Speelgoedkast: beste modellen voor al het speelgoed

Bijgewerkt: 29 maart 2022

Het speelgoed overzichtelijk opbergen? De beste speelgoedkast geeft het kind toegang tot zijn of haar speelgoed. Het heeft de perfecte hoogte voor jonge kinderen en beschikt over verschillende opbergvakken. Eindelijk rust en overzicht in de woonkamer of de kinderkamer.

Relaxdays speelgoedkast

  • Grote collectie
  • Kleurrijk
  • Prijs: vanaf € 55

De beste speelgoedkast in dit overzicht is van het merk Relaxdays. Kwalitatief uitstekend en vooral heel betaalbaar. Je koopt al een praktische en mooie kast vanaf € 55, deze is voorzien van maar liefst 9 opbergvakken. Daar passen alle knuffels, leesboekjes, autootjes en poppen in.

Dit merk heeft ook een aantal andere modellen in het assortiment. Ga je voor een beukenkleur kast met legplanken en uitschuifbare opbergkisten? Of een hoog model van 145 cm met vrolijk design? Je moet zeker eens bij Relaxdays kijken, want ze hebben echt de leukste speelgoedkasten voor jongens en meisjes.

Bekijk Relaxdays speelgoedkasten

Massief houten 4-laags Kast

  • Multifunctionele speelgoedkast
  • Prijs: ongeveer € 110

Voor de kinderkamer, woonkamer of het kinderdagverblijf is deze speelgoedkast een grote aanrader. Hij beschikt over vier niveaus met in totaal 12 kunststof opslagbakken. Order al het speelgoed of de knutselspullen. Van kralen tot treintjes en van knuffels tot stiften, alles ziet er weer netjes uit.

Deze kast is uitgerust met verschillende vrolijke kleuren. Elke kleur hoort bij een bepaalde laag, zodat direct duidelijk is waar de opslagbak thuishoort.

Het is niet de goedkoopste speelgoedkast maar wel van een topkwaliteit. Vanwege de uitstraling is hij ook nog eens multifunctioneel. Hij past werkelijk overal en kan zelfs dienstdoen als opslagplaats in de hobbykamer, werkkamer of op kantoor.

Naar massief houten vierlaags kast

Vikids speelgoedkast

  • Overzichtelijk opbergen van boeken en speelgoed
  • Prijs: vanaf € 69

Als derde in het overzicht beste speelgoedkast de modellen van Vikids. Deze speelgoedkasten zijn gericht op kleinere ruimtes, want ze zijn compact. Zo heb je de perfecte oplossing voor het netjes houden van de woonkamer, speelkamer of kinderkamer.

Keuze uit verschillende modellen waaronder de verrijdbare boekenkast met wielen, de dubbelzijdige kleine speelgoedkast of het massief houten kinderboekenrek met maar liefst 6 lagen. In deze compacte modellen past misschien niet zoveel speelgoed maar wel heel veel boeken, tijdschriften, tekeningen en nog veel meer.

Bekijk Vikids speelgoedkasten

Speelgoedkast in de kinderkamer of woonkamer

Een speelgoedkast in de kinderkamer of slaapkamer kom je vaker tegen. Maar deze kast in de woonkamer plaatsen, is dat wel een goed idee? Ja hoor, de speelgoedkasten die je hierboven tegenkomt zijn heel modern, stijlvol of decoratief. Je wil geen speelgoed rond laten slingeren, dit ziet er al snel rommelig uit. Bovendien kan dit gevaarlijk zijn.

Leer het kind om het speelgoed regelmatig op te ruimen. Samen opruimen is nog leuker, al helemaal met een mooie speelgoedkast waar alles netjes ingaat.

Een speelgoedkast in de woonkamer of speelkamer heeft nóg een voordeel: je raakt nooit meer spulletjes kwijt. Direct alles bij de hand, daarom is deze kast ook praktisch voor de oppas of het gastgezin.

Een kast met bureau

Voor wat oudere kinderen is er de speelgoedkast met bureau. Houd er wel rekening mee dat het hier niet om een standaard speelgoedkast gaat. Meestal betreft het een bureau met hieraan extra opbergruimte. Dit in de vorm van een verlengde kast met legplanken, kastdeurtjes of laden.

Speelgoedkast dicht model: opgeruimd staat netjes

Geen behoefte aan direct zicht op al het speelgoed? Kies dan voor een speelgoedkast dicht model. In principe kan hiervoor elke kast dienstdoen. Bijvoorbeeld een baby kledingkast, die is niet al te hoog en compact. Maar ook de gesloten boekenkast of een dressoir.

Kijk ook eens op de afdeling kinderkasten, hier zitten een aantal gesloten modellen tussen. Deze zijn specifiek afgestemd op kinderen in de leeftijd van 1 tot en met 12 jaar.

Naar overzicht kinderkasten

Laat je inspireren door de verschillende modellen en kleuren. Misschien zit hier iets bij waar je al enige tijd naar op zoek bent. De prijs varieert van € 50 tot meer dan € 100.

Hoe speelgoed ordenen? Enkele tips

Kinderen krijgen vaak ontzettend veel speelgoed van ouders, op de verjaardag, met feestdagen en andere gelegenheden. Het is zonde om alles weg te gooien, maar hoe kun je speelgoed ordenen? Het beste kun je alles per categorie opbergen. Dus knuffels bij knuffels en leesboekjes bij leesboekjes. Dan is een speelgoedkast wel praktisch, want die beschikt over verschillende vakken.

Knutselspullen kun je het beste in aparte afsluitbare bakken opbergen. Denk hierbij aan viltstiften, schaartjes, lijmstiften, knutselpapier en andere frutseltjes.

Heb je meerdere kinderen in huis, kijk dan of het mogelijk is om het speelgoed per kind te ordenen.  Plak bijvoorbeeld de namen of de foto van het kind op afzonderlijke bakken of vakken. Zo weet elk kind waar zijn of haar spulletjes ligt.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Speelgoedkast: beste modellen voor al het speelgoed
Schuiven naar boven