Beste wasmachine en droger – was-droogcombinatie

Bijgewerkt: 29 maart 2022

Een wasmachine en droger set, die heb je in verschillende vormen. Je hebt bijvoorbeeld de wasmachine en droger combideal, maar dan koop je twee verschillende apparaten. Beter is de was- droogcombinatie. Dit is een apparaat die zowel kan wassen als droger. De perfecte oplossing voor kleine ruimtes. Hier zijn een aantal zeer goede merken van verkrijgbaar.

Samsung was-droogcombinatie

  • Hoge kwaliteit
  • Prijsindicatie: € 607 tot € 999

De beste wasmachine en droger ineen is de Samsung was-droogcombinatie. Voorzien van Quickdrive waardoor hij tot twee keer sneller wast. Een aantal modellen is voorzien van AutoDose, op deze manier wordt het wasmiddel automatisch gedoseerd. Middels de speciale app bedien je de machine vanaf een afstand.

Je hebt ook het model met HygieneCare, waarmee je kleding middels stoom perfect schoon krijgt. Het verwijdert hardnekkige vlekken, ook vanuit kwetsbare stoffen. Centrifugeren doet het apparaat met gemiddeld 1400 rpm. Hierna heb je nog de keuze uit de programma’s katoen drogen of synthetisch drogen. Selecteer één programma of stel het was- en droog programma afzonderlijk van elkaar in.

De Samsung was-droogcombinatie wordt zeer gewaardeerd om zijn perfecte werking en betrouwbaarheid. Je ontvangt maar liefst 10 jaar garantie op de motor.

Bekijk Samsung was-droogcombinatie

Beko wasmachine en droger ineen

  • Meerdere programma’s
  • Prijsindicatie: € 549 tot € 629

Zoek je de beste was-droogcombinatie tegen een goede prijs? Beko is hier een goed merk in. Niet alleen betaalbaar maar kwalitatief hoog. Ga voor de beste wasmachine en droger ineen met een vulgewicht van 7 of 8 kilogram. Dit is geschikt voor gezinnen tot ongeveer vijf personen.

Het toerental bedraagt 1400 rpm en het geluidsniveau van het centrifugeren ligt tussen de 74 en 77 dB. Het energielabel van de Beko was-droogcombinatie bedraagt C of D (nieuwe label). De allernieuwste modellen zijn nóg energiezuiniger.

Je hebt keuze uit verschillende was-en droog programma’s. Afhankelijk van het model heb je ook de mogelijkheid tot een starttijd voorkeuze. Zo bepaal je zelf wanneer het apparaat start of gereed is. De functie Ecowassen is zeer geschikt voor kleine wasjes, of om energie te besparen. Beko biedt alles bij elkaar opgeteld een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding.

Naar Beko wasmachine en droger

AEG was-droogcombinatie

  • Hoge capaciteit
  • Prijsindicatie: € 699 tot € 1200

De derde in het overzicht beste was-droogcombinatie is het merk AEG. Kwaliteit staat voorop, zoals je van AEG gewend bent. Uit een eerder onderzoek blijkt dat wasmachines van dit merk een lange levensduur hebben.

Nu is de AEG was-droogcombinatie natuurlijk een ander apparaat. Maar het merk geeft maar liefst 10 jaar garantie op de motor, dus daarmee zit het wel goed. Ook ontvangen deze modellen veel positieve reviews van gebruikers. Een aantal modellen zijn zelfs zeer populair binnen kleine en grote huishoudens. Dit geldt in ieder geval voor de was-droogcombinatie’s met SensiDry en ProSteam.

Een populaire wasmachine en droger set (ineen) is die met een vulgewicht van 8 kg en een droogcapaciteit van 4 kg. Met 1600 rpm is de was al redelijk droog. Kies voor een extra droogprogramma zodat je de was alleen nog maar op hoeft te vouwen. Meer capaciteit betekent ook een hogere aanschafprijs, maar dan haal je ook het beste in huis.

Bekijk aan AEG was-droogcombinatie’s

Heeft een was-droogcombinatie nadelen?

Een alles in één waservaring, hoe fijn is dat! Toch zeggen sommigen dat een was-droogcombinatie nadelen heeft. Laten we eens naar die nadelen gaan kijken.

Hoger energieverbruik

Wanneer je dit apparaat gebruikt om de was te drogen, dan verbruikt hij mogelijk meer energie dan een warmtepompdroger. Dit komt omdat de was/droogcombinatie over een verwarmingselement beschikt. Het gebruik hiervan is relatief duurder dan een warmtepomp. Maar wanneer je de droogfunctie niet continu inzet, dan valt het met het energieverbruik echt wel mee. Al helemaal wanneer je voor een modern apparaat gaat, die is energiezuiniger dan vroeger.

Droogproces duurt langer

Zet je de was-droogcombinatie naast een normaal droogapparaat, dan heeft de eerste meer tijd nodig om de was goed te drogen. Dit komt omdat de droogcapaciteit lager is dan de wascapaciteit. Daarom is het belangrijk om voor een model te gaan dat met 1600 rpm centrifugeert. Zo kun je een gedeelte van het wasgoed ophangen en de dikkere stoffen in de droger doen.

De voordelen

Het belangrijkste voordeel van een wasmachine en droger ineen is dat het veel ruimte bespaart. Maar ook kosten, want je hoeft geen twee losse apparaten aan te schaffen. Hierdoor ben je op de eindstreep wat goedkoper uit. Bovendien werken de moderne apparaten zeer effectief, beter dan enkele jaren geleden.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste wasmachine en droger – was-droogcombinatie
Schuiven naar boven