Tomado droogrek hangend of staand – kwaliteit

Bijgewerkt: 19 maart 2022

Hoe zit het met de kwaliteit van een Tomado droogrek? Over het algemeen zijn dit zeer goede droogrekken. Je hebt de keuze uit een hangend of staand model. Daarnaast heb je ook nog eens verschillende designs/kleuren zoals zwart, wit of zilver. Ontdek of het Tomado droogrek iets voor jou is en welke als beste uit de bus komt.

Over het merk Tomado

Je zou het niet zeggen maar Tomado is een Nederlands bedrijf wat huishoudelijke producten produceert. Hierbij gebruiken ze voornamelijk geplastificeerd draadstaal. Denk maar aan de droogrekken, droogmolens, ophangrekken en nog veel meer.

Het gebruik van een droogrek

Een droogrek kom je in vrijwel ieder huishouden tegen. Praktisch, compact en gemakkelijk verplaatsbaar. Daarnaast beschikken droogrekken over voldoende droogruimte. Hierdoor kun je een tot wel vier wasjes op een droogrek kwijt.

Er zijn verschillende soorten droogrekken. Zo heb je het toren droogrek, het hangend model, uitklapbaar, opvouwbaar of uitschuifbaar. Voor elke situatie is er een geschikt model.

Tomado droogrek hangend

Best wel populair is het Tomado droogrek hangend. Dit rek heeft een drooglengte variërend van 8 m tot 15 m. Er zijn ook kleine modellen met een drooglengte van 3 m verkrijgbaar. Waarom voor een Tomado hangend droogrek kiezen?

Dit droogrek hang je over een deur, balkonrand of balustrade (bijvoorbeeld op de overloop) heen. Dit bespaart een hoop ruimte. Bovendien creëer je extra drooglengte. Het hangend droogrek is dan ook ideaal voor kleine woningen, appartementen of studentenwoningen. Maar ook als extra droogrek naast het staande droogrek of de droogmolen.

Kijk je naar het bestverkochte Tomado droogrek hangend dan kom je op het model Tilburg of Den Haag uit. De eerste beschikt over 19 lijnen en 12 m drooglengte, de tweede over 13 lijnen en 9 m drooglengte.

Bekijk Tomado droogrek hangend

Radiator droogrek

Tomado heeft ook een radiator droogrek in het assortiment. Dit kleine droogrek heeft zes lijnen met een totale drooglengte van 3 m. Ideaal om handdoekjes, washandjes of ondergoed te laten drogen. Past op vrijwel elke radiator maar natuurlijk ook aan de balustrade van het balkon. Dit droogrek is geschikt voor elk huishouden maar ook handig om mee op vakantie te nemen.

Naar radiator droogrek

Tomado droogrek staand

Een absolute aanrader is het staand droogrek van Tomado. Hierbij heb je keuze uit veel verschillende soorten. Bijvoorbeeld de droogtoren met een lengte van 40 m of meer. Hoewel er ook droogtorens zijn met wat minder drooglengte.

Dan heb je ook nog het inklapbare droogrek. Deze zit je eenvoudig op en klap je net zo snel weer in. Ideaal om even snel een wasje binnenshuis of buiten te drogen. Het voordeel van een staand droogrek is dat het makkelijk verplaatsbaar is.

Stel dat het droogrek buiten staat en het begint ineens te regenen. Je hoeft de was niet af te halen want je schuift het droogrek zo via de deur naar binnen. Heb je geen dubbele deur of een schuifdeur dan is het even passen en meten maar het droogrek komt echt wel binnen. Net zo snel verplaats je het rek weer naar buiten toe.

Het Tomado droogrek staand is wat duurder dan het hangend model. Toch vallen de kosten wel mee, vooral wanneer je dit met merken als Lifeheit vergelijkt. Een Tomado droogtoren kost tussen de € 75 en € 85. Voor het droogrek met een lengte van 30 m betaal je tussen de € 50 en € 65. Dat valt toch wel mee.

Bekijk Tomado droogrek staand

Heeft Tomado ook een zwart droogrek?

Veel mensen zijn op zoek naar een zwart droogrek van Tomado. Hebben ze dit ook in hun assortiment? Ja, je komt dan bij het Tomado Amsterdam model uit. Het gaat hier om een vleugel droogrek met een drooglengte van ongeveer 32 m. Het materiaal bestaat uit geplastificeerd staaldraad. Het plastic gedeelte is zwart van kleur.

Je hebt ook de Tomado Ciclone Vario droogtoren, deze is gedeeltelijk zwart. De verbindingspunten en het voetgedeelte hebben een zwarte kleur.

De Tomado Metaltex is een verrijdbare droogtoren met een lengte van 33 m. Het frame en de wieltjes zijn geheel zwart. En dan heb je nog het kleinere vleugel droogrek, ook in de kleur zwart. Je ziet, er is genoeg verkrijgbaar wanneer je naar een zwartkleurig rek zoekt.

Bekijk Tomado droogrek zwart

Garantie op droogrek of droogtoren

Hoe zit het met garantie op een Tomado droogrek of droogtoren? Dit hangt een beetje van het model af. Je hebt standaard een jaar garantie. Maar er zijn droogrekken of droogtorens waarop Tomado maar liefst vijf jaar garantie geeft.

Gaat er iets tijdens de garantieperiode kapot en is dit niet door eigen schuld ontstaan? Dan heb je recht op reparatie of vervanging van het product. In eerste instantie neem je contact op met de verkoper (winkelier). Wanneer je er met de winkelier niet uitkomt kun je ook rechtstreeks contact opnemen met Tomado zelf. Hierbij is het wel belangrijk dat je de aankoopbon kunt tonen.

Onderhoudstips droogrek

Ondanks dat het Tomado droogrek geplastificeerd is en hierdoor goed bestand tegen vocht, moet je er wel zorgvuldig mee omgaan. Wanneer je het droogrek continu buiten laat staan dan heeft regen hier een negatieve invloed op. Uiteindelijk brokkelt het plastic af en gaat het staaldraad roesten. In dit geval heb je geen recht op garantie.

Berg het rek altijd droog op, desnoods buiten onder een overkapping of op het balkon (droog). Het is niet nodig om het droogrek na gebruik af te drogen, wat eventueel nog nat is dat droogt wel aan de buitenlucht.

Vertoont het droogrek roestplekken? Houd er rekening mee dat deze roestplekken af kunnen geven aan kleding. Je kunt de roestplekken eventueel behandelen, opnieuw spuiten of er tape omheen wikkelen. Zo voorkom je dat je wasgoed straks niet meer mooi is.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Tomado droogrek hangend of staand – kwaliteit
Schuiven naar boven