Beste tampons (test & review)

Bijgewerkt: 19 maart 2022

Wat is de beste tampon? Dat hangt een beetje van de situatie af. Ten eerste je menstruatie: is die licht of zwaar? Daarnaast heb je nog de beste tampon voor zwemmen. Je hebt dus verschillende soorten tampons. Allen met hun eigen prijs en kwaliteit. In deze blogpost een intiem onderwerp: alles over de tampon, welke de beste is en hoe je deze op de juiste manier gebruikt.

Voordelen van tampons ook de nadelen

Een tampon is bedoeld voor het opvangen van menstruatie het. Omdat je de tampon (vaginaal) inbrengt hoef je geen maandverband te dragen. Tampons zijn dus klein en onopvallend. Ideaal wanneer je gaat sporten, zwemmen of wanneer je gewoon niet met maandverband rond wil lopen.

Natuurlijk hebben tampons ook wat nadelen. Je moet je elke 4 tot 6 uur verwisselen. Doe je dit niet dan kunnen zich bacteriën ophopen en voor een ontsteking zorgen. Daarnaast kan de tampon gaan doorlekken. Voor sommigen is het ook vreemd of zelfs eng om een tampon in- en uit te brengen.

Beste tampons

Je kunt je afvragen wat de beste tampon is. Je hebt tampons als beste getest, maar het gaat hier dan om een sterk verouderde test. Bijvoorbeeld die van Kassa uit 2011. Recent heeft er namelijk geen beste tampon test plaatsgevonden. Toch zijn er een aantal merken die het veel beter doen. Kijk maar eens naar de best verkochte tampons en degene met de allerbeste beoordelingen van gebruikers.

Asha tampons

Je had waarschijnlijk een bekend en ouder merk verwacht maar Asha behoort tot de beste tampon. Dit is namelijk een product dat momenteel ontzettend goed verkoopt. Waarom is dat? Deze tampons zijn bedoeld om tijdens de menstruatie te kunnen vrijen. Gebruikers vertellen dat de mannen er helemaal niets van voelen. Vergelijk deze tampons dan ook een beetje met een sponsje. Ze bevatten geen touwtje, je kunt er dus ook mee naar de sauna.

Je hebt ook Asha tampons met touwtje. Ideaal om je vrij te bewegen, bijvoorbeeld tijdens het sporten. Het inbrengen van de tampon is dankzij het glijmiddel vrij makkelijk. Ook het uitnemen gaat soepel. Houd er rekening mee dat deze tampons minder absorberen maar het bloed tegenhouden. Ook ligt de prijs wat hoger dan bij andere merken. Hoe dan ook, met dit merk ervaar je veel vrijheid en komt je liefdesleven niet in de gevarenzone.

Bekijk Asha tampons

Tampax tampons

Wil je de beste tampons die een uitstekende bescherming bieden? Dan is het merk Tampax iets voor jou. Deze tampons zijn namelijk voorzien van een antilekrokje. Dit zorgt ervoor dat je niet doorlekt. Ook passen ze zich naar je lichaam aan. Dit betekent een unieke pasvorm. De absorberende kern neemt voldoende vocht op. Verwissel deze tampons om de 4 tot 6 uur.

Goedkoper dan voorgaande maar de werking is ook wat anders. Je hebt keuze uit verschillende modellen voor de lichte tot zwaardere menstruatie.

Naar Tampax tampons

O.B. tampons

Volgens Kassa kwam in 2011 de O.B. tampon als beste uit de test. Hoe zit het vele jaren later? OB wordt nog steeds goed verkocht maar heeft ook concurrentie van andere merken gekregen. De tampons van OB zijn vooral geschikt voor beginners of jongere vrouwen. Dit komt omdat ze wat kleiner zijn en makkelijk in te brengen. De meest populaire OB tampons zijn de Pro Comfort Normaal of de Super Plus.

Qua prijs is dit merk zeer interessant. Over het algemeen wat goedkoper dan andere merken maar uiteraard wel duurder dan huismerken. Gebruikers zijn er in ieder geval tevreden over.

Bekijk OB tampons

Hoe tampon gebruiken?

Hieronder vind je enkele vragen over tampons beantwoord. Hoe een tampon gebruiken? Deze breng je vaginaal in. Was van tevoren je handen goed. Open hierbij de verpakking en trek het touwtje los. Het is belangrijk dat je de tampon heel rustig inbrengt, zie de volgende vraag.

Hoe de tampon insteken?

Misschien is dit de eerste keer dat je tampons gebruikt. Hoe de tampon insteken? Doe dit alleen wanneer je ontspannen bent. Voor de eerste keer is het beter om voor kleine tampons te gaan. Ook is het belangrijk dat je van binnen niet te droog bent. Oefen daarom wanneer je wat heviger menstrueert, dan gaat het inbrengen een stuk makkelijker.

Duw met een vinger tegen de onderkant van de tampon. Houd hierbij het touwtje vast en breng de tampon in. Duw hem zo diep mogelijk naar binnen totdat je weerstand voelt. In principe zou je de tampon niet moeten voelen, anders moet je hem toch wat verder duwen.

Kun je een tampon te ver duwen?

Je weet niet tot hoe ver je door moet duwen. Kun je een tampon te ver duwen? Nee, dit kan niet. De opening van de baarmoeder is vrij klein. Hier past echt geen tampon doorheen.

Hoe tampon uithalen?

Het uithalen van een tampon werkt nog makkelijker. Trek zachtjes aan het touwtje en de tampon komt naar buiten.

Hoe tampon weggooien?

Je hebt een vieze tampon. Hoe de tampon weggooien? Deze mag je nooit door de wc spoelen. Gooi hem gewoon in de vuilnisbak. Je kunt er eventueel eerst een wc-papiertje omheen doen zodat anderen niet zien wat je hebt weggegooid.

Kun je tampons doorspoelen?

De vraag is of je tampons kunt doorspoelen. Nee, dit moet je absoluut niet doen. Het materiaal is biologisch afbreekbaar maar kan in het toilet voor verstoppingen zorgen.

Kun je een tampons ‘s nachts inhouden?

Je wil gaan slapen. Kun je een tampons ‘s nachts inhouden? Natuurlijk kan dat. Kies dan wel voor een tampon voor de zwaardere menstruatie. Het kan ook dat je tussendoor de tampon moet verwisselen. Zorg dat je hem niet langer dan 8 uur draagt, hierna moet je hem echt verwisselen.

Kun je met tampons zwemmen?

Het mooie aan de beste tampons is dat je ermee kunt zwemmen. Wanneer hij goed is ingebracht neemt hij alleen bloed op. Het zwembadwater komt dus niet binnen en kan ook niet bij de tampon komen. Wil je met een tampon zwemmen dan is het dus erg belangrijk dat je hem goed en diep genoeg inbrengt.

Kun je een tampon kwijtraken?

Je voelt je vast onzeker, want kun je een tampon kwijtraken? Je kan hem nooit in je baarmoeder duwen, dus hij zal niet in je lichaam verdwijnen. Hij zal er ook niet zomaar uitvallen. Toch kun je een tampon als het ware kwijtraken omdat het touwtje afbreekt.

Is het touwtje van de tampon afgebroken? Hij zit dan vast en je moet hem eruit krijgen. Was je handen vooraf goed. Knip eventueel je nagels kort. Ga op je hurken zitten of zit op de wc met je voeten op een krukje. Je kunt ook een voet op de rand van het bad of een krukje zetten. Probeer het touwtje te pakken te krijgen.

Lukt dat niet, ga dan gehurkt zitten en pers. Soms lukt het om op deze manier de tampon naar buiten te werken. Wanneer niets werkt ga je langs de huisarts. Het is namelijk belangrijk dat een tampon niet te lang blijft zitten.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste tampons (test & review)
Schuiven naar boven