USB stick

Een USB-stick kopen? Zorg dan wel dat je de juiste versie neemt. USB-sticks zijn bedoeld voor het opslaan van foto’s, films, documenten of andere zaken. Hierbij speelt de opslagruimte mee. Een USB-stick van 256 GB kan natuurlijk meer opslaan dan een van 8GB. Je hebt tegenwoordig ook de USB-stick 1tb, dat is ontzettend veel. Ook de snelheid speelt mee, dit bepaalt hoe snel de overdracht plaatsvindt.

Opslagruimte van de USB-stick

Het eerste waar je naar moet kijken is de opslagruimte. Je hebt verschillende keuzemogelijkheden, te beginnen met een usb stick van 8GB of 16GB. Prima voor het opslaan van wat foto’s en documenten. Wil je ook films en veel muziek opslaan, kies dan voor een USB-stick van 32GB of 64GB. Bedenk dat 5000 foto’s ongeveer 2 GB aan ruimte beslaat. Op een USB stick van 32 GB of 64 GB kun je 6 tot 10 films kwijt.

De nieuwste USB-sticks hebben een opslagcapaciteit van 128 GB, 256 GB of 512 GB. Je hebt ze tegenwoordig zelfs met een opslagruimte van 1 terabyte.

De beste USB stick

Welke USB stick is het beste? Hierbij kijk je niet alleen naar de opslagruimte maar ook de snelheid. Een USB 3.0 aansluiting is 10 keer sneller dan USB 2.0. Alleen moet je computer, laptop of apparaat USB 3.0 wel ondersteunen. In praktijk halen veel sticks een schrijfsnelheid van 100 MB/s, ook al belooft de fabrikant wat anders.

Kijk je naar de bestverkochte USB sticks dan zie je de merken Kingston, SanDisk en Philips veel voorbijkomen. Simpelweg omdat het ook hele goede merken zijn. Helaas zijn deze ook wat duurder, vooral SanDisk ligt hoger in prijs. Aan de andere kant heeft het merk wel de beste kwaliteit. Philips is ook ontzettend goed en een aanrader.

USB stick kopen

Je wil een USB-stick kopen, maar met welk bedrag moet je rekening houden? Dat hangt natuurlijk van het type aansluiting en de opslagruimte af. Voor een model met 64 GB betaal je tussen de € 10 en € 25. Ga je voor een USB-stick van 256 GB, dan ben je tussen de € 30 en € 50 kwijt.

Een USB stick 1tb kopen? Dit soort sticks zijn minder goed verkrijgbaar, al helemaal wanneer het op kwalitatieve merken aankomt. Je moet rekenen op een prijs variërend van € 60 tot € 150. Vind je een goedkopere stick, bedenk dan dat de kwaliteit wel lager ligt. Een prima alternatief is de USB-stick van 512 GB. Hiervan vind je altijd wel een van een bekend merk. Prijs: tussen de € 50 en € 100.