Beste vuurkorf op poten

Bijgewerkt: 12 december 2022

Een vuurkorf is een welkome toevoeging voor de achtertuin of het erf. Gezellige middagen of avonden met familie of vrienden, zo kom je de tijd wel door. Door voor een vuurkorf op poten te kiezen creëer je extra veiligheid, maar ook een mooie gelegenheid om in het vuur te staren. Sta jij al in vuur en vlam van de beste korven? Wij wel.

Haushalt 64020

Geniet van warme zomeravonden met de Haushalt 64020. Deze vuurkorf is vervaardigd van zwaar materiaal. Het ronde model staat leuk op het terras of onder de overkapping, maar ook midden in de tuin. Dankzij het vonkenrooster blijven vuurspatten in de korf, dit maakt hem veilig in gebruik. Hij wordt geleverd inclusief een bodemplateau waarop de as terechtkomt. Dit betekent nooit meer viezigheid op de terrastegels of het gras.

Dit klassieke model voor het stoken van hout of ander brandbaar materiaal heeft een totale hoogte van 61 cm. De Haushalt 64020 is niet alleen sfeerverhogend maar ook een goed alternatief voor een terrasverwarmer.

Haushalt 64020 – bekijk de prijs

Sens Design Vuurkorf en BBQ

De Sens Design is een mix van vuurkorf en barbecue ineen. Samen met vrienden vlees, vis of groente grillen en later het model ombouwen tot een gezellige vuurplaats. Zo kom je de zomermaanden maar ook de koudere dagen op het terras goed door.

Het stevige metalen frame heeft een veilig ontwerp. Dit vierkante model is namelijk voorzien van een uitstekende rand, zodat niemand te dicht bij het vuur kan komen. Ter bescherming is er ook een vonkenbescherming (kap) aanwezig, die middels de bijgeleverde haak veilig is te verwijderen.

Met deze vuurkorf op poten ga je voor een stijlvolle en moderne inrichting van de tuin of het terras. Hij wordt geleverd inclusief een grilltang, grillborstel, deksellifter en een beschermhoes. Verkrijgbaar in verschillende afmetingen. Het grootste model is 100 x 100 cm met een hoogte van 40 cm. De kleinste vuurkorf en barbecue ineen heeft een afmeting van 63 x 63 cm.

Sens Design Vuurkorf en BBQ – bestellen

Relaxdays vuurkorf schaal

De vuurkorf schaal is een populair item voor de tuin. Meestal wordt deze schaal op een tafel gezet, maar dit model staat op poten. Hierdoor is hij eenvoudig op het terras of onder de overkapping te plaatsen.

Het industriële ontwerp houdt de houtblokken en het vuur goed in bedwang. Je staart in het sfeervolle kampvuur, samen met familie, vrienden of tijdens een bijeenkomst. De vuurkorf schaal geeft ook warmte af waardoor hij uitermate geschikt is voor de koudere avonden of misschien wel in de winter.

Deze ronde terrashaard heeft een diameter van 58,5 cm. Hij is voorzien van een hoge dikke rand, wat optimale bescherming biedt tegen het vlammenspel. Aan de onderzijde zijn er gaatjes aangebracht zodat regenwater makkelijk weg kan lopen. Ook creëert dit ventilatie, er zal dus minder rookontwikkeling ontstaan.

Het moderne design mag er wezen, waardoor dit een welkome aanvulling voor de tuin is. De aanschafprijs ligt rond de € 70.

Relaxdays vuurkorf schaal – bekijk de voorraad

Houtblokken of brandgel

Wil je het plezier van een haardvuur zonder dat je hout moet verzamelen, dan is een vuurkorf op basis van gel de beste keuze. De gel brandt zonder as of roet achter te laten. Brandgel is voor de vuurkorf of vuurschaal binnen Europa niet zo populair. Het is lastig verkrijgbaar en betrekkelijk duur in aanschaf.

Houtblokken voor de vuurkorf zijn overal te koop. Je bestelt het online, koopt het in de bouwmarkt of de speciaalzaak. Af en toe kom je zelfs houtblokken in de supermarkt tegen. Hiermee is het een makkelijk te verkrijgen brandstof en, ondanks dat de houtprijs omhoog is gegaan, toch nog betrekkelijk goedkoop.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste vuurkorf op poten
Schuiven naar boven