Beste vogelvoer voor de tuin

Bijgewerkt: 12 december 2022

In de winter is het belangrijk om vogels bij te voeren. Dit helpt ze de koude periode door, maar geeft ze ook extra energie voor het broedseizoen. Veel mensen geven verkeerd voedsel aan de gevleugelde vriendjes, waardoor ze ongezond leven. Goed vogelvoer bevat belangrijke stoffen, en is ook de beste keuze voor een optimale gezondheid.

Strooivoer – Buitenvogelvoer – 5 kg

Er zijn verschillende vogelvoeders verkrijgbaar, die geschikt zijn voor het voederen van verschillende vogels. Gemengd vogelvoer is altijd een goed idee. Het is bedoeld voor alleseters, planteneters maar ook voor insecteneters. Het is een onmisbare energiebron voor deze dieren. Het geeft energie in de winter en voedt de kuikens. Hierdoor worden ze gezond groot.

Strooivoer bevat zonnepitten en verschillende graszaden. Maar ook mais, tarwe en haver. Strooi het voer in een voederhuisje of op een voederplank. Eventueel op de grond, maar alleen wanneer de vogels hier veilig kunnen eten.

Strooivoer – direct bestellen

Wildbird Voedertafelmix

We geven veel geld uit aan onze huisdieren, waarbij kwalitatief voer belangrijk is. Ook buitenvogels verdienen het beste, en zijn soms afhankelijk van de zorg van de mens. Wildbird voedertafelmix is bedoeld voor verschillende tuinvogels waaronder merels, mussen, roodborstjes, groenlingen en vinken. Ook duiven en grondvogels snoepen hier graag van mee. Kijk er niet vreemd van op wanneer er af en toe ook een eekhoorntje langskomt, die haalt de zonnebloempitten er uit.

Dit voer bevat een uitgebalanceerde mix van zonnebloempitten, mais, havermout, tarwe, gehakte pinda’s en ook schelpengrit. Dit laatste is belangrijk voor een goede maagwerking. Je doet vogels hier een groot plezier mee.

Wildbird Voedertafelmix – bekijk de prijs

Gevriesdroogde meelwormen

In het voorjaar bouwen vogels een nest en leggen eieren. De jongen worden met insecten gevoerd. Voor sommige oudervogels is het lastig om de juiste insecten te vinden, al helemaal wanneer de weersomstandigheden niet meespelen. Meelwormen zijn een goede bron van eiwitten en zeer geschikt voor buitenvogels. Ze zijn ook een traktatie voor kippen, reptielen, amfibieën en kleine zoogdieren.

Leg eens wat meelwormen op de voederplank en ontdek zelf hoe blij de tuinvogels hiermee zijn. Voer ze niet alleen in het voorjaar maar het hele jaar door. Meelwormen sluiten goed aan bij de natuurlijke voedingsbehoeften, je kunt hier nooit teveel van geven. Deze meelwormen zijn lang houdbaar.

Bestel gevriesdroogde meelwormen

Energierijk en eiwitrijk voedsel

Het beste vogelvoer voor tuinvogels is niet alleen energierijk maar bevat ook veel eiwitten. Dit is vooral belangrijk in de winter, want eiwitten helpt de vogels bij het opbouwen van lichaamsvet en spiermassa. Ook jonge vogels groeien hier goed van.

Insecten in de vorm van gedroogde meelwormen zijn altijd een geweldige keuze. Daarnaast kun je ook andere gedroogde insecten voeren zoals krekels of waswormen. Wanneer je tijdens het omspitten van de tuin regenwormen vindt, kun je ze ook in het voederhuisje leggen. Dit bespaart de vogels een hoop werk en ze smullen ervan.

Vul het dieet aan met zaden en granen. Kies daarom voor gemengd vogelvoer voor buitenvogels, dat is altijd een goede keuze. Wanneer je stukjes fruit over hebt of bessen, leg dezen dan erbij. Ruim dit wel tijdig op want fruit kan gaan rotten en trekt insecten aan.

In de zomer en de herfst kies je voor licht voer zoals gierst en haver. In de winter is er meer behoefte aan eiwitrijk voedsel.

Dit mag je nooit geven

Geef buitenvogels nooit te grote stukken, dus zeker geen hele pinda’s. Vermijd ook stukjes droog brood, hier kunnen de dieren in stikken. Uiteraard mogen ze ook geen chips, koek, snoep of snacks hebben. Dit is voor mensen geen gezond voedsel en voor vogels al helemaal niet.

Vogels drinken water dus geef geen melk, bouillon, soep, frisdrank of alcohol.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste vogelvoer voor de tuin
Schuiven naar boven