Sportlegging met zakken, bijvoorbeeld voor je telefoon

Bijgewerkt: 8 november 2022

Het probleem met sportleggings is dat ze geen zakken hebben. Hierdoor moet je de smartphone of huissleutels op een andere manier met je meedragen. Voor alles is een oplossing, daarom is er de sportlegging met zakken. Soms noem je dit ook wel een telefoonzak of gsm zak, er past namelijk geen joekel van een smartphone in.

Verschil tussen sportlegging en normale legging

Je bent al snel geneigd om een normale legging tijdens het sporten aan te doen. Toch is er duidelijk verschil tussen een sportlegging en een gewone legging. Een sportlegging heeft namelijk geen hinderlijke naden aan de binnenzijde. Tijdens het sporten zouden die naden al snel gaan irriteren. Voordat je het weet heb je een flinke huiduitslag te pakken.

Er is nóg een verschil want een normale legging neemt onvoldoende vocht (zweet) op. Terwijl het sportmodel juist rekening houdt met zweten. Doe je aan fitness, aerobics of een andere sport en draag je graag een legging, kies dan altijd voor een sportlegging.

Sportlegging met zakken, speciaal voor je telefoon

Tegenwoordig dragen we allemaal een telefoon oftewel smartphone bij ons. Hartstikke praktisch want je kan in geval van nood altijd bellen. Bovendien ben je voor anderen bereikbaar of kun je tijdens het sporten muziek afspelen. Logisch dat je de smartphone bij de hand wil hebben.

De meeste sportleggings zijn niet zo praktisch want je kunt je smartphone nergens kwijt. Dit kan in een joggingbroek of trainingsprookje juist wel. Veel mensen die een legging dragen lossen dit op een andere manier op, bijvoorbeeld middels een heuptasje. Toch kan dat heuptasje aardig in de weg zitten. Dankzij de sportlegging met zakken kun je niet alleen je telefoon maar ook iets anders kwijt. Bijvoorbeeld je huissleutels, een zakdoekje of misschien wel een energiereep.

Dit zijn de beste sportleggings met zakken

Ze worden onder verschillende benamingen verkocht:

  • Sportlegging met zak telefoon
  • Sportlegging met telefoonzak
  • Sportlegging met gsm zak

Het komt allemaal op hetzelfde neer, het gaat om een sportlegging met zakken. De zak is zo ontworpen dat er een kleine tot middelgrote smartphone inpast. Houd er rekening mee dat een joekel van een smartphone hier niet goed inpast. Hij steekt te ver uit en kan hierdoor eruit vallen. Ook kan het dat je smartphone breder is dan het zakje. Gelukkig heb je ook modellen met een diepere of bredere zak, let hier even op. Hieronder vind je de beste sportlegging met zakken.

Een aantal merken nader besproken

Wanneer je op de link hierboven klikt dan zie je een aantal sportleggings met zakken (voor de telefoon) voorbijkomen. Welk merk of model moet je kiezen?

Het merk Shein wordt redelijk verkocht, is van een mooie kwaliteit en vooral voordelig geprijsd. Kijk je naar de Marrald High Waist dan is deze wat populairder. Dit komt omdat deze legging hoogdragend is, hierdoor heeft hij een perfecte pasvorm. Bovendien zijn de zakken ook wat dieper.

Dan heb je nog de Rogelli hardlooplegging met telefoonzak. Deze legging is van een lichtgewicht stof, zit comfortabel en neemt voldoende vocht op. Een echte aanrader wanneer je regelmatig gaat hardlopen. Natuurlijk ontbreekt de telefoonzak niet.

Nike sportlegging met telefoonzak

Ga je voor een bekend merk en een hoge kwaliteit dan kom je bij de Nike sportlegging met telefoonzak uit. Deze kleding is zo ontworpen dat je tijdens het sporten zo droog mogelijk blijft. Voordeel van het merk is de hoge kwaliteit want deze kleding gaat echt lang mee. Bovendien staat Nike om zijn sportieve design bekend.

Een Nike sportlegging met telefoonzak is helaas ook wat duurder geprijsd. Over het algemeen betaal je ongeveer 10 tot 15 euro meer dan voor een onbekend merk. Op zich is het prijsverschil niet heel groot, maar je moet er natuurlijk wel het budget voor hebben.

Houd er wel rekening mee dat je een Nike sportlegging met telefoonzak niet altijd kunt vinden. Nike is namelijk geen merk dat veel aandacht aan dit type leggings besteedt.

Sportlegging waar je geen zweet in ziet

Heb je tijdens het sporten last van overmatig transpireren? Dan is een sportlegging waar je geen zweet in ziet wel zo praktisch. Kies altijd voor een stof dat een mix van katoen en een andere stof bevat, dit neemt veel vocht op. 100% katoen lijkt interessant maar voor sportkleding is dit minder comfortabel.

Wil je een sportlegging waar je geen zweet in ziet, ga dan voor een model van polyester, nylon of een mix met katoen. Kies zeker geen grijze stof want hier zie je zweetplekken ontzettend snel ook bij andere lichte kleuren is dit goed zichtbaar. Liever ga je voor donkere tinten zoals zwart, donkergrijs of donkerblauw.

Een sportlegging wassen

Je moet dus legging op de juiste manier wassen. Voorkom dat dit kledingstuk gaat krimpen of dat het beschadigt. Was de sportlegging met zakken binnenstebuiten en op een temperatuur van maximaal 30 °C. De eerste keer altijd koud uitwassen. Stop de legging niet in de droger maar laat hem aan de lucht drogen. In de zomermaanden kun je de legging buiten ophangen, hij is dan vaak in enkele uren droog.

Sportkleding wassen met andere kleding

Kun je de sportlegging met zakken wassen met andere kleding?  Ja hoor, maar kies dan wel voor gelijke materialen. Stop de legging niet bij spijkerbroeken of kleding met ritsen en knopen. De kans is dan groot dat de legging beschadigd raakt.

Om de sportlegging zo lang mogelijk mooi te houden keer je hem altijd binnenstebuiten. Tijdens het drogen houd je hem ook nog binnenstebuiten. Het is niet nodig om de legging te strijken, er zitten na het wassen en drogen geen kreukels in.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Sportlegging met zakken, bijvoorbeeld voor je telefoon
Schuiven naar boven