Beste rode lippenstift

Bijgewerkt: 19 maart 2022

Haal alles uit de kast met de beste rode lippenstift. Dit is een lipstick met een mooie rode kleur, eentje die niet uitdroogt en ook urenlang blijft zitten. Ben je al heel lang op zoek naar de beste rode lippenstift? Hieronder vind je een mooi overzicht. Hierna hoef je nooit meer op zoek te gaan.

Waarom rode lippenstift?

Rode lippenstift is erg populair, waarom is dit eigenlijk? Schrik niet maar rode lippen wordt geassocieerd met opwinding. Dit heeft alles met het bedrijven van de liefde te maken. Door rode lippenstift te dragen geef je onbewust het signaal af dat je opgewonden bent.

Mannen vallen hier als een blok voor. Toch zijn veel vrouwen zich niet bewust van dit effect. Wanneer je de volgende keer rode lippenstift opdoet weet je dus waarom mannen zo in zwijm vallen.

De juiste kleur lippenstift

Het is niet zo makkelijk om de juiste kleur lippenstift te vinden. Bij de een staat rood perfect terwijl de ander meer voor oranje, roze of misschien wel paars gaat. Heeft je gezichtshuid een warme ondertoon dan kun je het beste voor warme roodtinten kiezen. Denk hierbij aan bruinrood, oranjerood of goudrood.

Heb je een koele ondertoon oftewel een bleke huid? Kies dan voor kersenrood of donkerrood. Ook leuk om te weten: door het rood van de lippenstift lijken je tanden witter.

Beste rode lippenstift

Wat is de beste rode lippenstift? Vaak zie je bekende merken als L’Oréal, Chanel of Yves voorbijkomen. Dit zijn de duurdere merken, maar je hebt ook goedkopere varianten. Wanneer je kijkt naar het overzicht beste rode lippenstift dan ga je voor de best verkochte producten en beste beoordelingen (reviews). Het zijn immers gebruikers die jou kunnen vertellen of de lippenstift ook naar wens is.

L’Oréal rode lippenstift

Het merk L’Oréal is razend populair. Het heeft diverse verzorgingsproducten in het assortiment. De rode lippenstift van L’Oréal is van een zeer goede kwaliteit. Het meest populair is de 312 L’Oréal Paris Infallible lippenstift. De 312 wordt het best verkocht, maar van dezelfde variant zijn er meerdere tinten rood verkrijgbaar. De 312 is een zachte rode kleur die meer naar roze neigt. Vloeibaar en blijft tot 24 uur zitten.

Je kunt ook voor de Maybelline superstar lippenstift gaan, deze blijft ook tot 24 uur zitten. Het voordeel van vloeibare lippenstift is dat je dit makkelijk op kunt brengen. Ook deze lippenstift van L’Oréal is verkrijgbaar in verschillende tinten rood.

Bekijk L’Oréal rode lippenstift

Beste rode lippenstift van Chanel

Een ander bekend merk op het gebied van cosmetica is Chanel. Helaas zijn de producten van dit merk wel duurder dan L’Oréal of andere merken. Maar met de kwaliteit zit het wel goed. Bovendien zijn veel gebruikers ontzettend tevreden over Chanel.

De Chanel Rougo Coco lipstick biedt een langdurige hydratatie. Deze lippenstift zorgt voor een hoogglanzend effect, iets dat er heel natuurlijk uitziet. De 428 wordt het beste verkocht maar je kunt ook uit andere kleuren kiezen.

Ook van Chanel, de Rouge Allure. De 99 Pirate heeft een stralende en heldere kleur. Intens, zo zou je het ook kunnen noemen. Chanel is misschien duur maar biedt wel de beste rode lippenstift.

Naar Chanel rode lipstick

Max Factor rode lippenstift

Is je budget niet zo heel hoog? Begrijpelijk, de beste rode lippenstift kan namelijk erg prijzig zijn. Met het merk Max Factor zit je ook altijd goed. Gemiddeld betaal je tussen de € 10 en € 15 per lippenstift. Ter vergelijking: de beste rode lippenstift van Chanel kost al snel rond de € 40, oplopend tot wel € 50.

Max Factor wordt door veel visagisten aanbevolen. Het is dus helemaal niet verkeerd om voor dit merk te gaan. Je kunt kiezen uit verschillende kleuren rood. De 853 en de 215 worden zeer goed verkocht.

Wil je een dieprode kleur ga dan voor de 827. Terwijl de 113 juist weer meer naar bruinrood neigt. Je ziet, voldoende keuze op het gebied van Max Factor lipstiften.

Bekijk Max Factor rode lipsticks

Goedkope rode lippenstift

Schrik je een beetje van bovenstaande prijzen? Niet doen, je kunt natuurlijk ook gewoon voor een goedkope rode lippenstift gaan. De goedkoopste is verkrijgbaar vanaf ongeveer € 3. Toegeven, dit soort lippenstift blijft minder lang zitten en ze drogen wat eerder uit. Maar wanneer je een lippenstift toch niet zo vaak gebruikt dan is dit een prima alternatief.

Naar goedkope rode lippenstift

Tips rode lippenstift aanbrengen

Een van de meest waardevolle tips: gebruik altijd een lipliner. Perfect in combinatie met de beste rode lippenstift. Kies voor een lipliner in dezelfde kleur als de lippenstift. Wil je de lippen groter laten lijken dan ga je voor een iets donker kleurtje.

Breng de lipliner als eerste aan. Trek hierbij een lijntje van de ene hoek van de bovenste lip naar de andere hoek. Dit doe je ook bij de onderlip. Trek de lijntjes niet helemaal tot aan de hoeken door, hierdoor lijk je eerder op Pipo de clown. Kleur vervolgens de lippen in met de lipliner of lippenstift zodat de lijn wat vervaagt.

Bij dunne lippen kies je voor een wat lichtere rode lippenstift. Wanneer je een donkere lippenstift kiest dan lijken je lippen nog dunner dan ze al zijn.

Heb je vaker lippenstift op je tanden? Kies dan voor een lippenstift die lang blijft zitten. Dit voorkomt dat hij vroegtijdig afgeeft.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste rode lippenstift
Schuiven naar boven