Beste smartphone voor het maken van selfies

Bijgewerkt: 20 juli 2022

De camera neerzetten, timer instellen, rennen, poseren en dan naar je computer uploaden: de oude fotocamera kan aan de kant. Met moderne smartphones maak je de mooiste selfies. Deze upload je rechtstreeks naar social media of bewaar je in het geheugen. De kwaliteit van de selfiecamera verschilt per toestel. Bekijk het overzicht beste smartphones voor de leukste selfies.

Samsung Galaxy S22 Ultra

Deze smartphone uit de S-serie van Samsung is een topper op het gebied van selfiefoto’s. De voorste camera heeft namelijk een resolutie van 40 mp, dat is meer dan bij veel andere modellen. Daar komt nog bij dat de processor ontzettend snel en goed is, dit heeft zeker invloed op de kwaliteit van de foto’s.

Wanneer je gebruik maakt van de hoofdcamera en hier een selfie mee maakt (gebruik de timerfunctie), dan zien de foto’s er nog beter uit. De hoofdcamera beschikt over vier lenzen waarvan de beste lens een resolutie van 108 mp heeft. Geloof maar dat dit een van de hoogste resoluties is. De andere drie lenzen functioneren als telelens en periscoop telefoto.

Het is geen heel goedkoop toestel. In 2022 moet hij nog steeds rond de € 1100 kosten, maar dan wel met een opslagruimte van 256 GB.

Bekijk Samsung S 22 Ultra

Samsung Galaxy A53

Het merk Samsung heeft vrijwel de beste selfiecamera’s, maar dit geldt natuurlijk niet voor alle modellen. Wanneer je bovenstaande prijs aan de hoge kant vindt, dan is de Galaxy A53 een goed alternatief. Dit model is in 2022 uitgebracht. Het heeft een 6,5 inch Super amoled scherm. De enkele selfiecam heeft een resolutie van 32 mp. Voor een toestel uit de middenklasse is dit een uitstekende prestatie.

Met de hoofdcamera maak je nog mooiere foto’s. De hoofdcamera beschikt namelijk over vier lenzen waarvan de beste lens een resolutie van 64 mp heeft. Verder beschikt het toestel over beschermend Gorilla Glass 5 5 dus hij kan ook nog eens een valpartij aan.

De Exynos 1280 processor geeft een goede ondersteuning aan de camera’s. Dit is ook terug te zien aan de hoge kwaliteit foto’s die je met dit toestel schiet. Voor een aanschafprijs van ongeveer € 359 (afhankelijk van de opslagruimte) is dit een goede koop.

Naar Samsung A53

Een iPhone

Een Apple iPhone is niet de beste smartphone voor selfies. Zowel de hoofdcamera als de selfiecamera is van een mindere kwaliteit dan bij Samsung. Zelfs Huawei scoort op het gebied van fotograferen beter dan Apple. Waarom je dan toch voor een iPhone zou kiezen? Omdat deze smartphones zeer stabiel zijn, en ook nog eens veilig.

Apple besteedt veel aandacht aan het mobiele besturingssysteem, dat nagenoeg is uitgesloten van crashes en hackpogingen. Nadeel is dat het gesloten systeem beperkingen oplegt. Zo is het niet tot nauwelijks mogelijk om apps van derden te installeren.

Over het algemeen is een iPhone wel prijzig in aanschaf. Voor het kleinste model, de Apple iPhone SE uit 2022, betaal je nog altijd € 450. De grotere en nieuwere modellen hebben een aanschafprijs die rond de € 1000 ligt, maar prijzen die naar de € 1400 gaan zijn ook al gezien. Voor de gemiddelde burger is dit een vrij pittige aanschaf.

Een aantal Aziatische merken

Het is opvallend dat de laatste jaren steeds meer Aziatische smartphonemerken in opkomst zijn. Dit heeft met de lage prijs te maken, en een goede tot zeer goede kwaliteit. Een bekend voorbeeld hiervan is Huawei, dat vooral geliefd is vanwege de goede smartphone camera’s. Omdat Huawei door Amerika verbannen is van het Google besturingssysteem (Android), is het merk niet meer zo populair.

Xiaomi, Oppo en Vivo zijn andere voorbeelden van goede Aziatische smartphones. Vooral Xiaomi spant de kroon en heeft zich de laatste jaren sterk weten te verbeteren. De Xiaomi 12S Ultra (2022) valt op met zijn 6,73 inch scherm, quad 50 mp hoofdcamera én 32 mp selfiecamera. Helaas (nog) niet in Nederland of België verkrijgbaar.

De Google smartphones

Vaak wordt gedacht dat je met een Google smartphone zeer goede selfies kunt maken. In de praktijk valt dit wel tegen. Zo beschikt de Google Pixel 6 Pro uit 2021 een 11 mp selfiecam, dit is een niet al te beste prestatie. De Pixel 6a uit 2022 is zelfs nog slechter, deze is uitgerust met een 8 mp selfiecam. Prima voor het schieten van wat leuke plaatjes maar niet wanneer je voor professionele selfies gaat. Dan blijf je toch uitkomen bij een Samsung smartphone.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste smartphone voor het maken van selfies
Schuiven naar boven