Beste schrijftablet voor professioneel of hobbymatig gebruik

Bijgewerkt: 1 juni 2022

Een schrijftablet staat ook wel bekend als tekentablet. Hiermee kun je zowel tekenen als schrijven. Feitelijk werkt dit hetzelfde als schrijven op papier, maar dan digitaal. Deel en bewerk tekst of notities met een computer of laptop. Speciaal voor jou: de beste schrijftablet uitgezocht.

Wacom One tekentablet

  • Geschikt voor schrijven, schetsen en tekenen
  • Prijsindicatie: € 39 – € 60

De Wacom One Medium is een eenvoudige schrijftablet die samen met de computer of laptop werkt. Maak aantekeningen of schetsen met de bijgeleverde pen. Tevens is de pen geschikt voor het bewerken van foto’s. Verbind de Wacom One Medium met de computer of laptop en sla de documenten hier op, of deel ze met anderen.

Het scherm heeft bij de Medium versie een resolutie van 2540 lpi, wat voor een goede helderheid zorgt. Het werkoppervlak is 21,6 x 13,5 cm groot. De Small versie is iets kleiner en hierdoor eenvoudiger mee te nemen. De pen werkt zeer nauwkeurig en snel met 133 punten per seconden. Kortom: de beste schrijftablet tegen een zeer goede prijs.

Bekijk De Wacom One Medium/ Small

Wacom One 13

  • IPS full HD scherm
  • Prijsindicatie: € 299

De beste keuze voor professioneel gebruik is de Wacom One 13. Hij mag dan wel duurder geprijsd zijn, maar je gaat wel voor de allerhoogste kwaliteit. Het full HD scherm is kantelbaar waardoor je makkelijker schrijft. Dit apparaat is voorzien van IPS- technologie, wat voor een betere kijkhoek en een hoge helderheid zorgt.

De bijgeleverde pen reageert nauwkeurig waardoor je de beste teksten schrijft en de mooiste schetsen creëert. Er zijn maar liefst 4096 drukniveaus aanwezig, waardoor ook tekeningen tot leven komen. Dit model werkt via USB met Windows en MacOS. Verbinding met de computer of laptop verloopt altijd via de bijgeleverde USB-kabel.

Optioneel is de Wacom One 13 inclusief Belkin USB-C, multimedia Hub en Power Space verkrijgbaar (pakketprijs ongeveer € 450).

Naar Wacom One 13

Wacom Intuos

  • Werkt middels Bluetooth
  • Prijsindicatie: € 75 – € 299

Het beste model met bluetooth is de Wacom Intuos. Bewerk foto’s, schrijf of teken met behulp van de styluspen. Alles is direct op het scherm zichtbaar. Omdat dit model te koppelen is middels Bluetooth, zit je nooit aan bekabeling vast.

Bij de Wacom Intuos heb je keuze uit verschillende modellen en afmetingen. De Small versie heeft een afmeting van 15,2 x 9,5 cm en is hiermee erg compact. De Medium is 22,5 x 14,8 cm groot, en heeft dus een groter werkoppervlak.

De speciale pen is zeer gevoelig en werkt zonder batterijen of opladen. Met 8192 drukniveaus schrijf en teken je zeer nauwkeurig. Zelfs de fijnste lijntjes zijn geen probleem. Maak gebruik van Inkspace en synchroniseer of exporteer papieren teksten en schetsen. Dit model wordt door gebruikers beoordeeld met 4,4 van de 5 sterren.

Bekijk Wacom Intuos

Beste schrijftablet voor kinderen

Speciaal voor kinderen zijn er ook schrijftablets (tekentablets) verkrijgbaar. Deze beschikken over een LCD scherm en zijn voordelig in aanschaf (vanaf € 8). Let op want deze schrijftablet werk niet samen met een pc of laptop. Druk produceert beeld op het scherm, ook wanneer dit met de vingernagel betreft. Het gebruik van de bijgeleverde stylus is dus niet vereist.

Een schrijftablet voor kinderen is handig tijdens het leren schrijven. Maar ook om de vaardigheden te verbeteren, of voor het maken van aantekeningen. Niet alleen geschikt om mee te schrijven maar natuurlijk ook voor het creëren van de mooiste tekeningen.

Populaire modellen zijn de Kiraal (€ 15), de iso trade (€ 9) en de Blossombel (€ 35). Deze laatste wordt geleverd met extra accessoires.

Naar schrijftablets voor kinderen

Welke iPad als tekentablet?

Apple liefhebbers kunnen ook hun iPad inzetten als tekentablet/schrijftablet. Maar welke iPad is geschikt als tekentablet? Het model maakt in principe niks uit. Wel heb je een Apple Pencil nodig, waarmee je direct op het scherm van de iPad tekent of schrijft. Het voordeel van een Apple iPad is dat je hier overal mee werkt, ook onderweg.

Een tekentablet sluit je altijd aan op de PC of laptop. Het is helaas niet mogelijk om een teken/schrijftablet als een zelfstandig apparaat te gebruiken. Dit maakt het lastig om er onderweg mee te werken, of je moet hem aan de laptop of Chromebook koppelen (die uiteraard ook meeneemt).

Tip: er zijn schrijftablets met of zonder scherm verkrijgbaar. Door voor een model met scherm te kiezen zie je wat je doet, zonder dat je naar de monitor van PC of laptop kijkt. Hierdoor werk je veel nauwkeuriger.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste schrijftablet voor professioneel of hobbymatig gebruik
Schuiven naar boven