Beste maandverband lichte en zware menstruatie

Bijgewerkt: 19 maart 2022

Veel vrouwen hebben een lichte tot normale menstruatie. Het kan dat jij een zware menstruatie hebt. Wat je menstruatie ook is, je bent op zoek naar het beste maandverband. Dit moet je ten alle tijden tegen doorlekken beschermen. Het beste maandverband zit comfortabel en wekt geen irritatie op. Bovendien is de kans op doorlekken minimaal.

Het gebruik van maandverband

Weet je zeker dat je op zoek bent naar het beste maandverband? Sommige vrouwen vinden tampons prettiger. Toch heeft maandverband een aantal voordelen:

  • Goedkoop
  • Makkelijk in gebruik
  • Je ziet wanneer het vervangen moet worden

Bovendien is maandverband wel zo prettig wanneer je niet goed tegen tampons kunt. Nadeel van maandverband is dat je het minder makkelijk meeneemt (groter dan een tampon). Bij warm weer kan maandverband een geurtje afgeven. Ook kun je met maandverband niet zwemmen.

Beste maandverband: van lichte tot zware menstruaties

Wat het beste maandverband is dat kun je niet zomaar in de groep gooien. Natuurlijk doen bekende merken het altijd beter. Maar het hangt er ook vanaf hoe zwaar je menstruatie is. Bij een lichte menstruatie is het natuurlijk niet nodig om met een zeer dik maandverband rond te lopen. Terwijl je bij de zware menstruaties zeker niet een dun verbandje moet gebruiken. In de laatste geval ga je geheid doorlekken.

Per situatie zie je hieronder het beste maandverband.

Beste maandverband lichte tot normale menstruatie

Eerst maar het beste maandverband tonen voor de lichte tot normale menstruatie. Het bloedverlies bij dit soort menstruaties duurt tussen de 3 en 6 dagen. Per menstruatie verlies je tussen de 100 en 120 ml (een theekopje). Een dun maandverband neemt ongeveer 3 ml op, een medium maandverband ongeveer 5 ml. Dit betekent dat je gedurende de lichte tot normale menstruatie maximaal 24 maandverbanden gebruikt.

De beste merken maandverbanden voor deze menstruaties zijn:

Libresse Ultra Normal (Wing)

Met of zonder vleugels. Het voordeel van vleugeltjes is dat dit de kans op doorlekken minimaliseert. Libresse is een zeer bekend merk en zit ontzettend comfortabel. Het beschermt goed tegen doorlekken, het heeft namelijk een drievoudige bescherming. Bovendien is het materiaal ademend waardoor er minder snel huidirritatie ontstaat.

Bekijk Libresse Normal

Always Sensitive Ultra Normal

Je houdt van Libresse of van Always, dat is heel persoonlijk. Over het algemeen heeft het maandverband van Always wel een zachtere toplaag. Het voelt als katoen maar het is geen katoen. Bovendien bevat dit maandverband comfortzones, waardoor het zeer prettig zit. Ook nu weer heb je de keuze tussen maandverband met of zonder vleugels. Ideaal voor de lichte tot normale menstruaties.

Naar Always Sensitive Ultra Normal

Beste maandverband zware menstruatie

Bij een zware menstruatie verlies je tussen de 110 ml en 150 ml per cyclus. Dit is meer dan normaal. Met het gewone verband kom je er niet. Je moet dan te vaak verschonen en je hebt een grotere kans op doorlekken. Daarom hieronder het beste maandverband bij zware menstruatie.

Kotex maandverband Maxi

Het maandverband van Kotex is dik en zorgt voor maximaal comfort. Daarnaast heeft het een zeer zachte toplaag. Wanneer je kiest voor het Maxi verband dan weet je zeker dat je voldoende bescherming hebt tijdens je zware menstruatie. Hierbij heb je keuze uit verschillende soorten. Je hebt namelijk de Maxi Night, ideaal tijdens de nacht maar ook voor overdag of de Maxi Super.

Bekijk Kotex maandverband Maxi

Always Ultra Secure

Ook Always Ultra Secrure is het beste maandverband bij zware menstruatie. Je kunt het zowel ‘s nachts als overdag dragen. Het beschermt tegen de meest zware menstruaties. Dit is te danken aan de superabsorberende keren. Binnen enkele seconden wordt het vocht opgenomen.

Naar Always Ultra Secure

Beste wasbaar maandverband

Je hebt ook nog het beste wasbaar maandverband. Voordeel hiervan is dat je het hergebruikt, waardoor je veel kosten bespaart. Bovendien is wasbaar maandverband milieuvriendelijker. Houd er rekening mee dat je met maandverband niet kunt zwemmen. Bovendien zorgt het voor geurtjes, vooral in de warme zomermaanden. Daarom is het belangrijk om maandverband, of dit nu wasbaar is of niet, regelmatig te vervangen.

Wat is het beste wasbaar maandverband? De best verkochte modellen zijn van bamboe of katoen. Deze stoffen nemen veel vocht op. Je mag dit verband op een temperatuur van 60° tot 90 °C uitwassen. Om de vier tot vijf uur vervangen. Wasbaar maandverband is tot wel 10 jaar herbruikbaar. Hieronder vind je een overzicht van de bestverkochte wasbare maandverbanden.

Bekijk wasbaar maandverband

Dit zegt de Consumentenbond erover

Wat is het beste maandverband volgens de Consumentenbond? Helaas is er geen test van de Consumentenbond met betrekking tot maandverband beschikbaar. Zou deze er toch zijn dan zijn veel tests al enkele jaren oud. Toch heeft de Consumentenbond een mening over maandverband. Er zitten namelijk bepaalde chemische bestanddelen in. Gelukkig zijn deze bestanddelen niet slecht voor de gezondheid.

Alle producten uit Europa moeten aan strenge wetten voldoen. Daarom is het ook belangrijk dat je het beste maandverband binnen Europa koopt en niet bij een Chinese webshop.

Kun je maandverband doorspoelen?

Je moet je verband verwisselen. Kun je maandverband doorspoelen? Het is biologisch afbreekbaar maar je moet het niet door het toilet spoelen. Dit zorgt vroeg of laat voor verstoppingen. Gooi gebruikt maandverband daarom altijd in de prullenbak weg.

Hoelang kun je maandverband inhouden?

Het is belangrijk om het verband tijdig te verwisselen. Doe je dit niet dan gaat het vreemd ruiken. Dit merk je niet alleen zelf maar ook anderen kunnen je ruiken. Bovendien kan het maandverband uiteindelijk door gaanlekken. Hoelang kun je maandverband inhouden? Maximaal 8 uur. Het beste is om dit elke 4 tot 5 uur te vervangen.

Kun je met maandverband zwemmen?

Je houdt van zwemmen of gaat graag naar het strand. Kun je met maandverband zwemmen? Dit is niet aan te raden. Het verband neem dan het vocht uit het zwemwater op. Hierdoor zal het niet meer het menstruatiebloed opnemen. Je gaat hoe dan ook doorlekken. Wil je toch zwemmen tijdens je menstruatie, gebruik dan een tampon of menstruatiecup.

Kun je met maandverband slapen?

Je bent niet alleen overdag maar ook ‘s nachts ongesteld. Kun je me maandverband slapen? Natuurlijk kan dat. Gebruik dan wel verband voor ‘s nachts. Dit is dikker, breder en heeft vaak vleugels. Zo hoef je ‘s nachts het verband niet te vervangen.

Kun je paardrijden met maandverband?

Ben je ook zo fan van paardrijden? Veel vrouwen rijden dagelijks paard. Kun je paardrijden met maandverband? Ja dit kan. Houd er wel rekening mee dat het maandverband tijdens het paardrijden kan verschuiven. Kies ook zeker voor dik verband met vleugels.

Kun je allergisch zijn voor maandverband?

Ja, je kunt allergisch zijn voor maandverband. Dit heet ook wel een contactallergie. Hierbij reageer je op de stoffen of chemicaliën in het maandverband. Ben je allergisch voor maandverband, draag dit dan niet te lang achter elkaar. Smeer de intieme zone regelmatig in met uierzalf of een andere vette zalf.

Hoe lang kun je maandverband bewaren?

Op de meeste maandverbanden staat geen houdbaarheidsdatum. Toch adviseren fabrikanten om het product binnen drie jaar te gebruiken. Feitelijk is dit onzin want de kwaliteit is ook na vijf jaar nog steeds goed. Wel is het belangrijk dat je maandverband in een gesloten verpakking en droog bewaard. Wordt het vochtig, dan kun je het beter weggooien.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste maandverband lichte en zware menstruatie

Eén gedachte over “Beste maandverband lichte en zware menstruatie

  1. Vroeger waren er ook merken zoals Modess en het tamponmerk Amira en Kotex en Tampax en verder was er ook van eigen merk te koop en de Hema had ook een eigen merk. O.B. bestaat nog steeds en Tampax ook. Er zijn wel nieuwe merken bijgekomen zoals Yoni en Sanature en Cottons Ginger Natracare en nog meer. Always en Libresse zijn de bekendste merken en verder heeft Lidl ook een eigen merk en die heet Siempre en de Aldi hun eigen merk heet Loft. Neem aan dat als mensen er klachten van krijgen van die goedkopere merken dat ze die dan niet meer kopen maar kennelijk valt dat wel mee want ze worden nog steeds veel gekocht. Vroeger waren die verbanden heel dik en kon je het soms zo zien dat iemand die droeg als je een nauwe strakke broek aan had. Nu zijn ze heel dun en je kunt het helemaal niet zien. Je kunt ook uitwasbare maandverbanden kopen en ook mentruatiecups maar die gebruikt men op latere leeftijd vaak en zeggen dan had ik maar eerder geweten dat dit bestond dan had ik het eerder gebruikt. Gebruiksters van zo”n cup zijn er wel tevreden over. Ook scheelt het in kosten want je kunt er jaren mee toe en zijn eigenlijk niet eens zo heel duur. Ze zijn goedkoper dan toen in het begin. Je hebt de prijs er zo uit en het scheelt afval. Heel vroeger waste men verbanden uit en zette die dan in de week en deed men die in de kookwas en hield die met gordeltjes op z”n plaats. Vroeger was er op het station ook een automaat op het toilet waar je dergelijke producten uit kon krijgen voor het geval dat het iemand overviel kon je daar een pakje kopen. .

Reacties zijn gesloten.

Schuiven naar boven