Beste suikerspinmachine – de zoete test

Bijgewerkt: 29 maart 2022

Een suikerspinmachine in huis, dat moet toch wel ontzettend duur zijn? Dat valt wel mee, ze zijn verkrijgbaar vanaf € 30. Leuke modellen voor in de keuken, tijdens een feestje of misschien wel op de slaapkamer. Met de beste suikerspinmachine maak je de lekkerste suikerspinnen klaar.

Gadgy suikerspinmachine

  • Verschillende designs
  • Prijs: vanaf € 39

Daar is hij dan, de beste suikerspinmachine in zijn soort. Hij is namelijk heel betaalbaar en hierdoor geschikt voor iedereen. Leuk om cadeau te doen aan een kind, om je thuiskermis te creëren of als activiteit met vrienden of familie. Maar ook wanneer je verzot bent op die superzoete suikerspinnen.

Het retromodel doet oude tijden herbeleven, maar het gaat natuurlijk niet alleen om het design. De kwaliteit en functies zijn net zo belangrijk. Nou, die zijn volop aanwezig. Je neemt normale of gekleurde suiker, die laatste is apart te koop. Doe de suiker in de machine en zet hem aan. Neem een stokje en draai deze langzaam over het midden. Zo vormen zich suikerspindraden die zich aan de stok hechten.

Bepaal zelf hoe groot of dik de suikerspin wordt. Maar ook welke kleur hij krijgt, of welke smaak. Het apparaat is uitgerust met een antispatrand en is eenvoudig schoon te maken. Als alternatief, en van hetzelfde merk, is er de suikerspinmachine met een nostalgisch design.

Bekijk Gagdy modellen

Brauch suikerspin maker

  • Retro design
  • Prijs: vanaf € 37

Een andere uitstekende keuze is de suikerspinmachine van Brauch. Dit merk richt zich op verschillende consumentenproducten waaronder luchtbevochtigers, adapters, draadloze microfoons en heel veel andere producten. De suikerspinmachine van dit merk wordt helemaal compleet geleverd. Dus niet alleen de machine zelf maar ook een maatlepel en verschillende stokjes. Mocht je geen voorraad meer hebben, dan is alles los te verkrijgen. Dit mag ook van een ander merk zijn.

Tip: in plaats van speciale suikerspinstokjes kun je ook lange satéprikkers gebruiken. Dit bespaart wellicht weer geld.

Je hebt keuze uit verschillende kleuren suikerspinmachines. De kleuren blauw en roze zullen jonge kids aanspreken. Maar je hebt ze ook in het wit, heel neutraal, of opvallend rood. Gebruikers ervaren dat deze machine makkelijk in gebruik is, en ook eenvoudig schoon te maken is. Verder heeft hij een goede prijs-kwaliteitverhouding. Wel kan dit model wat kwetsbaar zijn, je moet hem dus zeker niet uit je handen laten vallen.

Naar Brauch suikerspinmachine

VidaXL suikerspinmachine

  • Kan in de vaatwasser
  • Prijs: vanaf € 30

Het merk VidaXL ken je misschien wel van de leuke meubeltjes. Leenbakker werkt samen met dit merk, waardoor je een ruime keuze hebt uit kledingkasten, tuinmeubels, tafels en nog veel meer. Maar ook elektronica en consumentenproducten. De VidaXL is misschien niet de beste suikerspinmachine maar wel zeer voordelig geprijsd. Bovendien is dit model vaatwasbestendig, dat is ook een absoluut pluspunt.

Maak thuis eenvoudig suikerspinnen klaar. Alleen of met z’n tweetjes, maar misschien ook wel met vrienden, collega’s of de hele familie. Voor een interessante prijs ontvang je niet alleen de machine maar ook de toebehoren (maatlepel en stokjes). De suiker moet je uiteraard zelf nog aanschaffen.

Gebruikerservaringen: een voordelig cadeau en vooral leuk voor kinderen. Wel maak je hier kleine suikerspinnen mee, verwacht dus geen grote gevaartes. Maar dat scheelt ook weer in calorieën, eerlijk is eerlijk.

Bekijk VidaXL modellen

Is een duur model beter?

Je hebt niet alleen bovenstaande machines, maar ook de duurdere modellen. Deze zijn vaak van grote hoogte en soms voorzien van wielen. Hierdoor eenvoudig verplaatsbaar, vooral geschikt voor feestjes en partijen. Een duur model creëert grotere suikerspinnen. Ook is de kwaliteit wat hoger, maar dit wil niet zeggen dat de suikerspinnen ook lekkerder zijn. De hogere kwaliteit zit hem vooral in de onderdelen, zoals een professionele beschermkap of een krachtige motor.

Zoek je een grote suikerspinmachine, houd dan rekening met een aanschafprijs van € 300 of hoger. Sommige modellen moeten zelfs meer dan € 500 kosten.

Met gewone suiker een suikerspin maken

Je kunt dan wel een goede suikerspinmachine in huis halen, maar het resultaat moet ook zoals gewenst zijn. Kun je met gewone suiker een suikerspin maken? Ja hoor, kristalsuiker is hier heel geschikt voor. Je merkt dat de suikerspin goed omhoog komt waardoor je perfecte suikerspinnen maakt.

Poedersuiker is niet geschikt, dit doet in de machine helemaal niks. Trehalose is een suikersoort waarmee je hele slechte suikerspinnen creëert. Ditzelfde geldt voor witte basterdsuiker, er verschijnen dan veel restdeeltjes die worden uitgeworpen.

Het is niet aan te raden om dextrose uit te proberen. De kans dat de machine beschadigd raakt is vrij groot. Melassesuiker is ook niet aan te raden, het maken van een lekkere suikerspin lukt hier nauwelijks mee.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste suikerspinmachine – de zoete test
Schuiven naar boven