Tijdschrift vrouwen 50+ – beste magazines

Bijgewerkt: 3 september 2022

Aan tijdschriften geen gebrek: er is voldoende keuze. Ben je wat ouder, dan vallen veel van deze bladen net buiten jouw interesses. Welke tijdschriften 50+ zijn nu écht te moeite waard? Tijdens mijn zoektocht naar leuke vrouwenbladen ben ik best wel wat leuks tegengekomen.

Welk tijdschrift past bij mij?

Welke vrouwentijdschrift je kiest, hangt ten eerste van je interesses af. Ben je veel met mode bezig of vind je woninginrichting veel leuker? Heb je hart voor dieren of ben je muzikaal aangelegd? Allemaal vragen waar jijzelf het antwoord op weet.

De meeste tijdschriften voor vrouwen zijn vrij algemeen: ze gaan over gezondheid, geld, werk en lifestyle. Zit je met de vraag: welk tijdschrift vrouwen 50+ past bij mij? Er zijn wat online testjes, maar die slaan helemaal nergens op. In elkaar geknutseld door de buurjongen. Stel jezelf voor een tijdschrift vrouwen 50+ liever de volgende vragen:

 1. Vind ik alles rondom gezin belangrijk?
 2. Heb ik specifieke interesses of hobby’s?
 3. Lees ik om mijn kennis te vergroten, of ter vermaak?
 4. Hoe vaak heb ik een tijd om een tijdschrift te lezen?

Kun je deze vragen beantwoorden, dan vind je écht wel het tijdschrift vrouwen 50+ dat bij jou past.

Dit zijn de beste tijdschriften vrouwen 50+

De volgende tijdschriften vrouwen 50+ zijn een aanrader:

 • Ariadne at Home (Brocante): wie van wonen houdt
 • Eigen Huis & Interieur: design en architectuur
 • Flow: mindfulness, illustratoren, tips & meer
 • Libelle: de laatste trends, huishoudtips en persoonlijke verhalen
 • Margriet: lekker en gezond leven
 • Nouveau: mode, beauty, reizen, interviews
 • Privé: entertainment rondom sterren
 • Stijlvol Wonen: warme en tijdloze woonstijlen
 • Story: spraakmakend entertainmentblad
 • Vtwonen: Interieur ideeën

Natuurlijk zijn er nog andere leuke vrouwenbladen voor vijftig plussers, zoals Saar Magazine of Cosmopolitan. Daarnaast zijn er hobby tijdschriften die niet aan leeftijd gebonden zijn. Denk maar eens aan Woef (huisdieren) of Focus (fotografie).

Saar magazine waar te koop?

Een van de beste tijdschriften vrouwen 50+ is het VT Wonen Magazine. Dit is een uitgave van DPG Media en verschijnt maandelijks. Hier vind je alle onderwerpen die de vijftig plusser op het gebied van wonen bezighoudt.

Denk maar aan anders wonen, een nieuw interieur of de aankleding. Juist in deze leeftijd zit je in rustiger vaarwater en gaat het financieel meestal goed. Dit betekent dat je ook middelen hebt om je woning eens flink onder handen te nemen.

Magazine los of neemt een abonnement. Je hebt ook de VT Wonen special met de leukste ideeën en tips. Volg de woontrends van nu en maak van je huis een droomhuis.

Bekijk VT Wonen magazine

Vrouwenbladen handwerken

Vanaf 40 jaar beleef je de wereld een stuk rustiger. Je kunt je minder snel druk maken om onbelangrijke zaken. Misschien vind je wel veel rust in handwerken. Neem dan zeker een (proef)abonnement op een van de volgende bladen:

 • Verena breien Burda
 • Handwerken zonder grenzen
 • Diana mode
 • Knipmode
 • Knippie

In deze tijdschriften vind je leuke patronen en veel handige tips. Hier ben je uren zoet mee. Zoek je nog haakwerk benodigdheden? Deze bestel je hier:

Haaknaalden

Naaimachines en accessoires

Handwerk boeken

Voor bijna alles geldt: vandaag besteld, morgen in huis. Hup, aan de slag!

Tijdschrift abonnement

Bij tijdschrift vrouwen 50+ heb je de keuze uit lossen nummer of een tijdschrift abonnement. Wat is het voordeel van een abonnement ten opzichte van een los nummer? Bij een abonnement hoef je niet zelf naar de winkel: je ontvangt het tijdschrift bij jou thuis op de mat. Daarnaast ontvang je het laatste nummer als eerste: vaak nog voordat het in de winkel verschijnt.

Een tijdschrift abonnement heeft nog veel meer voordelen. Zo mis je geen enkel nummer meer en  kun je er een mooie verzameling van  maken. Handig wanneer je op vakantie gaat: neem je favoriete vrouwentijdschriften mee en lees ze nog eens helemaal door. Ook leuk om uit te lenen aan een vriendin.

Tip: sluit samen met je zus of goede vrienden een tijdschrift abonnement af en deel de kosten én de magazines. Deze ‘lenen’ jullie dus aan elkaar uit. Zo blijft er meer geld over voor… een high tea!

Tijdschriften abonnement met korting

Betaal niet teveel en ga voor een vrouwentijdschrift mét korting. Deze korting krijg je via de website van het tijdschrift, of via een van de aanbieders. Kortingen kunnen oplopen tot wel meer dan 50%. In plaats van korting kun je soms ook kiezen voor een welkomstcadeau. Bekijk wat voordeliger is of waar jouw voorkeur naar uitgaat.

Tip: proefabonnement

Twijfel je over de tijdschrift van jouw keuze? Sluit dan niet direct een jaar abonnement af. Koop eerst 1 of meerdere losse nummers en beoordeel de inhoud van het blad. Je kunt ook voor een proefabonnement gaan. Hierbij krijg je binnen een bepaalde periode (vaak 3 tot 6 maanden) een aantal nummers. Na afloop van het proefabonnement stopt deze automatisch. Wil je overstappen op een jaarabonnement, geef dit dan tijdig aan. Zo mis je zeker geen nummers.

Is een proefabonnement voordeliger? Ja, de uitgeverij wil jou kennis laten maken met hun vrouwentijdschrift. Daarom geven ze een leuke korting tijdens de proefperiode.

Lees ook: beste boeken

Digitale vrouwen tijdschriften voor 50+

Misschien heb je geen behoefte aan een (papieren) tijdschrift en ga je liever voor de online versie. Bij het afsluiten van een (jaar)abonnement krijg je altijd toegang tot de website. Hier lees je dus ook gelijk de digitale versie op je laptop, smartphone of pc.

Een aantal online tijdschriften zijn ook echt alleen maar digitaal en worden niet in papierversie uitgebracht. Waarom? Omdat steeds minder mensen een abonnement afsluiten of naar de boekhandel gaan. We gaan voor gemak en kiezen er vaker voor om online op de hoogte te blijven van alles wat ons bezighoudt. Toch kan dit niet opwegen tegen de geur van papier en het geknisper bij het omslaan van een pagina. Heerlijk!

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Tijdschrift vrouwen 50+ – beste magazines
Schuiven naar boven