Beste toiletpapier (2022) – wc-papier getest

Bijgewerkt: 22 juni 2022

Wc-papier moet vooral lekker aanvoelen en ook nog geen stevig zijn. Natuurlijk kijkt de consument ook naar de prijs. Het beste toiletpapier 2021 is door consumenten, de Consumentenbond en Kassa getest. Bekijk de 5 best verkochte of best geteste merken.

Over toiletpapier (wc-papier)

Het allereerste wc-papier werd in de 14e eeuw geproduceerd. Het waren de Chinezen die dit als luxeproduct voor hun keizer maakten. Ja ja, de gewone burger moest het met water, gras of zijn handen doen.

Misschien weet je het nog niet, maar toiletpapier bestaat vaak uit oud papier. Enkele merken produceren ook wc-papier dat uit 100% nieuwe vezel bestaat.

Goedkope rollen bestaan uit enkellaags papier, waar je snel doorheen prikt. De duurdere variant bestaan uit 2 tot 5 lagen. Toiletpapier valt in water uit elkaar. Spoel nooit keukenpapier of papieren zakdoekjes door het toilet: hierdoor raakt de afvoer verstopt.

Beste toiletpapier 2022

Page, Edet of merkloos: wat is het beste toiletpapier? Hier hebben ook de Consumentenbond en Kassa (VARA) zich over gebogen. Het beste wc-papier is niet direct het goedkoopste. Zo vindt de meerderheid wc-papier met drie lagen het fijnst, maar met 5 lagen te dik. Daarom is het goed om ook ervaringen van gebruikers erbij te nemen. Hieruit volgt een overzicht beste toiletpapier.

1. Edet Comfort – 3-laags

Edet is een bekend merk op het gebied van wc-papier. Het Edet Comfort 3-laags papier wordt dan ook zeer goed verkocht. De velletjes zijn van een mooi formaat, waardoor je er niet teveel van nodig hebt. Gebruikers beoordelen dit wc-papier met 4,4 van de 5 sterren. Natuurlijk zijn er andere merken met een hogere score. Waarom Edet Comfort dan toch bovenaan staat? Omdat het in 2021 het best verkochte product is, vooral vanwege de voordelige prijs.

Leg een voorraad aan: een verpakking bestaat uit 4 x 16 of 8 x 16 rollen. Een gemiddeld gezin doet hier minimaal 8 – 20 weken mee.

Bekijk Edet Comfort

2. Page Original Schoon – 2-laags

Bekend van de televisiereclame met het schattige labrador puppy: Page toiletpapier. Voorzien van een speciale microstructuur, dat voor een hygiënisch fris gevoel zorgt. Page heeft zijn wc-papier vernieuwd. Het voelt zachter en is sterker, en dat merk je.

Kijk je graag naar het beste toiletpapier? Elk velletje is voorzien van een leuke print met blauwe puppy’s. Zo ga je ook nog eens met plezier naar het toilet. Wat vinden gebruikers van Page Original Schoon? Het is tweelaags: een aantal consumenten vindt dit te dun. Hierdoor zijn de rollen sneller op. Toch ontvangt dit product 4,5 van de 5-sterren (meer dan 700 reviews).

Naar Page Original Schoon

3. Page Kussenzacht – 3-laags

Alweer Page toiletpapier, maar nu 3-laags. Hierdoor is het papier een stuk sterker. Je prikt er in ieder geval niet snel doorheen, iets dat toch wel belangrijk is. Opvallend is dat gebruikers dit wc-papier vooral heel erg zacht vinden. Hiermee doet het dus zijn naam eer aan.

Page adviseert om per keer drie – vier velletjes te gebruiken. Veeg hierbij van voor naar achter. Page Kussenzacht ontvangt 4,7 van de 5 sterren: een hoge score! Je hebt de keuze uit een verpakking van 36 of 42 rollen. Hiermee doe je een voordelige koop en heb je gelijk een flinke voorraad in huis.

Bekijk Page Kussenzacht

4. Artex – 4 laags

Mega voordelig geprijsd toiletpapier en ook nog eens sterk én zacht. In het overzicht beste toiletpapier zie je vooral de merken Edet en Page domineren. Toch verdient Artex ook wat aandacht. De Artex wc-rol is zacht en sterk toiletpapier met 3 lagen. Het bestaat uit 100% gerecycled papier: goed voor het milieu.

Gebruikers beoordelen dit wc-papier met een dikke voldoende. Het voldoet aan de verwachting en is van een goede kwaliteit, aldus de consument. Een verpakking bestaat uit 16 rollen met extra veel velletjes wc-papier. Bestel een voordeelverpakking tot wel 96 rollen. Hiermee is dit wc-papier goedkoper dan Edet of Page.

Naar Artex Classic Clean

5. Euro Products wc-papier- 2-laags

Het kan nóg goedkoper met het voordelig geprijsd wc-papier van Euro Products. Juist vanwege de lage prijs behoort ook dit product tot het beste toiletpapier. Op elke rol vind je 400 vellen (twee lagen). Het papier is voelbaar zacht en ondanks de twee lagen toch van een goede kwaliteit. Bovendien is dit wc-papier voorzien van een Eco- en FCS certificaat. Hiermee is het milieuvriendelijk.

Consumenten zijn tevreden over de lage prijs. Hiermee voldoet het aan de verwachting. Vanwege bezorging (in een doorzichtige zak) ontvangt het een wat lagere beoordeling: 4,2 van 5 sterren. Mocht je het geen probleem vinden dat anderen zien dat je toiletpapier bestelt (who cares?), dan is dit een uitstekende keuze. Je betaalt namelijk nog geen 50 cent per rol, iets waar andere merken niet tegen op kunnen boksen.

Bekijk Euro Products wc-papier

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste toiletpapier (2022) – wc-papier getest
Schuiven naar boven