Beste afwasborstel (2022) – afwasborstels getest

Bijgewerkt: 19 maart 2022

Doe jij de afwas met de hand? Ga voor de beste afwasborstel: Dit maakt het allemaal een stuk gemakkelijker. Tegenwoordig zijn er verschillende vaatwas borstels verkrijgbaar, van klassiek model tot spoelborstel of eentje met doseerpomp.

Afwasborstel kopen – bestellen

Ben je ook geneigd om de eerste de beste afwasborstel te kopen? Gewoon een model van drie of vier euro: hoe gemakkelijk is dat? Helaas gaan dit soort afwasborstels niet lang mee. Bovendien maken ze de afwas niet voldoende schoon. Het is natuurlijk een beetje vreemd om een zoektocht naar een afwasborstel te starten, maar je wilt tenslotte het beste van het beste.

Beste afwasborstel 2022

Goed, die afwas blijft maar staan en iemand moet het doen. Gooi je oude afwasborstel of sponsje aan de kant en ga voor een praktisch model. Kies uit een spoelborstel voor je glazen of een handborstel met goede grip. Hieronder vijf keer de beste afwasborstel van dit jaar.

1. Joseph Joseph Afwasborstel Palm Scrub

Een praktische en compacte afwasborstel inclusief zeepdispenser en houder. Vul de dispenser met afwasmiddel: zo is de afwasborstel altijd klaar voor gebruik. Met één druk op de knop komt het afwasmiddel via de borstel naar buiten. Handig voor een kleine vaat of om tussendoor servies en pannen te reinigen. De afwas borstel is voorzien van antikras borstelharen: ideaal voor pannen met een anti aanbaklaag. Na gebruik hang je deze borstel in de praktische houder met lekbakje, zodat het aanrecht niet nat achterblijft.

Kies uit twee verschillende kleuren (grijs of groen). Deze afwasborstel zou bij iedereen op het aanrecht moeten staan, hoewel hij door het compacte formaat soms minder hanteerbaar is. Toch behoort dit model tot de best verkochte afwasborstels van dit moment.

Bekijk Joseph afwasborstel Palm scrub

2. Spoelborstel voor glazen

Je kent ze vast wel: de spoelborstels die restaurants en cafés veelvuldig gebruiken Ontdek het grote gebruiksgemak en bestel een spoelborstel voor glazen. Met behulp van zuignappen hecht deze borstel zich in het midden van de gootsteen. Vul de gootsteen of wasbak met een warm sopje en de spoelborstel is klaar voor gebruik.

Of je hem nu elke dag of alleen tijdens feestjes gebruikt: deze voordelig geprijsde spoelborstel is onmisbaar. De kunststof borstel gaat lang mee, waardoor dit ook nog eens een duurzaam product is.

Naar spoelborstel voor glazen

3. Afwasborstel met haakje

Gewoon heel praktisch: een set van 6 afwasborstels. Zonder piespas, in verschillende kleuren én met ophanghaakje. Je raakt de afwasborstel nooit meer kwijt! Voorzien van schraaprand en medium harde borstelharen. Handig: deze afwasborstel is ook vaatwasbestendig. Gemaakt van stevig kunststof.

Een afwasborstel van een uitstekende kwaliteit. Met een set van meerdere stuks kom je nooit meer een afwasborstel tekort.

Bekijk afwasborstel met haakje

4. Brabantia Sinkside Afwasborstel met zuignaphouder

Van het bekende merk Brabantia deze Sinkside afwasborstel. Dankzij de bijgeleverde zuignaphouder berg je de borstel netjes weg: opgeruimd staat netjes. De borstel heeft een stevige handgreep, zodat hij prettig in de hand ligt. Brabantia heeft een schraper aangebracht. Hiermee ‘schraap’ je aangekoekte etensresten eenvoudig weg.

Plaats de houder met siliconen zuignap aan de binnenkant van de gootsteen of aan de tegelwand, zodat de afwasborstel altijd binnen handbereik hangt. Bovendien heb je nooit meer een losse afwasborstel in de gootsteen of de la liggen.

Tip: spuit tegeltjes eerst met ontvetter in voordat je de zuignap bevestigt, zodat deze beter blijft zitten. Hang de afwasborstel met de borstelharen naar beneden, zodat deze kan uitlekken. De Brabantia Sinkside Afwasborstel is verkrijgbaar in het grijs of mint.

Naar Brabantia Sinkside

5. Alpina Afwasborstel met zuignap

Een afwasborstel zonder poespas én die doet was hij belooft! Lekker voordelig geprijsd en past dan ook binnen elk budget. De afwasborstel is voorzien van zuignap, waarmee je deze in de gootsteen of op het aanrecht vastzet. De lengte bedraagt ongeveer 28 centimeter. De ergonomisch gevormde handgreep maakt van afwassen een feest (nou ja, alsof afwassen ooit een echt feest wordt).

Deze afwasborstel is van het merk Alpina, bekend om de wijnglazen, vershoudbakjes, keukengerei en nog veel meer. Dankzij dit merk weet je dat het wel goed zit met de kwaliteit.

Bekijk Alpina afwasborstel

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste afwasborstel (2022) – afwasborstels getest
Schuiven naar boven