Valentijnscadeau voor ouders: de beste ideeën

Bijgewerkt: 15 maart 2023

14 februari is het Valentijnsdag, de dag van de liefde. Maar ook de dag dat je ouders, kinderen, familie of vrienden in het zonnetje zet. Gewoon om te laten weten dat je blij met ze bent. Zoek je een leuk valentijnscadeau voor ouders? In deze blog vind je een aantal geweldige ideeën.

Waarom je je ouders een cadeau geeft

Ouders staan altijd voor hun kinderen klaar, al denken sommige kinderen hier anders over. Moederdag en vaderdag zijn bedoeld om ouders wat extra aandacht te geven. Maar waarom zou je dit niet met Valentijnsdag doen? Het perfecte moment om beide ouders tegelijk te verrassen.

Het is fout om te denken dat Valentijnsdag alleen voor geliefden is. Op deze dag kun je iedereen laten weten hoe blij je met hem of haar bent. Dus ook richting je ouders!

Valentijnscadeau voor ouders – 5 leuke ideeën

Een bos bloemen of een lekker geurtje, dat is een standaard valentijnscadeau. Zoek je een bijzonder valentijnscadeau voor je ouders, dan vind je hieronder vijf hele leuke ideeën. Laat je hierdoor inspireren en verras je ouders op een originele manier.

1. Een sneeuwbol met foto

Een van de leukste Valentijncadeautjes voor ouders is een sneeuwbal met foto. Plaats een foto van jezelf, het huisdier van je ouders of van die twee samen in de sneeuwbal. Leuk om op het dressoir of de tv-kast te zetten, in de slaapkamer of de werkruimte. Met dit cadeau maak je elke ouder blij.

De sneeuwbal met foto is verkrijgbaar voor ongeveer € 15 (inclusief verzenden). Je hoeft alleen maar zelf een foto in de sneeuwbal te plaatsen. Houd er rekening mee dat er twee foto’s inpassen, een aan de voorzijde en één aan de achterzijde. Je kunt er dus iets heel creatief’s van maken.

Bekijk sneeuwbol met foto

2. Een gepersonaliseerde deurmat

Hebben je ouders een standaard deurmat bij de voor- of achterdeur liggen? Een gepersonaliseerde deurmat is veel leuker, en ook nog eens het ideale valentijnscadeau. Laat een persoonlijke boodschap op de mat afdrukken. Of een leuke spreuk.

Je hebt keuze uit twee verschillende maten: 40 × 60 cm, dit is de kleine maat. Of 60 × 90 cm, de meest gekozen maat. De mat ziet er niet alleen leuk uit maar is ook nog eens erg praktisch, want het betreft een droogloopmat. Verkrijgbaar voor ongeveer € 40 (grote maat). Ga je voor de kleine deurmat, dan betaal je rond de € 25. Bedragen zijn inclusief verzendkosten.

Naar gepersonaliseerde deurmat

3. Een grote en heerlijke borrelplank

Wil je een valentijnscadeau voor je ouders waar ze met z’n tweetjes van genieten? Maak een grote en overheerlijke borrelplank voor ze klaar. Hier heb je ten eerste een groot borrelplank of een flinke schaal voor nodig. Deze hapjes plaats je op de borrelplank:

  • Gevulde miniwraps
  • Verschillende soorten kaas
  • Worst en/of salami
  • Olijven, zowel groene als zwarte
  • Nootjes
  • Toastjes en/of stukjes roggebrood
  • Verschillende smeersels

Een borrelplank samenstellen kan ook met mini crackers, notenbrood, mosterd (lekker bij de worst en kaas), druiven en een vijgenchutney.

Zet de borrelplank op de salontafel, kaarsje erbij, schenk wijn en/of bier of een mixdrank in en zet een goede film op. Of laat je ouders naar hun favoriete serie kijken. Succes gegarandeerd, en dat op Valentijnsdag!

4. Een cadeaubon voor de bioscoop

Wanneer je geen zin hebt om een borrelplank te maken en je wil je ouders het liefst buiten de deur iets laten doen, geef dan een cadeaubon voor de bioscoop. Kijk of er een goede film op Valentijnsdag draait. In de meeste bioscopen worden er op die dag wel een of meerdere romantische films gedraaid.

Reserveer de beste plekken in de bioscoop. Indien mogelijk een balkonplek, dat zou het helemaal geweldig maken. Breng je ouders naar de bioscoop of stuur ze er naartoe. Tegenwoordig kun je bij veel bioscopen allerlei lekkers klaar laten zetten en dit vooraf betalen. Kijk of dit mogelijk is.

5. Foto op hout, metaal, glas of canvas

Misschien hebben je ouders al verschillende fotolijstjes in huis hangen. Doe het net wat anders en geef je ouders een valentijns cadeau waar ze zeker blij van worden. Laat een foto afdrukken op hout, metaal, glas of canvas. Een geweldige manier om het interieur van je ouders op te vrolijken en ze voor hun jarenlange zorg te bedanken.

Deze fotocadeaus laat je online maken, dat is vaak goedkoper dan wanneer je naar de plaatselijke drukkerij gaat. Bovendien bekijk je online hoe het fotocadeau eruit komt te zien en kun je dit nog aanpassen. Vergeet niet om dit cadeau tijdig te maken, want het duurt ongeveer een week voordat de opdracht geleverd wordt. In drukke periodes kan dit zelfs tot twee weken uitlopen.

Valentijnsdag voor ouders: nog enkele tips

Ja, zelfs ouders vieren Valentijnsdag. Hier komen nog enkele tips, bedoeld voor ouders zelf of voor kinderen die hun ouders willen verrassen.

Boek een restaurant en zorg dat er eventueel een oppas voor jongere kinderen aanwezig is. Regel dat smartphones niet voor afleiding zorgen. Valentijnsdag is de ideale dag om tijd voor elkaar te nemen en met elkaar te praten. Dit kan perfect in een restaurant of thuis op de bank. Zet de liefde in het middelpunt, dan wordt Valentijnsdag een geweldig feest.

Shop de leukste producten, bezoek bol.com

Valentijnscadeau voor ouders: de beste ideeën
Schuiven naar boven