Beste tuinhuis met overkapping

Bijgewerkt: 9 november 2023

Een tuinhuis biedt veel opbergruimte, maar er is ook een mooie plek om tot rust te komen. Het beste tuinhuis met overkapping is geschikt voor beiden. Plaats tuinmeubilair onder de overkapping en stal fietsen, tuingereedschap of andere zaken in het tuinhuisje. Ontdek de beste tuinhuisjes die voorzien zijn van overkapping.

Interflex blokhut met overkapping
Bekijk prijs

Interflex blokhut met overkapping – royaal model

  • Afmeting: 440 x 440 cm
  • Zadeldak
  • Prijsindicatie: € 7300 – € 7500

Hij is niet de goedkoopste maar wel het beste tuinhuis met overkapping. Dit model van Interflex heeft een royale afmeting van 440 x 440 cm. De binnenmaat bedraagt 410 x 410 cm. De overkapping heeft een diepte van 200 cm. De nokhoogte bedraagt 256 cm.

De gehele blokhut is vervaardigd van Noord Europees Scandinavisch vurenhout. Dit is kwalitatief hout dat ook makkelijk te bewerken is. Het heeft een fijne houtnerf dat niet alleen voor de hoge kwaliteit maar ook voor een mooie uitstraling zorgt.

Zowel de deuren als de draaikiepramen zijn voorzien van isolatieglas. Hierdoor blijft de vorst in de winter buiten. Verder is hij voorzien van een mooi hekje rondom de overkapping, waardoor je voor een knusse zithoek zorgt. De ideale blokhut met overkapping, en ook nog eens makkelijk in elkaar te zetten.

Bekijk Interflex blokhut met overkapping

Interflex tuinhuis met overkapping – gemiddelde afmeting

  • Afmeting: 500 x 250 cm
  • Plat dak
  • Prijsindicatie: € 3400 – € 3600

Van hetzelfde merk dit smallere tuinhuis met overkapping, past in nagenoeg elke tuin. De totale lengte bedraagt 500 cm, dit is inclusief overkapping. Het tuinhuisje zelf heeft een afmeting van 250 x 250 cm. Het dak is plat en zal hierdoor niet hinderlijk boven de schutting van de buren uitsteken.

Dit is het beste tuinhuisje met overkapping vanwege het kwaliteitshout. Het Noord Europees vurenhout heeft een dikte van maar liefst 28 mm. Hiermee is de kwaliteit gegarandeerd.

Dit model beschikt over enkelglas klapramen en dubbele deuren. Dit glas is niet isolerend, maar kun je eventueel wel vervangen door een ander type glas. Het is aan te raden om dit tuinhuis op een verharde ondergrond of tegelvloer te plaatsen. Eventueel gebruik maken van funderingsbalken.

Naar Interflex tuinhuis met overkapping

Blokhut met overkapping – grote zitruimte

  • Afmeting: 650 x 250 cm
  • Puntdak
  • Prijsindicatie: € 3400 – € 3600

Zoek je het beste tuinhuis met overkapping dat voldoende zitruimte biedt? Dan is dit model een goede keuze. Het tuinhuisje zelf heeft een afmeting van 150 x 250 cm. Hieraan zit nog een overkapping met een lengte van maar liefst 400 cm vast. Dit is meer dan voldoende ruimte voor een grote tuinset.

Dit model is vervaardigd van 28 mm dik Zweeds vurenhout. Dit is echt de minimale vereiste voor tuinhuisjes en blokhutten. Kies nooit voor dunner hout, dit is niet zo stevig en gaat ook minder lang mee. Verder wordt dit tuinhuisje geleverd inclusief 18 mm dik dakhout met daksingles. Ook de staanders, verstelbare voet en bevestigingsmaterialen zijn aanwezig.

Je ontvangt een duidelijke montagehandleiding. De overkapping kun je zowel links als rechts van het tuinhuisje monteren. Met minimaal twee personen is deze blokhut zeer snel en eenvoudig in elkaar te zetten. Een mooie aanwinst voor de tuin of op het erf.

Bekijk Blokhut met overkapping

Waarom zijn tuinhuisjes zo duur?

Het zal je vast wel zijn opgevallen dat tuinhuisjes een stuk duurder zijn dan enkele jaren geleden. Dit komt omdat het hout door de jaren heen flink duurder is geworden. Dit gebeurde al voor en tijdens de coronacrisis in 2021. De inval van Rusland in Oekraïne heeft het hout nog duurder gemaakt.

De stijgende houtprijzen is ook het gevolg van een grotere vraag naar hout. De bevolking groeit, er is steeds meer hout nodig voor de bouw en andere zaken. Dit zal er toe leiden dat hout de komende tijd nog duurder wordt dan je al gewend bent. Verwacht dus niet dat een tuinhuis met overkapping over één of vijf jaar plots goedkoper is.

Het tuinhuis isoleren

Waarom zou je het tuinhuis isoleren? Hiermee voorkom je dat de opgeslagen spullen in de winter bevriezen. Isoleren heeft nog een voordeel: je kunt het tuinhuisje verwarmen zonder dat er warmte ontsnapt. Dankzij isolatie is het tuinhuis met overkapping ook een geschikte plek om in het voorjaar of najaar als terras of zitplaats te gebruiken. Maar ook als hobby- of werkruimte.

Isolatie heeft ook een akoestische meerwaarde. Speel je muziek in het tuinhuisje af, klus je hier met gereedschap of bespeel je een instrument? Dan hebben de buren dankzij de isolatie minder last van hinderlijke geluiden. Beter een goede buur dan een verre vriend.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste tuinhuis met overkapping
Schuiven naar boven