Beste barbecuemat – BBQ vloermat & grillmat

Bijgewerkt: 28 maart 2022

Een BBQ mat is een praktisch hulpmiddel tijdens het barbecueën. Er zijn twee verschillende modellen verkrijgbaar: de BBQ vloermat en de grillmat. De eerste voorkomt dat er hinderlijke vetresten of spetters op je terrastegels, het gras of misschien wel op de houten vlonders terechtkomt. Terwijl de grillmat ervoor zorgt dat de barbecue schoon blijft. In dit artikel vind je beide modellen.

Relaxdays barbecue vloermat

  • Prijs: tussen de € 25 en € 40

Met een afmeting van 80 of 90 x 120 cm is dit de beste barbecuemat. Hij is zo royaal, daar passen de meeste barbecues echt wel op. De antislip BBQ mat voorkomt wegglijden, waardoor niet alleen de barbecue maar ook jijzelf stabiel staat.

Deze mat is vooral bedoeld ter bescherming van het terras of het gazon waaronder natuursteentegels, kunstgras en nog veel meer. Spetters die van de barbecue afkomstig zijn vallen op de mat, en niet op de kwetsbare ondergrond. Je hebt dus geen last van hinderlijke vetvlekken die je er later niet meer uit krijgt.

Vet dat op de grond valt kan nog aardig heet zijn. Dit geldt ook voor het laten vallen van een stukje vlees. Geen probleem, de beste BBQ mat is goed bestand tegen wat hogere temperaturen.

Bekijk Relaxdays BBQ vloermatten

Het complete overzicht vloermatten

Bovenstaand merk is een uitstekende keuze. Maar er is natuurlijk nog meer te koop, waardoor het lastig is om de beste BBQ vloermat te vinden. Geen probleem, hieronder vind je het complete overzicht met betrekking tot barbecue matten. Deze zijn dus specifiek bedoeld voor het plaatsen onder de barbecue.

Naar overzicht BBQ matten (vloer)

Overzicht beste BBQ grillmat

  • Prijsindicatie: € 10 tot € 12

Een grillmat is veel kleiner en bestaat uit hoogwaardig PTFE-glasweefsel. Deze mat leg je op het rooster. Zo voorkom je dat voedsel, vis of groente door het rooster naar beneden valt. Maar het houdt ook de BBQ een stuk schoner.

De beste BBQ mat om te grillen kan in de vaatwasser en is goed bestand tegen de hoogste temperaturen. Kies uit een rond of vierkant model, net wat beter past. Uiteraard zijn alle grillmatten herbruikbaar en hiermee dus ook duurzaam.

Bekijk BBQ grillmatten

Moeite met het gebruik van de grillmat? Leg deze altijd op het rooster en niet eronder. Een goede barbecue grillmat is voorzien van een antiaanbaklaag waardoor gerechten perfect garen.

Informatie – BBQ mat voor onder de barbecue

Een barbecue vloermat werkt brandvertragend. Mochten er brandende kolen of iets anders op de mat vallen, dan levert dit geen gevaar op. Hiermee is de BBQ vloermat veilig in gebruik.

De onderkant is voorzien van een antisliplaag. Dit lijkt misschien vreemd maar is juist ontzettend belangrijk. Wanneer je op de mat staat wil je immers niet wegglijden. Hierdoor is de mat geschikt voor verschillende ondergronden, ook wanneer het om super gladde tegels gaat. Heb je houten vlonders? Wanneer deze nat zijn willen ze ook glibberig aanvoelen, maar dat is voor de mat met antisliplaag geen probleem.

Het onderhoud van de vloermat is betrekkelijk eenvoudig. Na gebruik schoonmaken met een vochtige doek en een schoonmaakmiddel. Vanwege vetvlekken is het aan te raden om een sopje met afwasmiddel te maken. Wanneer de mat erg vies is, dompel deze dan onder in heet afwaswater. Laat 15 minuten inweken, je zult merken dat de mat dan een stuk makkelijker schoon te maken is.

Onderhoud van de barbecue grilmat

De grillmat is een stuk kleiner en kan veel hogere temperaturen aan. Hierdoor is het geen probleem om hem in de vaatwasser te stoppen. Dit is zeker aan te raden, omdat zo alle vetvlekken als sneeuw voor de zon verdwijnen.

Is de grillmat ergs vies? Behandel hem eventueel voor, laat hem 15 minuten in heet water met enkele druppels afwasmiddel weken. Vervolgens in de vaatwasser meewassen. Heb je geen vaatwasser, dan kan het afwassen natuurlijk ook op de hand gebeuren.

Zowel de vloermat als de grillmat zijn vele malen herbruikbaar. De levensduur ligt ergens tussen de 3 en 10 jaar, afhankelijk van het gebruik en de kwaliteit.

Grillmat in de oven gebruiken

De BBQ mat voor op het rooster is specifiek bedoeld voor de barbecue. Toch kunnen ze ook allemaal in de oven. Let op dat je de barbecue mat niet in de magnetron gebruikt. Maak hier goed onderscheid in, want voor in de magnetron zijn deze matjes ongeschikt. Schade aan de mat of de magnetron is geheel voor eigen rekening, dit kan bij onjuist gebruik niet verhaald worden op de verkoper of fabrikant.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste barbecuemat – BBQ vloermat & grillmat
Schuiven naar boven