Shampoo

Shampoo, een onmisbaar item voor je haarverzorging. Tegenwoordig vind je veel verschillende soorten shampoos. Bijvoorbeeld een verzorgende shampoo voor droog of beschadigd haar, zilvershampoo en shampoo zonder sulfaten. Er is dus van alles mogelijk. Het ene product schuimt goed, terwijl het ander juist mild is voor de gevoelige hoofdhuid. Alles om huid en haar gezond te houden.

Bijzondere shampoos

Naast de normale shampoo voor elke dag heb je ook nog de shampoo tegen een droge hoofdhuid, haaruitval of vet haar. Heb je een mooie bos krullen? Ook hiervoor heb je speciale haarverzorgingsproducten. Misschien wist je het nog niet maar het is zelfs mogelijk om met shampoo je haar te kleuren. Dit noem je ook wel een kleurshampoo en is bedoeld voor het gebruik tussen twee verfbeurten door.

Tegenwoordig is er steeds meer aandacht voor shampoo zonder sulfaten, siliconen of parabenen. Dit valt ook wel onder de biologische of natuurlijke shampoo. Houd er wel rekening mee dat dit soort producten over het algemeen wat duurder is.

Beste shampoo voor hoofdhuid en haar

Ook zo benieuwd naar de beste shampoo? Hier is geen eenvoudig antwoord op. Het hangt er namelijk helemaal vanaf welk type haar je hebt. Maar ook hoe gevoelig je hoofdhuid is. Daarnaast speelt persoonlijke voorkeur een rol. Het is in ieder geval belangrijk dat je voor een shampoo kiest die perfect bij je type haar en wensen aansluit.

Hoe weet je nu welke shampoo je moet nemen? Een shampoo verwijdert overtollig talg, vet en vuil. Ook weten ze moeiteloos schilfertjes van je hoofdhuid weg te nemen. Een shampoo die goed schuimt werkt over het algemeen wat makkelijker. Een shampoo zonder sulfaten zal minder tot nauwelijks schuimen. Je haar wassen duurt dan wat langer.

Online shampoo kopen

Kijk je naar shampoos dan zijn er een aantal merken die zeer goed verkocht worden. Dit zijn onder andere Shea Moisture, Andrelon, Kerastase, maar ook huismerken kom je veel tegen. Over het algemeen kun je zeggen dat een huismerk voordeliger is. Aan de andere kant reinigt een goedkope shampoo minder goed. Dit komt omdat er naar verhouding meer water en minder ingrediƫnten inzit. Daarom is het altijd beter om voor een goede shampoo te gaan.