Beste voicerecorder – test voor zakelijk en privégebruik

Bijgewerkt: 29 maart 2022

Gesprekken, lezingen of spraakmemo’s vastleggen? Dat doe je natuurlijk met de beste voicerecorder. Philips is hier een goed merk in, dit wordt vooral zakelijk ingezet. Maar LifeGoods doet het weer goed onder privégebruikers. Sommige modellen ontvangen supergoede reviews én zijn betaalbaar. Kijk maar eens.

De Philips voicerecorder

  • Van normale tot geavanceerde functies
  • Prijsindicatie: € 42 tot € 115

Of je hem nu zakelijk of privé gebruikt: het Philipsmodel is de beste voicerecorder. Ideaal voor onderweg, bijvoorbeeld voor voicememo’s. Maar ook om gesprekken op te nemen of te gebruiken bij een interview. Deze recorder is eenvoudig aan te sluiten op een PC of laptop. Luister naar de stemopnames en deel deze eventueel met anderen. De DVT41225 beschikt over wifi en is compatibel met je smartphone.

De Philips voicerecorder biedt de mogelijkheid om op te nemen met tijdsaanduiding. Hierbij worden zowel de datum en het tijdstip aan het geluidsbestand toegevoegd. Dit maakt het makkelijker om opnames terug te vinden. De batterij heeft volledig opgeladen een levensduur van ongeveer 44 uur, wat ontzettend lang is.

Afhankelijk van het model heeft deze een opnametijd tot wel 590 uur. Een echte krachtpatser in zijn soort. De betere modellen beschikken ook over een variabele afspeelsnelheid, weergave van de resterende tijd en een bestandsvergrendeling. De DVT1160 is een populair model met alle wenselijke functionaliteit.

Bekijk Philips voicerecorders

LifeGoods – digitale voice recorder

  • Met ruisonderdrukking
  • Prijsindicatie: € 35 tot € 45

De beste digitale voicerecorder tegen een betaalbare prijs wordt uitgebracht door LifeGoods. Dit model heeft een interne opslagcapaciteit van 8 GB, goed voor wel 569 uur aan geluidsopnames. Wanneer je voor een ander bestandsformaat kiest dan heeft hij nog steeds een capaciteit voor 12 uur aan opnames. Je kiest dus tussen MP3- of WAV- formaat.

Middels de USB-kabel breng je geluidsbestanden over naar de PC, laptop of MacBook. Maar het is ook mogelijk om audio-opnames of muziek op de voicerecorder te zetten. Hiermee is hij inzetbaar als mp3-speler, wie had dat gedacht?

Dit model beschikt ook nog eens over automatische stemherkenning. Schakel deze functie in en zodra hij geluid registreert start de opname. De LifeGoods is hiermee ook geschikt voor het stiekem opnemen van gesprekken. Verstop hem ergens in een kamer en luister later de gesprekken terug.

Ter beveiliging zit er ook een wachtwoordfunctie op. Niemand die bij de geluidsbestanden kan, alleen jijzelf.

Naar LifeGoods digitale voicerecorder

Sony – altijd een goede kwaliteit

  • Kwalitatieve voicerecorders
  • Prijsindicatie: € 49 tot € 180

Wie kent het merk Sony niet? Bekend van de beeld- en audioapparatuur, dus een goede voicerecorder is ook van dit merk verkrijgbaar. Bij Sony heb je keuze uit verschillende modellen, variërend in prijs. Neem elk woord op en luister dit op een later moment terug. Denk hierbij aan interviews, lezingen en nog veel meer.

Het eenvoudige model beschikt over een groot Lcd-scherm dat automatisch oplicht in het donker. Verder 4 GB aan geheugen, dit is goed voor ongeveer 2000 uur aan opnames. Het geheugen is uitbreidbaar middels een micro SD kaart. De batterij heeft een levensduur van gemiddeld 45 uur. Er is een aansluiting voor een microfoon en hoofdtelefoon aanwezig.

Sony voicerecorders hebben een rechtstreekse USB-aansluiting, waardoor je bestanden zonder bekabeling overzet. Je hebt dus geen aparte USB-kabel nodig. Verder voorzien van automatische stemopname, een S-microfoonsysteem (voor het vastleggen van ‘stille’ geluiden) en ruisbeperking.

Bekijk Sony voicerecorders

Zo werkt een voicerecorder

Vroeger werd het een geluidsrecorder genoemd, tegenwoordig een voicerecorder. Dit apparaat werkt vrij eenvoudig. Het heeft een grote knop, bedoeld voor het opnemen van geluiden of gesprekken. De opnames worden automatisch opgeslagen en zijn later makkelijk terug te vinden.

Afhankelijk van het model zitten er verschillende functies op. Meestal is het mogelijk om de opname direct op de voicerecorder terug te luisteren. Je hebt dan een afspeelknop, pauzeerknop en knoppen om vooruit- of terug te spoelen.

Kan ik geluid opnemen met mijn telefoon?

In plaats van een voicerecorder kun je ook gesprekken of geluiden opnemen met de telefoon (smartphone). Dit kan met de ingebouwde dictafoon optie. Vaak herkenbaar als een app met een microfoontje. Open deze app en tik op de functie Opnemen. Vervolgens zie je een timer lopen en wordt vaak ook een geluidsgrafiek weergegeven.

Bij het stoppen van de opname wordt het bestand automatisch in de documentenmap op de telefoon opgeslagen. Vaak terug te vinden via de map Opnames of Audio. Het is via smartphone wel lastiger om dit soort opnames op een PC of laptop te krijgen. Daarom is een voice recorder veel makkelijker in gebruik.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste voicerecorder – test voor zakelijk en privégebruik
Schuiven naar boven