Beste traphekje 2022 – veilige traphekjes getest

Bijgewerkt: 19 maart 2022

Het beste traphekje 2022 is veilig of getest door de Consumentenbond. Uit onderzoek blijkt dat een aantal traphekjes onveilig zijn. Benieuwd met welk hekje jij je kind beschermt tegen valpartijen? In dit artikel de best geteste of best verkochte traphekjes. Met uitgebreid advies over montage en gebruik van het hekje.

Een veiligheidshekje is geen traphekje

Vanaf het moment dat je kindje gaat kruipen is een traphekje onmisbaar. Geschikt om de trap te blokkeren, maar ook als afscheiding tussen twee ruimtes, bijvoorbeeld de keuken en de kamer. Zo kan het jonge kind niet in de keuken en bij gevaarlijke apparatuur komen.

Er is een duidelijk verschil tussen een traphekje en een veiligheidshekje. Het veiligheidshekje dient als veiligheidsafscheiding voor bijvoorbeeld de openhaard of andere warmtebronnen. Daarnaast dient het veiligheidshekje als grondbox. Als laatste kun je deze ook inzetten om de doorgang te blokkeren. Het traphekje is specifiek bedoeld voor deuropeningen en natuurlijk boven- of onderaan de trap. Onderaan het artikel vind je hulp bij montage en tips voor veilig gebruik.

Beste traphekje 2022

Wat is het beste traphekje volgens de Consumentenbond of volgens de consument zelf? Let op dat je altijd een veilig of goedgekeurd hekje koopt. Een veilig traphekje herken je aan de volgende punten:

 • Stevige kwaliteit
 • Niet gemakkelijk te openen
 • Spijlen staan niet te ver uit elkaar
 • De spijlen mogen niet mee buigen

Bij de aankoop van een traphek heb je de keuze uit schroefhekjes of klemhekjes. Een klemhekje heeft een drempel, terwijl een traphekje dit niet heeft. Het is maar net wat je fijner vindt. Hieronder vind je 5x de beste traphekjes. Dit zijn de best verkochte modellen of zijn zeer goed beoordeeld.

1. Noma pressure fit gate 

 • Klemhekje
 • Maximale breedte 82 cm

Een kindvriendelijke beveiliging tegen valpartijen en ongelukken. Dit stevige metalen hekje klem je eenvoudig tussen muren of deuren. Stevig en veilig, wel zo prettig. Dit hekje heeft een minimale breedte van 75 cm en een maximale breedte van 82 cm. Hiermee is het geschikt voor de meest gangbare deuropeningen en trappen.

Dit product is meer dan 70 x beoordeeld en ontvangt 4,6 van de 5 sterren. Gebruikers zijn tevreden over de kwaliteit en het gebruiksgemak.

Bekijk Noma pressure fit gate

2. BabyDan Guard Me trap- en deurhekje

 • Schroefhekje
 • Maximale breedte 89 cm

Een modern ontwerp voor moderne woningen. Dit model vouwt automatisch in en is dan vrijwel onzichtbaar. Hiermee is het vooral geschikt voor situaties met beperkte ruimte. Het materiaal is 100% PVC vrij en voldoet aan de veiligheidsnormen. Dankzij de schroefbevestiging zit het BabyDan trap- en deurhekje stevig op zijn plaats. Geschikt om tussen het deurkozijn te plaatsen, maar ook als traphekje.

Meer dan 150 keer beoordeeld, waarbij dit product 4,6 van de 5 sterren ontvangt. Montage is heel eenvoudig en het design is echt een pluspunt. Wel iets duurder dan andere traphekjes.

Naar BabyDan Guard Me trap- en deurhekje

3. Safety 1st Easy Close Metal

 • Klemhekje
 • Maximale breedte 80 cm

Een mooi traphekje van wit gekleurd hout. Toepasbaar voor elke inrichting en behoort zeker tot de beste traphekjes van nu. Dit hekje is traploos verstelbaar met een maximale breedte van 80 cm. Ideaal voor verschillende deuropeningen.

Heeft een drempel met deurtje. Openen en sluiten gaat heel eenvoudig met één hand, waarbij het kind het hekje niet open krijgt. Dit model is door gebruikers zeer goed beoordeeld. Ouders beoordelen dit traphekje met 4,5 van 5 sterren. Echt een aanrader dus.

Bekijk Safety 1st Easy Close Metal

4. BabyDan Danamic traphekje

 • Klemhekje
 • Maximale breedte 94 cm

Alweer een model dat tot het beste traphekje behoort. Geproduceerd in Denemarken en van een hoge kwaliteit, mede dankzij de montage indicator. Hiermee zie je of het hekje goed is gemonteerd. Voor openingen breder dan 86 cm gebruik je de bijgeleverde wallcups. Hoe dit werkt, staat duidelijk in de handleiding beschreven.

Dit product voldoet aan de Europese norm CE: 1930. Ontvangt 4,4 van in totaal 5 sterren. Voordelen zijn het vrije design, de duurzaamheid en de goede prijs-kwaliteit verhouding. Let op: dit hekje heeft een drempel. Pas op met struikelen.

Bekijk het BabyDan Danamic traphekje

5. Safety 1st Auto Close traphekje

 • Schroefhekje
 • Maximale breedte 136 cm (met verlengstukken)

Een metalen hekje met zacht afsluitsysteem. Dit traphekje schuift in en vergrendelt op een muurbevestiging. Praktisch: dit model kan in beide richtingen open, maar er kan ook gekozen worden voor een enkele richting openen. Het hekje sluit automatisch, te zien aan het groene icoontje. Bije en rood icoontje is het hekje niet goed dicht.

De minimale breedte bedrag 73 cm en de maximale breedte 80 cm. Met apart te bestellen verlengstukken kun je het hekje groter maken tot een breedte van 136 cm. Hiermee is het een veelzijdig traphekje en het beste traphekje voor gebruik als afscheiding of boven- of onderaan de trap. Eenvoudig te monteren en van een stevige kwaliteit. Beoordeeld met 4,1 van 5 sterren.

Naar Safety 1st Auto Close Traphekje

Tips voor montage en veilig gebruik

Zelfs het beste traphekje is niet voor alle situaties geschikt. Gebruik traphekjes alleen in de volgende gevallen:

 • Bij kinderen jonger dan 2 jaar
 • Gesloten trap of een open trap met dicht op elkaar staande spijlen of treden
 • Bij aanwezigheid van een stevige trappost of muur

Zorg voor veilige montage van het hekje schroef het hele frame vast, net als de muurcups waarin het hekje wordt geklemd. Voor een klemhekje volg je de gebruiksaanwijzingen goed op. Gebruik je een hekjes met alleen plakstrips? Deze zijn onveilig. In combinatie met schroeven zijn deze modellen wel veilig in gebruik.

Onveilige traphekjes volgens de Consumentenbond

De Consumentenbond heeft een aantal traphekjes getest, waarbij ook onveilige hekjes werden aangetroffen. De volgende traphekjes zijn levensgevaarlijk:

 • Traphekje Mila van de Karwei
 • Kidsriver Flexy (oprolbaar)
 • Nova Extending Metal (hangt te hoog)
 • Emma van Praxis
 • Laura van Praxis

Fabrikanten roepen afgekeurde traphekjes terug. Doet de fabrikant het niet? Dan heb je te maken met een ondeugdelijk product. Hierbij heb je bij schade recht op vervanging of reparatie van het hekje. Let wel op met de garantieperiode. Hierbuiten moet je kunnen bewijzen dat het hekje buiten jouw schuld om kapot is gegaan.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste traphekje 2022 – veilige traphekjes getest
Schuiven naar boven