Beste CD speler – van budget tot high-end

Bijgewerkt: 19 maart 2022

Een cd-speler maakt vaak onderdeel uit van een hifi-installatie. Ook kun je voor een los apparaat gaan. De beste cd-speler is in vier verschillende klassen verkrijgbaar. De budgetklasse is goedkoop, de kwaliteit redelijk. Voor een high-end cd-speler betaal je meer maar je hebt dan wel met kwaliteit te maken. Bekijk de beste cd-spelers.

Draagbare cd-speler met Bluetooth

Ongetwijfeld de beste cd-speler die momenteel verkrijgbaar is: een model met bluetooth en eventueel USB aansluiting. Dit betekent dat het apparaat compatibel is met je smartphone, laptop of pc. Je speelt dus muziek vanaf een andere apparaat op de cd-speler af.

Uiteraard kunnen er cd’s in, maar ook een USB-stick. Zo beluister je muziek vanaf een extern apparaat.

De draagbare cd-speler met bluetoothfunctie is in verschillende modellen verkrijgbaar. Bijvoorbeeld als radio met cassetterecorder en cd maar ook als compacte speler. Deze laatste heeft soms een muurbevestiging. De prijs varieert van € 40 tot € 150. Hoe meer functies, hoe duurder het apparaat.

Bekijk cd-spelers met bluetooth

Als onderdeel van een hifi-installatie

Op zoek naar de beste cd-speler die onderdeel uitmaakt van je hifi-installatie? Dan gaat het om een los component. Een goede keuze is die van het merk Marantz, zeer betaalbaar en van een uitstekende kwaliteit.

Je hebt keuze uit verschillende modellen. Ze beschikken in elk geval allemaal over een (DAB+) radio, een cd-speler en vaak ook Bluetooth. Verder zijn er 1 tot 2 digitale ingangen en een USB-ingang aanwezig. Deze cd-speler kost rond de € 500, maar het kan ook dat de prijs iets hoger ligt.

Naar Marantz cd-spelercomponent

Een ander goed merk met betrekking tot hifi componenten is Denon, maar deze is gelijk een stuk duurder. Je bent al snel € 750 of meer voor de cd-speler kwijt.

De high end cd-speler

Misschien heb je wel eens van de high end cd-speler gehoord, maar wat betekent dit precies? Dit zijn modellen van topklasse. Je betaalt dus meer maar de kwaliteit is helemaal geweldig. Hieronder zie je de indeling met betrekking tot de kwaliteit.

Budget: goedkoop en kwalitatief erg laag. Budget cd-spelers kom je voornamelijk bij de losse apparaten tegen. Ze kosten dan minder dan € 40.

Basic: nog redelijk voordelig, een los model kost tussen de € 30 en € 50. Heb je het over een component (hifi-installatie) dan ben je tussen de € 300 en € 400 kwijt. De kwaliteit is redelijk.

Medium: de prijsklasse voor een component ligt tussen de € 400 en € 600. Losse spelers kost tussen de € 50 en € 100. Je gaat voor een goede prijs-kwaliteitverhouding. De geluidsweergave is goed, de levensduur verrassend lang.

Premium: nu wordt het een stuk duurder. Een losse cd-speler kost meer dan € 100, voor een component ben je minimaal € 800 kwijt. De kwaliteit is wel zeer goed.

High-end: het neusje van de zalm. Een losse cd-speler kost vanaf € 150. Ga je voor een component dan ben je tussen de € 2000 en € 4000 kwijt.

Waarom zijn cd spelers zo duur?

Het zal je vast wel opvallen dat cd-spelers ontzettend duur zijn. Ze beginnen vanaf € 20 maar dan heb je een heel simpel losstaand dingetje van een lage kwaliteit. Ga je voor een goede cd-speler dan betaal je echt wel een stuk meer. Waarom zijn cd-spelers duur? De duurdere modellen beschikken over een betere DA convertor, iets dat belangrijk is. Ook zijn deze stabieler waardoor muziek beter klinkt. Al die techniek kost geld en dat zie je in de verkoopsprijs terug.

Cd’s kopen

Je keuze is op de beste cd-speler gevallen. Dan wil je hem natuurlijk in gebruik nemen. Hiervoor heb je cd’s nodig. Muziek-cd’s koop je in de online webshop. Fysieke muziekwinkels zijn bijna allemaal uit het straatbeeld verdwenen. Alleen in de grote steden kom je ze hier en daar nog tegen.

Bestel je een muziek-cd online, let dan goed op de retourvoorwaarden. Zolang de cd ongebruikt is mag je hem binnen de zichttermijn terugsturen. Hierbij is belangrijk dat het cd-doosje nog geseald is. Mocht er overigens iets mis zijn met de cd, dan heb je uiteraard recht op een vervangend product of teruggave van je geld. Dit geldt ook bij aanschaf van een cd-speler. Het is daarom aan te bevelen om de factuur of bon goed te bewaren.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste CD speler – van budget tot high-end
Schuiven naar boven