Beste slanghaspel voor de tuinslang

Bijgewerkt: 12 december 2022

Iedereen zou een tuinslang in zijn tuin of op het erf moeten hebben. Het maakt het makkelijk om het gazon of de planten te besproeien, maar ook voor schoonmaak. Zorg dat de slang altijd netjes en veilig wordt opgeborgen, hiermee voorkom je vervelende knikken en scheuren. Een slanghaspel is de beste methode om de tuinslang aan de gevel of in een hoek te plaatsen.

GARDENA – Wandslangenbox

Deze kwaliteits slanghaspel houdt de waterslang in bedwang en voorkomt dat je erover struikelt. Dit model is gebruiksvriendelijk en weerbestendig. Plaats hem aan de gevel van de woning, garage of tuinhuis. De bijgeleverde tuinslang heeft een afmeting van maar liefst 25 m.

Deze box voorkomt het vies worden van de slang, en is draaibaar in een hoek van 180°. Trek de slang zo ver uit als nodig is, de vergrendelde punten voorkomen dat de slang weer wordt teruggetrokken. Na gebruik rolt de slang automatisch op, zonder dat er knopen of knikken ontstaan. Dit verlengt de levensduur, waardoor de Gardena haspel een interessante keuze is.

GARDENA Wandslangenbox – bestel hem nu

VONROC Slanghaspel set

Wil je altijd toegang tot de tuinslang, waarbij deze ook makkelijk uit te rollen is, dan is de VONROC Slanghaspel set waarschijnlijk de beste keuze. Deze set wordt geleverd met een tuinslang van 15 of 20 m lengte. Ook zijn er verschillende slangkoppelingen, een kraanaansluiting en spruitstukken aanwezig.

Deze haspel is eenvoudig verplaatsbaar, je monteert hem dus niet aan de wand. Middels de slinger aan de zijkant rol je de tuinslang handmatig op. Hij is niet de allergoedkoopste maar ook zeker niet de duurste. Er zit in ieder geval garantie op de haspel en de tuinslang, zodat je altijd verzekerd bent van een goede kwaliteit.

VONROC Slanghaspel set – bekijk de prijs

Hyundai wandslangenbox

Een tuinslang moet goed beschermd blijven tegen UV-zonnestraling, regen, hagel en andere weersomstandigheden. Dit model is een echte aanrader want hij bestaat uit een gesloten haspelbox. Hij is geschikt voor tuinslangen tot 20 meter, maar die hoef je niet erbij aan te schaffen. Hij wordt er namelijk al bijgeleverd, inclusief een sproeiset.

Tijdens het sproeien van de planten of het schoonmaken van de tuin/de auto stel je zelf de waterstraal in. Van zeer krachtig tot een lichte mist, er is altijd een straal die bij de situatie past. De wandbox is 180° draaibaar en hierdoor zeer flexibel.

Na gebruik beweeg je de slang richting de box, waarbij deze zich automatisch oprolt. Montage aan de wand is vereist, hij is niet los op de grond te plaatsen.

Hyundai wandslangenbox – bestellen

Wat zo leuk is aan een slanghaspel

Slanghaspels heb je in verschillende vormen en prijscategorieën. De goedkoopste modellen kosten ongeveer € 35, maar voor een goede kwaliteit betaal je wel wat meer. Daarom heeft Toppie3 alleen de kwalitatieve merken beoordeeld. Deze variëren in prijs van € 50 tot ongeveer € 150.

Bovenstaande modellen zijn duurzaam, geschikt voor langere tuinslangen en passen binnen het standaardbudget. Een aantal slanghaspels behoren tot de luxe keuze.

Het beste aan een slanghaspel is dat de tuinslang nooit in de weg ligt. De box of haspel voorkomt het knikken of vouwen van de slang, hiermee verleng je de levensduur. Bovendien kan er altijd een krachtige waterstraal doorheen.

De werking van de haspel

De beste slanghaspel rolt de tuinslang automatisch op. Er zijn ook modellen met handbediening, die zijn veelal goedkoper. Er zijn twee typen van deze haspel. De luxere modellen zijn voorzien van een gesloten box en een muurbevestiging. De eenvoudige typen zijn vrijstaand of niet gesloten, waardoor weersinvloeden van invloed zijn op de kwaliteit en levensduur van de tuinslang.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste slanghaspel voor de tuinslang
Schuiven naar boven