Beste bidet, het douchetoilet

Bijgewerkt: 12 december 2022

Een bidet kom je niet meer zo vaak tegen maar het is echt een praktisch item op de badkamer. Hij staat ook wel bekend als het douchtoilet, en zorgt voor een goede reiniging na de stoelgang. Het beste model beschikt over meerdere douchefuncties. Overweeg je de aanschaf van een bidet toilet, laat je dan zeker leiden door deze keuzehulp.

GROHE Bau 2-in-1 Toilet met bidetzitting

Een toilet en bidet samen plaatsen vraagt veel ruimte. In veel gevallen is dit niet mogelijk, maar er zijn voldoende alternatieven voor het douchtoilet. Het GROHE Bau 2-in-1 Toilet met bidetzitting is een van de betere oplossingen. Hij werkt als normaal toilet maar is tegelijkertijd een handmatige bidetzitting.

Het toilet wordt aan de wand gemonteerd (zwevend). Na het toiletbezoek blijf je zitten en maak je gebruik van de ingebouwde douchefunctie. Doe je dit liever met warm water, dan installeer je de speciale thermostaat. De bidetzitting is voorzien van twee stralen met instelbare sterkten. De sproeiarmen zijn intrekbaar, zodat ze bacterievrij blijven.

GROHE Bau 2-in-1 Toilet – bekijk de prijs

Clean Bum – dubbele sproeikop

Bouw het bestaande toilet om tot een van de beste douchetoiletten. Dit kost nauwelijks iets (ongeveer € 55) waarbij je voor het hoogste comfort gaat. Deze sproeikop sluit je eenvoudig aan op de koudwaterleiding. Vervolgens op de toiletzitting monteren (onder de toiletbril). Middels de knop reinig je effectief het onderlichaam.

De intensiteit van de douchestraal is instelbaar. Het model is voorzien van een dubbele sproeikop, waardoor je niet alleen voor een bidet maar ook ladydouche gaat. Prettig voor jezelf maar ook voor gasten.

Clean Bum – check de voorraad

Mobiele Bidet + Accessoires

Voor thuisgebruik of om mee te nemen op vakantie: het mobiele bidet inclusief accessoires. Dit draagbare model is voorzien van twee sproeikoppen. Het is misschien niet het beste bidet zoals je voor ogen had, maar wel overal in te zetten. Dus ook op de camping, onderweg of op een festival. Daarnaast zeer handig voor thuisgebruik of binnen de zorg.

Het mobiele bidet heeft een inhoud van 500 ml. Vul hem met water en gebruik hem na het toiletbezoek. Blijf hierbij op het toilet zitten, zodat het water via het toilet wordt opgevangen. Dankzij de vormgeving werkt de sproeikop in een hoek van 120°. Met dit model bespaar je een hoop toiletpapier.

Wie een bidet zou moeten hebben

Je wil het beste en meest luxe in de woning. Wie eenmaal bekend is met een bidet wil niks anders meer. Wanneer je er een in huis hebt, vraag je je af hoe je jarenlang zonder hebt kunnen leven.

Bidets zijn helemaal de trend, en zullen dit nog jarenlang blijven. Ze zijn niet alleen geschikt voor de bevolking maar ook voor zorgmedewerkers en mensen met een beperkte mobiliteit. Daarnaast helpt het douchetoilet bij het herstel, bijvoorbeeld na een bevalling of operatie.

De meesten zijn op zoek naar een goedkoop model. Let hierbij goed op de kwaliteit, want hier is veel verschil in. Hele goedkope bidetzittingen kunnen van een matige kwaliteit zijn, en dit zorgt voor teleurstellingen. De instapmodellen die met koud water werken zijn verkrijgbaar vanaf ongeveer € 40. Wil je genieten van een lauwwarme douche voor het reinigen van het onderlichaam, dan ben je iets duurder uit. Je zou dan kunnen denken aan een bedrag vanaf € 100, met sproeibediening wordt het misschien wat duurder.

Een alternatief vinden

Wanneer het niet mogelijk is om een bidet in de badkamer of op het toilet aan te brengen, dan zou je aan een van de alternatieven kunnen denken. Het mobiele bidet is een goede keuze en kost nauwelijks iets.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste bidet, het douchetoilet
Schuiven naar boven