Stoelverhoger volwassenen: dat zit toch prettiger

Bijgewerkt: 15 maart 2023

Je bent niet zo groot of het opstaan vanuit laag meubilair is moeilijk. Een stoelverhoger voor volwassenen is de ideale oplossing. Een verhoger is in verschillende modellen verkrijgbaar. Bijvoorbeeld een stoelverhoger auto, een bureaustoel verhoger of een standaard zitverhoger.

Grote en kleine mensen

Nederlanders behoren tot de langste mensen wereldwijd. Toch kun je ook kleiner dan normaal zijn. Iemand die maximaal 1,50 m meter groot is wordt een lilliputter genoemd. Er is dan sprake van dwerggroei oftewel achondroplasie.

Wist je dat je met het ouder worden ook kleiner wordt? Dit komt omdat de wervels massa en structuur verliezen. Je kunt tussen de 8 en 20 cm kleiner worden!

Stoelverhoger voor volwassenen: de voordelen

Een stoelverhoger speciaal voor volwassenen heeft verschillende voordelen. Meubels en autostoelen zijn standaard gebouwd. Dit wil zeggen dat er geen rekening is gehouden met kleine mensen. Hierdoor zit je te laag aan tafel, kom je met je ogen amper boven het autostuur uit en is het moeilijk om aan een bureau te werken.

De stoelverhoger voor volwassenen is een praktisch hulpmiddel. Je zit direct hoger en comfortabel. Zonder dat je het meubilair hoeft om te bouwen. Maar je hebt ook het meubilairverhoger, dit is net zo makkelijk.

Stoelverhoger auto volwassenen

Een stoelverhoger voor in de auto noem je ook wel een zitverhoger. Een echte aanrader is het zogenaamde tractorkussen. Normaal gesproken wordt dit kussen op de zitting van een tractor gelegd, maar het dient ook als praktische stoelverhoger. Dit komt omdat er ook een soort rugleuning aanwezig is. Heel fijn want wanneer je klein bent mis je ook nog eens beenlengte.

Een andere optie is de autostoelverhoger als voorgevormd kussen. Niet voor kinderen maar wel voor volwassenen. Dit kussen is ook eenvoudig op een normale stoel of bankstel te leggen. Voor meer informatie, zie hieronder bij ‘zitting van de stoel verhogen’.

Zitting van de stoel verhogen

Wil je de eetkamerstoelen, de bank of andere stoelen niet continu aanpassen? Je kunt de zitting van de stoel heel eenvoudig verhogen. Dit doe je door er een voorgevormd kussen op te leggen. Voordeel hiervan is dat je niet van het kussen wegglijdt. Wanneer je een normaal kussen op de stoel legt merk je dat je scheef gaat zitten of misschien wel wegschuift. Voorkom dit met het voorgevormd kussen!

Naar voorgevormd zitkussen

Zo zit het met de bureaustoel

Is er ook een stoelverhoger volwassenen wanneer je aan je bureau werkt? Ja, je komt dan bij eerder genoemd voorgevormd zitkussen uit. Omdat een bureaustoel op wieltjes staat kun je hem niet van onderaf verhogen.

Tip: koop een bureaustoel die in hoogte verstelbaar is. Test hem van tevoren uit, dan weet je ook of je hem hoog genoeg kunt zetten.

Meubelverhogers

Is het geen probleem dat de meubels in je woning wat hoger staan? Dit is goed te doen wanneer je huisgenoten hier geen last van hebben, bijvoorbeeld omdat ze ook kleiner zijn. Of omdat je in je werkkamer/hobbykamer je eigen meubilair hebt. Maak in dit geval gebruik van meubelverhogers.

Hoe werkt dit? Het gaat hier om zogenaamde klossen die je onder de poten van de stoel plaatst. Op deze manier komt de stoel hoger te staan en is het ook makkelijker om aan tafel te zitten.

Bekijk meubelverhogers

Nadeel hiervan is dat je moeilijker op de stoel komt. Mogelijk moet je gebruik maken van een opstapje. Let op: plaats meubelverhogers nooit onder een bureaustoel op wieltjes, dit is veel te gevaarlijk.

Trip Trap stoel voor volwassenen

Ook een echte aanrader: de Trip Trap stoel voor een volwassenen. Normaal gesproken wordt deze stoel voor kinderen aangeschaft, maar steeds meer volwassenen maken er gebruik van. Deze stoel is volledig in hoogte verstelbaar. Bovendien zit hij zeer comfortabel, je hebt je voeten vrij of maakt gebruik van de voetensteun. Ook is er een rugleuning aanwezig.

Trip Trap is een bekend en soms te duur merk, daarom zijn er verschillende alternatieven verkrijgbaar. Wil je goedkoper uit zijn, koop dan een soortgelijke stoel van een ander merk. Je zult zien dat er een eetblad en stoelverkleiner bij zit, maar dat moet je maar aan de kant schuiven.

Naar Hauck groeistoel

Let op: deze stoelen zijn vaak belastbaar tot maximaal 90 kg. Nu zal een klein persoon niet zo snel boven de 90 kg uitkomen maar dit kan natuurlijk wel.

Welk lichaamsdeel krimpt als je ouder wordt?

Sommige mensen maken zich druk om het krimpen wanneer je ouder wordt. Het zijn de ruggenwervels die inkrimpen. Eigenlijk gebeurt dit elke dag, dit komt omdat de vloeistof tussen de wervelschijven door de druk eruit wordt geperst. Daarom ben je ‘s avonds wat korter dan in de ochtend.

Wanneer je ouder wordt dan krimpt de ruggenwervel ook. Heb je ernstige osteoporose (botontkalking) dan kan dit krimpen heel snel gaan. Goed om te weten: ook botweefsel verdwijnt met de jaren. Hierdoor krimpen de jukbeenderen en lijken je ogen kleiner.

Kan je krimpen als je 15 bent?

Wanneer je 15 jaar oud bent zul je niet zomaar krimpen. Tijdens de puberteit groei je ontzettend snel. Daarna stopt deze groei, waardoor het lijkt alsof je krimpt.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Stoelverhoger volwassenen: dat zit toch prettiger
Schuiven naar boven