Beste USB-stick voor muziek – ook voor de dj

Bijgewerkt: 6 februari 2022

Een USB-stick heeft tegenwoordig aardig wat opslagruimte. Genoeg voor het opslaan van muziek, foto’s, video’s en documenten. De beste USB-stick voor muziek is vooral snel. Je wil muzieknummers moeiteloos overbrengen naar een ander apparaat. De dj kijkt vooral naar de formattering.

Het juiste type aansluiting

Je kunt natuurlijk voor de beste USB-stick voor muziek gaan, maar hij moet wel over het juiste type aansluiting beschikken. De meeste sticks zijn voorzien van een USB type-A aansluiting. Dit past in de meeste pc’s, laptops en muziekapparatuur. Maar soms niet, omdat er een USB type-C poort aanwezig is. In dit geval moet je over een convertor beschikken. Schaf deze altijd voor de zekerheid aan.

Bekijk convertor (van USB-A naar USB-C)

Wil je een moderne USB-stick, dan kies je eentje met een type C aansluiting. Geschikt voor moderne pc’s en laptops, smartphones, draagbare apparaten, maar soms ook de dj controler. Controleer van tevoren welke USB-poort je hebt. Zie ook het artikel ‘welke USB-poort heb ik’.

De opslagcapaciteit

Vaak is het lastig om te bepalen hoeveel opslagcapaciteit je nodig hebt. Hiervoor moet je weten hoeveel data een enkel muzieknummer in beslag neemt. Gemiddeld kun je op 4 MB per liedje rekenen.

  • Op een USB-stick van 32 GB passen ongeveer 8.000 muzieknummers
  • Een USB-stick van 128 GB is goed voor 32.000 muzieknummers

Let op want een remix is veel langer dan het gemiddelde muzieknummer. Daarom kun je het ook anders berekenen. Voor elke minuut muziek moet je 1 MB aan data nemen. Oftewel:

  • USB-stick van 32 GB: 533 uur aan muziek
  • USB-stick van 128 GB: 2133 uur aan muziek

Ga voor safe, kies voor een model met een opslagcapaciteit van 64 GB of hoger. Hiermee zit je eigenlijk altijd goed.

Snelheid van de USB-stick

De beste USB-stick voor muziek moet vooral snel zijn. Hiervoor kijk je naar het soort aansluiting. Vroeger had je USB 1, dit is zeer langzaam. Toen kwam USB 2, al een grote verbetering. Maar de echte snelheid kwam pas vanaf USB 3.0. Hieronder vind je de snelheden:

  • USB 2.0: 480 MB/s
  • USB 3.0: 5 GB/s
  • USB 3.1: 10 GB/s
  • USB 3.2: 16 GB/s
  • USB 4.0: 40 GB/s

Je ziet, je kunt het beste een USB-stick van 3.0 of hoger pakken. Die is zeker geschikt voor het opslaan van muziek.

Bekijk de best verkochte USB sticks

Beste USB-stick voor dj

Gebruik je de USB-stick voor professioneel of intensief gebruik? De dj heeft behoefte aan de beste USB stick. Deze beschikt over een opslagruimte van 64 GB of hoger. Verder beschikt hij over USB 3.2 of hoger.

Kwaliteit speelt voor de dj ook een belangrijke rol. Ga daarom liever voor een goed en kwalitatief merk. Je bent dan wel wat duurder uit maar je weet zeker dat je de beste USB-stick voor dj’s te pakken hebt.

SanDisk is een van de beste merken voor deejays, maar ook voor iedereen die met muziek werkt. Of gewoon zijn favoriete muzieknummers op het stickje wil opslaan, bewaren en afspelen.

Naar Sandisk USB-sticks

Zo groot kan een USB stick zijn

Veel van deze sticks passen in je handpalm en hang je makkelijk aan een sleutelhanger. Ook neem je ze heel eenvoudig in je broekzak of tasje mee. Eigenlijk neemt dit kleine apparaatje nauwelijks ruimte in beslag. Op zich zegt de afmeting niks over de opslagcapaciteit.

De grootste USB-stick heeft een opslagruimte van 2 terabyte. Hierop past 70 uur videomateriaal in 4K kwaliteit. Of duizenden en nog eens duizenden foto’s. Of misschien wel miljoenen muzieknummers.

Deze grote USB-sticks zijn nauwelijks verkrijgbaar maar ook peperduur. Voor een model met een opslagcapaciteit van 512 GB betaal je al rond de € 60. Kun je nagaan wat een grote USB-stick van 2 terabyte kost.

Is er verschil tussen USB sticks?

Als het goed is weet je nu alles over de beste USB stick uitkiezen. Maar is er verschil tussen USB-sticks? Ja, je kijkt goed naar de snelheid en de opslagcapaciteit. Dit is namelijk prijsbepalend. Hoe meer opslagcapaciteit en hoe sneller het apparaat, hoe meer je betaalt.

Maar let op, bespaar niet op de kosten indien je voor een goede en snelle kwaliteit gaat. Het is zonde om voor een tientje een USB-stick te kopen en je hebt er later helemaal niets aan. Daarom investeer je alleen in iets wat je ook echt kan gebruiken.

Laat ook even goed op het merk. SanDisk is een hoogwaardig merk, net als Kingston. Maar er worden ook huismerken USB-sticks verkocht. Die zijn een stuk minder snel en gaan soms ook eerder kapot. Alweer zonde van je geld.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste USB-stick voor muziek – ook voor de dj
Schuiven naar boven