotstofzuiger is prettig geprijsd, maar wel van een hoge kwaliteit. De accuduur bedraagt 120 minuten en de oplaadtijd 300 minuten. Dit model is geschikt voor de kleine tot grote woonkamer. Hij heeft een hoogte van slechts 8 centimeter en past hierdoor moeiteloos onder de bank of het bed. De Blaupunkt Bluebot XBOOST is programmeerbaar. Hierdoor kan deze ook ’s nachts of tijdens jouw afwezigheid schoonmaken.

Bij een bijna lege batterij zoekt deze stofzuiger het basisstation op. Na het opladen hervat deze zijn werkzaamheden. Deze robotstofzuiger beschikt over een intensief schoonmaakprogramma dat je via de app volgt. Voordeel is het HEPA-filter , hier valt niets over te zeggen.

Bekijk de Blaupunkt Bluebot XBOOST

5. Xiaomi Mijia Roborock S50

Als laatste in het rijtje beste robotstofzuiger 2020 deze Xiaomi stofzuiger/ dweiler. Misschien ken je dit merk wel van de gelijknamige smartphones. De Xiaomi stofzuiger maakt het huis op systematische wijze schoon. Hierbij maakt het apparaat gebruik van een laser. Dit model keert bij een lege batterij terug naar het laadstation. Na het opladen gaat deze vanzelf verder met de schoonmaakwerkzaamheden.

Voordeel is de twee in een functie: stofzuigen en dweilen. Dit model heeft een groot stofreservoir van 600 ml en kan over drempels tot 2 cm. de accu gaat maar liefst 150 minuten nee. Opladen duurt slechts 2 uur. Via de app bedien je deze robotstofzuiger. Houd er rekening mee dat het hier om een zeer populair model gaat, dat regelmatig is uitverkocht.

Naar de Xiaomi Mijia Roborock S50

Goede Voornemens 2020Goede Voornemens 2020

© bestetop5.nl 2019 - 2020 - 2021 - 2022

BesteTop5

BesteTop5.nl verzamelt beoordelingen van de consumentenbond, tests van onafhankelijke websites en gebruikerservaringen. Hieruit komen de 5 beste producten naar voren: onze top 5.