Top 5 crypto 2022

Bijgewerkt: 14 april 2022

Investeer je al in cryptocurrency of wil je hier binnenkort mee starten? De winsten die met cryptocurrency behaald worden zijn aanlokkelijk. Daarom wordt er volop in bitcoin en andere munten belegd. Met de top 5 crypto van 2022 zie je welke munt het meest populair is.

Ingedeeld naar handelsvolumes

Onderstaande top 5 crypto laat zien welke het meest wordt verhandeld. Dit heeft een voordeel: de belegger weet vrijwel zeker dat hij zijn munten weer aan een ander kwijtraakt. Bovendien bestaat de top 5 uit munten die vrij stabiel zijn. Dalingen (en stijgingen) gaan minder hard dan bij andere munten. Veel kleine munten kunnen in een dag tijd wel 50% aan waarde verliezen. Dit vormt voor beleggers een groot risico, daarom kiezen ze liever voor munten uit de top 5.

Interesse in de top 5 crypto en geen handelskosten betalen? Dit word je aangeboden in samenwerking met Bitvavo. Via onderstaande link ontvang je die bonus.

Meld je aan en pak die bonus

1. Bitcoin

Hij is de oudste, grootste en meest verhandelde crypto: bitcoin. Geboren in 2009 en vooral sinds 2013 erg populair. Ondanks het feit dat er vanaf 2013 steeds meer nieuwe cryptos bijkwamen. Bitcoin moet inmiddels concurreren met meer dan 12.000 altcoins. Toch blijft bitcoin de absolute lieveling.

In 2013 kocht je deze munt voor € 69 aan. Toen hij in 2018 op een hoogtepunt van € 16.000 stond en daarna weer terugzakte, dachten velen dat het was afgelopen. Maar bitcoin is niet te stuiten, hij krabbelde opnieuw op, tot een nieuw hoogtepunt van ruim € 60.000 (2021).

De maximum uitgifte bedraagt 21 miljoen munten. In het eerste kwartaal van 2022 zijn hiervan 18,9 miljoen stuks beschikbaar. Nog even en het maximum is bereikt, en dan treedt er steeds meer schaarste op. Want de wereldbevolking groeit en het aantal munten niet meer.

2. Tehther

Ook stablecoins zijn erg in trek. Tether is hier één van en is gekoppeld aan de dollar. Wanneer je deze munt in bezit hebt kun je hem één op één inwisselen tegen dollars. Dat is gegarandeerd, hoewel de dekking niet volledig is. Daarom is er vanaf 2022 officiële regulering met betrekking tot stablecoins.

De koers van Tether is vrij stabiel, hij volgt namelijk de koers van de dollar. Deze munt is in 2015 uitgebracht. In al die tijd was de laagste koers ooit € 0,79 en de hoogste koers € 0,95 (periode 2015-2022). Het is dus geen munt waar je flinke winsten mee behaalt, maar het verlies kan ook niet groot zijn. Deze crypto is vooral interessant voor mensen die van vaste valuta houden. Er is geen maximum uitgifte.

3. Ethereum

In de top vijf crypto van 2022 komt ethereum natuurlijk ook voorbij. Ook deze cryptocurrency wordt ontzettend veel verhandeld. Het is de grootste concurrent van bitcoin, en ze strijden beiden om de eerste plaats op de lijst market cap. Die lijst wordt samengesteld aan de hand van marktwaarde en is een leidraad voor beleggers.

Ethereum heeft zijn geheel eigen blockchain, die populair is onder gebruikers. Deze munt heeft in 2015 het levenslicht gezien. In dat jaar kocht je hem voor 1 euro, in 2021 bereikt hij een koers van € 4115. Er is geen maximumuitgifte maar er worden dagelijks wel munten verbrand, waardoor het huidige aantal gelijk ligt met bitcoin. Ethereum is toekomstigbestendiger want het aantal beschikbare munten zal langzaam met de bevolking meegroeien.

4. Bitcoin Cash

In 2017 ontstond bitcoin cash vanuit een hard fork van bitcoin. Het is dus een afsplitsing van de originele munt. Hierdoor vertoont hij ook gelijkenissen met bitcoin, maar is toch weer anders. Bitcoin cash kent namelijk grotere transactieblokken.

Deze munt verdient ook wel wat aanzien, hij wordt dagelijks fors verhandeld. Opmerkelijk is dat de koers in het eerste kwartaal van 2022 gelijk staat als in 2017, toen hij wordt uitgebracht. Het hoogste punt lag op € 2126 (januari 2018). In datzelfde jaar bereikte hij een dieptepunt van € 78.

Net als bij bitcoin kent ook bitcoin Cash een maximumuitgifte van 21 miljoen munten. Waarbij het huidige aantal gelijk ligt als bij bitcoin. Toch wel veel vergelijkenissen, hoewel je bitcoin cash tegen een veel lagere prijs aanschaft.

Koop crypto en betaal met iDEAL

5. Binance USD

De laatste in het rijtje top 5 crypto is Binance USD. Dit is een bijzondere crypto want hij hoort bij het handelsplatform Binance. Daarnaast is hij gekoppeld aan de Amerikaanse dollar, met een verhouding van 1:1. Je wisselt deze munt dus een op een tegen dollars in.

Binance USD is de op een na grootste stablecoin. Steeds meer mensen begrijpen het nut van stablecoins, want ze maken de handel in crypto sneller. Wie op Binance handelt heeft dus veel aan Binance USD.

Net als andere stablecoins kent ook Binance USD geen grote koersschommelingen. Sinds zijn bestaan (2019) lag het hoogste punt op € 0,93 en het laagste punt op € 0,81. Deze munt heeft net als de andere vier een fors dagelijks handelsvolume. Dit zegt misschien ook wel iets over de populariteit van het handelsplatform Binance zelf.

Top 5 crypto: dit moet je nog weten

Dat je voor een munt uit de top 5 crypto gaat, wil natuurlijk niet zeggen dat je hier rijk mee wordt. Maar: deze munten zijn wel geschikt voor een belegging op de lange termijn. Bedenk dat er geen intrinsieke waarde achter cryptocurrency hangt. De koers wordt bepaald door vraag en aanbod.

Investeer alleen met geld dat je kunt missen. Mocht het ooit misgaan dan heb je nergens recht op, blijft dit in je achterhoofd houden. Daarom is beleggen in crypto alleen iets voor mensen die het risico durven nemen.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Top 5 crypto 2022
Schuiven naar boven