Beste wegwerpcamera (2022) – review en test

Bijgewerkt: 19 maart 2022

Niets zo praktisch als de beste wegwerpcamera. Misschien denkt niet iedereen er aan om zoiets aan te schaffen. We fotograferen veel met onze smartphone. Toch heeft een wegwerpcamera een flink aantal voordelen. Bekijk deze voordelen en 5 maal de beste wegwerpcamera van dit moment.

Uitleg over de wegwerpcamera

De ouderwetse wegwerpcamera is weer helemaal terug van weggeweest. Het zijn vooral vakantiegangers maar ook jongeren die hiermee aan de slag gaan. Hierbij is er veel aandacht voor speciale effecten. Door krassen op de lens te maken of er water overheen te gooien ontstaat er een oud effect. Maar er wordt ook geëxperimenteerd met de wegwerpcamera in de vriezer leggen of laten vallen.

Een wegwerpcamera is ook heel leuk en praktisch tijdens een bruiloft. Leg verschillende wegwerpcamera’s neer en laat gasten hier foto’s mee maken. Vaak levert het verrassende beelden op.

Een wegwerpcamera is altijd voor eenmalig gebruik bedoeld. Het bevat een filmrolletje met daaromheen een eenvoudige camera gebouwd. Het is niet mogelijk om het filmrolletje te vervangen.

Beste wegwerpcamera (2022)

Voor de beste wegwerpcamera zou je naar de review of test kunnen kijken. Helaas worden wegwerpcamera’s heel weinig getest, dus ook niet door de consumentenbond. Gelukkig zijn er wel veel gebruikerservaringen. Dit zijn ervaringen van echte gebruikers waardoor je gelijk weet of de wegwerpcamera in kwestie goed bevalt.

Je hebt de keuze uit verschillende bekende merken waaronder Kodak, Fujifilm en AgfaPhoto. Bekijk het overzicht beste wegwerpcamera van dit moment.

1. Fujifilm Quicksnap Flash 27 2-pack

Erg handig want deze beste wegwerpcamera bevat gelijk twee camera’s, waardoor je een tijdje vooruit kan. Van het bekende merk Fujifilm dus daarmee zit je altijd goed. Met elke wegwerpcamera kun je 27 foto’s maken. Het mooie is dat deze camera’s ook over een flitser beschikken, handig tijdens bewolkt weer of in een donkere omgeving.

Binnenin zit een ISO 400 filmrol dat goede beelden geeft. De Quick snap camera’s zijn (grotendeels) gerecycled wat natuurlijk goed is voor het milieu. Deze wegwerpcamera is meer dan 45 keer beoordeeld en ontvangt een mooie score van 4,5 van de 5 sterren. Gebruikers zijn vooral tevreden over de mooie beelden, de gebruiksmogelijkheden en natuurlijk de uitstekende prijs.

Bekijk Fujifilm Quicksnap Flash 27

2. AgfaPhoto LeBox Flash

Ook AgfaPhoto is een bekende op het gebied van gewone camera’s en natuurlijk wegwerpcamera’s. Dit model heeft een flitser en maakt uitstekende beelden. Beschikt net als veel wegwerpcamera’s over een filmrolletje met ISO 400. Een enkele camera maakt 27 foto’s. Je kunt echter meerdere wegwerpcamera’s tegelijk bestellen, iets dat vooral voor een feestje of bruiloft erg praktisch is.

Wat vinden gebruikers van deze wegwerpcamera? Ontvangt iets minder goede beoordelingen en een score van 3,9 sterren. Het blijkt dat niet alle foto’s worden ontwikkeld. Dit is natuurlijk jammer want je verwacht dat een camera met 27 foto’s ook echt 27 afbeeldingen maakt. Verder is er over de kwaliteit weinig te zeggen.

Naar AgfaPhoto LeBox Flash

3. Kodak – Wegwerpcamera met flitser

De derde in het overzicht beste wegwerpcamera is er een van het wereldwijde bekende merk Kodak. Altijd een goede kwaliteit, daar kun je bij dit merk van op aan. Deze wegwerpcamera is voorzien van een ingebouwde flitser, zeer geschikt om in donkere ruimtes te fotograferen. Op een enkel rolletje/wegwerpcamera passen 27 foto’s.

Dat Kodak voor een goede kwaliteit staat is ook terug te zien aan de gebruikerservaringen. Verschillende gebruikers hebben dit product beoordeeld en geven de Kodak wegwerpcamera een score van 4,5 sterren.

Niks mis met de kwaliteit en dit model is ook nog eens duurzaam. Het fijne is dat deze wegwerpcamera ook nog eens voordeliger is dan veel andere merken. Een absolute aanrader dus.

Bekijk Kodak – Wegwerpcamera met flitser

4. AgfaPhoto bruiloft/huwelijk wegwerp camera

Speciaal voor bruiloften is er de beste wegwerpcamera van het merk Agfaphoto. Deze heeft namelijk een liefelijke uitstraling die helemaal bij een bruiloft past. Een mooie lichtgrijze kleur met een design van rozen, hoe mooi is dat?

Deze wegwerpcamera is dan ook zeer geschikt om tijdens een bruiloft op verschillende tafels neer te leggen. Denk ook eens aan een vrijgezellenfeest waarbij iedereen een camera bij de hand heeft. En waarbij je dus zelf de rolletjes laat ontwikkelen en als enige de foto’s in bezit hebt.

Met deze wegwerpcamera maak je meerdere foto’s (zelf uitkiezen). Nog voordeliger geprijsd dan de Kodak wegwerpcamera dus ook deze mag in dit overzicht blijven staan.

Naar AgfaPhoto bruiloft/huwelijk wegwerp camera

5. AgfaPhoto wegwerp onderwater camera

Natuurlijk komt er in het overzicht beste wegwerpcamera ook een onderwatercamera. Want op vakantie wil je de mooiste foto’s onder water kunnen maken. Aangezien smartphones hier niet altijd tegen bestand zijn is het altijd beter om voor een wegwerp onderwatercamera te kiezen. Met deze camera kun je 27 mooie en kleurrijke foto’s maken.

De camera is waterdicht tot een diepte van 3 m. Dit betekent zwemmen en duiken terwijl je de meest verrassende foto’s maakt. Ideaal tijdens de vakantie, het afzwemmen maar ook bijvoorbeeld een zwemwedstrijd of een festival. Gezien de waterdichtheid is dit model ook nog eens goed geprijsd.

Bekijk AgfaPhoto wegwerp onderwater camera

Heb je de wegwerpcamera helemaal volgeschoten en wil je het fotorolletje laten ontwikkelen? Probeerde nooit uit de camera te halen! Een wegwerpcamera lever je in zijn geheel in. De ontwikkelaar haalt de wegwerpcamera uiteen. Het laten ontwikkelen van een wegwerpcamera kan bij verschillende aanbieders waaronder ook Kruidvat of HEMA.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste wegwerpcamera (2022) – review en test
Schuiven naar boven