Vitadora wandelstok ervaringen én alternatieven

Bijgewerkt: 7 juni 2022

De Vitadora wandelstok gezien op tv of elders? Hij wordt gezien als een veilig en comfortabel loophulpmiddel. Ook ondersteunt hij bij het gaan zitten of weer opstaan. Lees de ervaringen en reviews met betrekking dat deze wandelstok door. Bekijk tevens een aantal goede alternatieven.

De werking van deze wandelstok

De vraag is wat de Vitadora anders maakt dan standaardmodellen. Aan de onderzijde bevinden zich drie stabiliserende doppen met een antislip onderzijde. Feitelijk gaat het om een driepoot, maar de pootjes steken niet uit. Hierdoor zitten ze ook nooit in de weg.

Aan de bovenzijde bevindt zich een stevige handgreep. Ongeveer 15 cm hieronder een tweede inklapbare handgreep. Dit geeft extra steun tijdens het opstaan.

Lastig om in het donker de sleutel in het slot te krijgen? Geen probleem, de Vitadora wandelstok is voorzien van een geïntegreerde ledlamp. Deze bevindt zich aan de bovenste handgreep en is hierdoor goed te richten. Ook is de stok voorzien van een alarm. Druk deze in bij gevaar in, zodat omstanders worden gewaarschuwd.

Bekijk de Vitadore

Vitadora wandelstok ervaringen (reviews)

Tot zover de specificaties en de werking van dit item. Dan nu over naar de ervaringen met betrekking tot de Vitadora. Wat vinden gebruikers van dit hulpmiddel?

Op de website van Tommy Teleshopping staan geen reviews bij het product. Blokker, een winkel die vaker Tommy Teleshopping producten verkoopt, toont ook geen reviews. Maar Bol.com doet dit wel, hoewel deze wandelstok onder een andere naam wordt verkocht. Daarnaast staan er ook op buitenlandse sites wat beoordelingen, van een vergelijkbaar model.

Dit zijn een aantal ervaringen van gebruikers:

De stok voldoet aan de eisen en de verwachtingen. Hij is licht van gewicht en brengt dankzij het lampje en de alarmknop veiligheid met zich mee.

Hij is opvouwbaar en hierdoor erg compact. Toch is hij erg stabiel en je zet hem neer zonder dat hij omvalt.

Het kan niet altijd positief zijn. Een gebruiker heeft wat minder goede ervaringen met de Vitadora wandelstok en vertelt dat hij het materiaal niet solide genoeg vindt.

De alternatieven

De Vitadora is beperkt verkrijgbaar. Gelukkig zijn er meer dan voldoende alternatieven, met andere specificaties en soms ook goedkoper. Hieronder vind je een aantal van die goede alternatieven.

Benson inklapbare wandelstok met ledverlichting

Dit model lijkt veel op de Vitadora wandelstok, alleen is hij een stuk goedkoper. Daar waar je voor de Vitadora gemiddeld € 79 betaalt, is dit model verkrijgbaar voor ongeveer € 26. Dit model is inklapbaar en voorzien van dezelfde stabiele poot met drie antislip doppen. Hierdoor staat hij stevig en stabiel op de vloer.

De bovenzijde is voorzien van een ergonomische handgreep met antislip, en aan de voorzijde een ledlamp. Het enige dat aan dit model ontbreekt is het tweede handvat en de alarmknop. Daarom is hij ook goedkoper in aanschaf. Wel hebben gebruikers goede ervaringen met deze stok. Hij wordt als stabiel en van een goede kwaliteit ervaren.

Bekijk Benson inklapbare wandelstok

Welpro Wandelstok

Dit is een apart modelletje met een rechtopstaande handgreep. Het ontwerp neemt de druk op pols en schouder weg. Ideaal voor mensen die wat sneller last hebben van pijnlijke polsen of schouders. De Welpro wandelstok zorgt voor een goede rechtopstaande houding, zodat je niet langer voorovergebogen loopt.

De onderzijde geeft een goede grip op gladde ondergronden. Maar ook op grind, gras of zand. Neem hem dus gerust mee naar het strand of maak een wandeling door de stad. Voorzien van een geïntegreerde zaklamp, ideaal tijdens de avondwandeling. Net als bij andere modellen werkt de lamp op batterijen.

Deze opvouwbare wandelstok is verkrijgbaar voor ongeveer € 29. Hij wordt goed beoordeeld door gebruikers waarbij vooral de kwaliteit goed naar voren komt.

Naar Welpro wandelstok

Zaken om op te letten bij aankoop van een wandelstok

Koop niet zomaar de eerste de beste wandelstok. Let allereerst op de juiste lengte. De bovenkant van het handvat moet tot de pols reiken. Bij een goede lengte maakt de elleboog een hoek van ongeveer 20° wanneer je de wandelstok vasthoudt.

Verder is het materiaal van belang, net als het handvat. Die laatste moet een goede grip hebben. Ook het materiaal aan de onderkant speelt mee. Hierbij is het vooral belangrijk dat de wandelstok een goede grip op verschillende ondergronden heeft. Kijk ook naar de opties zoals opvouwbaar, een tweede handvat en de aanwezigheid van ledverlichting.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Vitadora wandelstok ervaringen én alternatieven
Schuiven naar boven