Beste tuinschep – spade of schop

Bijgewerkt: 8 april 2022

Een goede schop is onmisbaar bij het tuinieren. Hierbij is het vooral belangrijk dat de steel de juiste lengte heeft. De beste tuinschep is uiteraard van een zeer goede kwaliteit. Hierbij hebben de beste modellen een stevige steel en een ergonomische knik. Dit maakt het bewerken van de grond of het scheppen van zand, kiezels of cement er een stuk makkelijker op.

NatureLine spade FSC 100%
Bekijk de prijs

Gardena tuinschep

  • Bekend merk
  • Prijs: € 26 – € 59

Bijna iedereen heeft wel eens van het merk Gardena gehoord. Misschien van de tuinslangen of sproeikoppen, de robotmaaiers of het tuingereedschap. Alles van dit merk is van een hoge kwaliteit en ontzettend betaalbaar. De Gardena spade is in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar.

De ClassicLine is het goedkoopste model met een glasfiber steel en een kunststof handvat. Een prima kwaliteit tegen een goede prijs. De NatureLine is gericht op het gebruik van duurzame materialen. Terwijl de ErgoLine Spade ergonomisch gevormd is, het ideale hulpmiddel bij het graven in de grond. Dankzij het extra scherpe blad van gehard staal ervaar je een optimale krachtoverbrenging.

Gardena heeft zelfs aan een damesmodel gedacht die wat compacter is. Kortom: zeker de beste tuinschep voor alle tuinklussen.

Bekijk Gardena tuinscheppen

Talen Tools tuinscheppen

  • Groot assortiment
  • Prijs: € 25 – € 99

Van een hoge kwaliteit is de beste tuinschep van Talen Tools. Dit merk heeft verschillende modellen in het assortiment. Van de kinderschep tot damesspade en niet te vergeten de bats van gehard staal.

De Bats is van een zeer hoge kwaliteit. De onderzijde van het blad is van gehard staal en zal hierdoor niet snel slijten. Je schept eenvoudig door de hardste grondsoorten. Kijk ook eens naar de 1041FT, deze is uitermate geschikt voor het spitten in zware kleigrond en verschillende soorten aarde. Het blad is blank geslepen, glijdt makkelijk in de grond en slijpt zichzelf. Dankzij de zwanenhals ervaar je een goede grip en stevigheid.

Van hetzelfde merk is ook de draineerspade en de verplantschep verkrijgbaar. Het beste tuingereedschap voor iedereen!

Naar Talen Tools scheppen

Spear & Jackson

  • Zeer hoge kwaliteit
  • Prijs: € 48 – € 129

In de hogere prijsklasse kom je de Spear & Jackson spade is tegen. Dat deze modellen duurder zijn heeft met de een zeer hoge kwaliteit te maken. Zo zijn de stelen van kwalitatief essenhout of nagenoeg onbreekbaar fiberglas. Het blad zelf is van gepolijst lipdul of roestvrijstaal. De goedkopere modellen zijn epoxy gecoat.

Hoe dan ook, alle spades van dit merk zijn toppetjes. Daar kun je echt mee vooruit. De extra klinknagel realiseert een maximale sterkte en duurzaamheid. De spade met T-greep steel is ideaal, waardoor je moeiteloos de klus uitvoert. En de kabelspade is het ideale gereedschap voor het zware graafwerk. Bekijk het assortiment van Spear & Jackson en laat je verrassen door het ruime aanbod en de hoge kwaliteit.

Bekijk Spear & Jackson spades

Wat is de beste spade?

Let op: officieel is een spade wat anders dan een tuinschep, zie de uitleg hieronder. Maar wat is de beste tuinschep? Bovenstaande drie merken zijn aan te bevelen. Ben je echter op zoek naar een goedkoper merk, kijk dan eens bij Pro Line of Garden Touch. Houd er wel rekening mee dat de kwaliteit een stuk minder is en dat de tuinscheppen een kortere levensduur hebben. Het is altijd beter om iets meer te investeren waardoor je zeker de beste spade in huis haalt.

Dit kost een schop

Voor een goede schop betaal je tussen de € 25 en € 60. De goedkopere modellen zijn kwalitatief niet zo goed, terwijl de duurdere modellen uitmuntend zijn. Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat je voor de allerduurste tuinschep moet gaan. De luxe de modellen boven de € 60 zijn kwalitatief hoog, maar zijn alleen aan te raden bij zware tuinklussen of regelmatige graafwerk.

Wat is het verschil tussen een schep en een schop?

Vaak wordt een tuinschep ook wel een spade of schop genoemd. Deze benamingen worden door elkaar gebruikt maar hebben toch elk hun eigen betekenis. Het verschil tussen een schep en schop zit hem in het scheppen of graven. Met de meeste tuinscheppen kun je beiden.

Een schop is over het algemeen wel steviger en heeft een betere grip. Hierdoor is hij zeer geschikt voor het zwaardere werk. Bovenstaande drie merken zijn zeer geschikt voor al het graafwerk maar ook om te scheppen.

Dan heb je nog de spade, deze heeft geen holling zoals een tuinschep of een schop. Een spade is vooral bedoeld om de grond mee af te steken, dit kan recht naar onder. Vervolgens is het de bedoeling om de potgrond, aarde of zand met een schep weg te nemen. Omdat het gebruik van verschillend tuingereedschap lastig is, kies je voor de beste tuinschep.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste tuinschep – spade of schop
Schuiven naar boven