Beste huishoudtrap – veilig klussen

Bijgewerkt: 19 maart 2022

Het is belangrijk om de beste huishoudtrap aan te schaffen. Geen goedkoop en onstabiel dingetje, dit veroorzaakt ongelukken. Ga daarom voor een veilige huishoudtrap. Hierbij let je op verschillende zaken zoals de hoogte, het materiaal en natuurlijk de kwaliteit. In dit artikel vind je de beste huishoudtrap inclusief wat praktische tips.

Verschil tussen huishoudtrap en keukentrap

Een huishoudtrap wordt soms ook wel eens als keukentrap verkocht. Zit er een verschil tussen deze twee? Nee, beide benamingen duiden op hetzelfde. Een huishoudtrap oftewel keukentrap kenmerkt zich door het feit dat je hem uit kunt klappen. Vervolgens zijn er 2-8 treden en een sta plateau aanwezig. Je hebt dus hoge of lage huishoudtrappen.

Beste huishoudtrap consumentenbond

De consumentenbond test of beoordeelt verschillende apparaten en producten. Omdat er veel vertrouwen is in de consumentenbond wordt er ook regelmatig naar dit soort tests gekeken. Dat je de beste huishoudtrap volgens de consumentenbond wil, dat is dan ook begrijpelijk. Helaas worden niet alle producten getest. Bijvoorbeeld de huishoudtrap, die is tot op heden nog niet door de Consumentenbond beoordeeld.

Hoe kom je er dan achter wat de beste huishoudtrap is? Dat doe je door te kijken naar beoordelingen van gebruikers maar ook naar de best verkochte producten. Doordat gebruikers zelf een beoordeling geven achterhaal je al snel wat een goede keuze is. Maar ook welke keukentrap je beter niet aan kunt schaffen.

Dit is de beste huishoudtrap

Het hangt er een beetje vanaf wat je wil, maar de beste huishoudtrap koop je van een goed merk. Populaire en kwalitatief goede merken zijn:

  • Alumexx
  • Altrex
  • Tomado
  • Hailo
  • Brennenstuhl

Er zijn nog wel wat merken verkrijgbaar maar van bovenstaande weet je dat ze kwalitatief zijn. Vooral de eerste twee zijn absolute toppers. Je betaalt wel wat meer maar je haalt zeker topkwaliteit in huis.

Bekijk Alumexx huishoudtrappen

Van Alumexx keukentrappen is bekend dat ze lichtgewicht zijn en extra stabiel. De treden zijn antislip wat natuurlijk de veiligheid verhoogt. Je hebt hierbij keuze uit verschillende hoogtes. Bijvoorbeeld een met 3 treden maar ook met 8 treden. Ideaal voor het huishouden of om te klussen.

Altrex huishoudtrap

Dan heb je nog het merk Altrex, ook een perfecte kwaliteit. De kwaliteit van dit merk is zelfs nog hoger dan die van Alumexx. Dit zie je niet alleen aan het design, ook merk je dat wanneer je erop staat. Een Altrex huishoudtrap staat hartstikke stabiel en verschuift niet. Vanwege de hogere kwaliteit betaal je ook wat meer. Voor een huishoudtrap met drie treden zit je rond de € 90. Een keukentrap met acht treden kost al snel € 200.

Bekijk Altrex keukentrappen

Ondanks die hogere prijs is dit merk echt een aanrader. Deze huishoudtrappen gaan namelijk ontzettend lang mee. Je kunt ze echt voor alle klussen inzetten, van ramen wassen tot het plafond schilderen. Ook ideaal wanneer je klein bent en moeilijk bij de bovenste keukenkastjes komt. In dit laatste geval koop je een keukentrap met twee of drie treden.

Tomado huishoudtrap

Maak ook kennis met de Tomado huishoudtrap. Kwalitatief, betaalbaar en veilig. Deze huishoudtrappen worden vaak in de keuken gebruikt, bijvoorbeeld om iets uit het bovenste kastje te pakken. Ook ideaal voor kleine kinderen die moeilijk bij het aanrecht of de wasbak kunnen. Daarnaast is deze huishoudtrap zeer geschikt voor huishoudelijke klussen.

Een Tomado huishoudtrap met drie treden kost rond de € 50. Hoe meer treden, hoe duurder de trap. Je hebt ook een model met twee treden, hartstikke praktisch voor gebruik in de keuken of op de slaapkamer. Deze kleine huishoudtrap heeft namelijk extra brede treden waardoor je niet snel je evenwicht verliest. Een absolute aanrader.

Naar Tomado trappen

Veilige huishoudtrap voor ouderen

Met het ouder worden sta je niet meer zo stabiel. Je verliest sneller je evenwicht of hebt moeite om op de benen te blijven staan. Heel begrijpelijk, de gewrichten en spieren werken niet meer zoals vroeger. Dat hoeft geen probleem te zijn, maar denk wel aan de veiligheid in en rondom de woning.

Een veilige huishoudtrap voor ouderen is absoluut aan te raden. Kies bijvoorbeeld voor een trap met extra brede treden, zoals bij sommige modellen van Tomado het geval is. Heb je een hogere huishoudtrap nodig dan moet je zeker voor Altrex gaan. Dit merk is absoluut geschikt als veilige keukentrap voor senioren.

Wat kost een keukentrap?

Hierboven heb je al wat prijzen met betrekking tot de huishoudtrappen kunnen zien. Wat kost een keukentrap nu echt? Ga je voor een kwalitatief merk dan ben je ongeveer het volgende kwijt:

  • 2-3 treden: rond de € 55
  • 4-6 treden: rond de € 75
  • 7-9 treden: rond de € 100

Hoe hoger de kwaliteit, hoe hoger de prijs over het algemeen zal zijn.

Huishoudtrap van de Action, is dat wat?

Je kunt ook een huishouden bij de Action kopen. Hier zijn er weinig, maar hoe zit het met de kwaliteit? Ruim de helft van de artikelen bij de Action zijn afkomstig uit China of een ander Aziatisch land. We weten allemaal wel dat het hier om lagere kwaliteit producten gaat. Op zich is daar niks mis mee want de meeste producten gaan redelijk lang mee.

Het is niet heel verstandig om een spotgoedkope huishoudtrap bij de Action of een andere winkel aan te schaffen. Voel maar eens aan deze keukentrap: hij voelt onstabiel en het materiaal zakt snel door. Ga je voor de hoogste veiligheid dan kun je beter een kwalitatief merk aanschaffen.

Conclusie: de beste huishoudtrap is misschien wat duurder maar wel van een hoge kwaliteit. Niet alleen is deze stabieler en veiliger, ook heeft hij een veel langere levensduur. Op de eindstreep ben je dan ook zeker goedkoper uit.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste huishoudtrap – veilig klussen

Eén gedachte over “Beste huishoudtrap – veilig klussen

  1. Helaas heb ik met Altrex een slechte ervaring. Vier jaar geleden kocht ik een Atrex trapje bij toenmalige Formido ( nu Praxis ) in Steenwijk. Bij het gebruik ben ik door de bovenste trede gezakt en achterover gevallen met mijn rug op de rand van een natuurstenen tafel. Gevolg, vier gebroken ribben en een klaplong. Vreselijke tijd meegemaakt met benauwdheid enz. Oorzaak was een productiefout. De bedrijfsleider had contact gehad met Altrex. Van het toenmalige Formido een nieuw trapje gekregen. Van Altrex geen reactie gehad. Nog bedankt Altrex.

Reacties zijn gesloten.

Schuiven naar boven