Beste smart wasmachine – de slimme modellen

Bijgewerkt: 11 mei 2022

Een slimme wasmachine is een betere aanschaf dan een standaardmodel. De beste smart wasmachine is uiteraard van een hoge kwaliteit. Vaak kom je bij bekende merken als Miele, Samsung en AEG uit. Ontdek de top drie beste merken op het gebied van slimme wasmachines. Lees ook het aankoopadvies door.

Populair: de Samsung slimme wasmachine

  • Bediening via de SmartThings app
  • Vulgewicht: 7 -10 kg
  • Prijsindicatie: vanaf € 529

De beste smart wasmachine is er één van het merk Samsung. Dit merk staat namelijk bekend om zijn slimme apparatuur met geavanceerde functies. De WW90T554AAW is een populair model (ongeveer € 529) met een trommelinhoud van 9 kg. Terwijl het wasprogramma al bezig is voeg je nog snel wat wasgoed toe. Dankzij de stoomfunctie ga je voor een extra hygiënische reiniging. Ook was je energiezuinig op lage temperaturen. Dit model is te bedienen middels de speciale app.

Een andere goede smart wasmachine is de 6000-serie, en binnen deze serie zijn verschillende modellen verkrijgbaar. Het geluidsniveau van deze modellen ligt rond de 72 dB en er zit maar liefst 10 jaar garantie op de motor.

Samsung is een topmerk wanneer het op smart wasmachines aankomt. Sommige modellen zijn duurzaam, anderen kwamen als beste uit de test.

Bekijk Samsung Smart wasmachines

Beko: voordelige smart model

  • Voorzien van speciale technologieën
  • Vulgewicht: 6 – 10 kg
  • Prijsindicatie: vanaf helemaal € 369

Zoek je de beste slimme wasmachine die ook nog eens voordelig geprijsd is? Het merk Beko heeft dit beiden te bieden. Voorzien van een ProSmart motor waardoor je energiezuinig en duurzaam de was doet. Het toerental van alle modellen ligt op 1400 rpm, waardoor je effectief centrifugeert. Met een geluidsniveau van 72 dB is deze wasmachine niet luidruchtiger dan andere merken.

Maak gebruik van de stoomfunctie waardoor de was hygiënisch schoon wordt. De HomeWhiz functie maakt het mogelijk om verbinding met de smartphone te maken. Bestuur de app via een Bluetoothverbinding en stel op deze manier het wasprogramma in. Uiteraard kan dit ook via de reguliere bedieningsknoppen.

De WTV7740BSC1 is al enige tijd een goed verkopend model, voorzien van een 7 kg trommel en energielabel D. Met de WTV8761BSCDOS1 kies je voor een automatische dosering van het wasmiddel en een 8 kg trommel. Deze is wat energiezuiniger. Vergelijk de verschillende modellen met elkaar.

Naar Beko slimme modellen

Miele (er zou geen betere moeten zijn)

  • Best getest door de consumentenbond
  • Vulgewicht: 8 – 9 kg
  • Prijsindicatie: vanaf € 1079

Volgens de slogan van Miele ‘er is geen betere’ zou dit de beste smart wasmachine zijn. We moeten toch toegeven dat Miele van een uitstekende kwaliteit is. Het geluidsniveau van deze slimme wasmachines liggen tussen de 72 en 74 dB. Het duurste model is met een geluidsniveau van 67 dB redelijk stil. Met energielabel A ga je zeker voor een laag energiegebruik.

De was komt met een toerental van 1400 rpm redelijk droog uit de wasmachine. De smart wasmachines van Miele werken middels wifi. Stel het wasprogramma via je smartphone in, bekijk hoe ver de machine is of wanneer de was klaar is.

Afhankelijk van het model zijn er verschillende functies aanwezig. Bijvoorbeeld de QuickPowerWash waarbij het wasgoed in slechts 49 minuten perfect schoon is. Of automatisch doseren, trommelverlichting en achteraf nog een vergeten item aan de trommel toevoegen. Via de app bekijk je tot wanneer dit mogelijk is.

Miele mag dan wel duurder geprijsd zijn, maar je geniet jarenlang van een hoog gebruiksgemak en een frisse en schone was. Met recht de beste smart wasmachine van dit moment.

Bekijk Miele smart wasmachines

Andere merken

Kijk je naar populariteit en best geteste slimme wasmachines dan komen de merken Samsung, Miele en Beko sterk naar voren. Haier is een opkomend merk dat ook steeds bekender wordt. De prijs is vergelijkbaar met Beko, de populariteit iets minder. AEG is een goed merk maar op het gebied van smart wasmachines wordt deze toch minder goed verkocht.

Daarnaast heb je nog de LG slimme wasmachine. LG is een prima merk met een goede prijs-kwaliteitverhouding. Ook nu weer is opmerkelijk dat LG Smart wasmachines iets minder populair zijn dan de drie eerder genoemde merken.

Hoe werkt een slimme wasmachine?

De meeste slimme wasmachines werken middels wifi. Zo is de machine via de smartphone, tablet en zelfs via de smartwatch te besturen. Stel het wasprogramma in en schakel de wasmachine aan of uit. Kijk via de app hoe ver het wasprogramma is of hoe lang het nog duurt voordat de was klaar is. Uiteraard ontvang je ook een melding wanneer de wasmachine gereed is.

Ondertussen maak je gebruik van de nieuwste functies zoals automatische wasmiddeldosering of uitgestelde timer. Maar ook extra spoelen of het toerental met betrekking tot het centrifugeren instellen of aanpassen.

Het enige dat een slimme wasmachine niet kan is zichzelf met wasgoed vullen. Dit moet je van tevoren zelf even doen.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste smart wasmachine – de slimme modellen
Schuiven naar boven