YouGov review, mijn ervaringen met deze enquêtesite

Bijgewerkt: 20 augustus 2023

Online geld verdienen door enquêtes in te vullen, het is een vorm van passief inkomen. Je werkt waar en wanneer je wil. Het leuke aan Yougov is dat je actuele en relevante enquêtes ontvangt. Feitelijk gaat het hier om een Brits marktonderzoekbureau dat namens verschillende bedrijven enquêtes uitvoert. En dat is precies waar jij voor betaald krijgt.

In de Yougov review lees je hoe deze website werkt en wat je er maandelijks ongeveer mee verdient. Bekijk ook de ervaringen van andere gebruikers.

Bestaansrecht van dit onderzoeksbureau

In het jaar 2010 is YouGov opgericht. Het bureau is in heel Europa maar ook in Noord-Amerika, het Midden-Oosten en Azië actief. Op de Nederlandstalige versie van de website maak je een account aan. Wil je direct starten met online geld verdienen? Zo werkt dit:

  • Ga naar YouGov (Nederlands)
  • Bevestig dat je in Nederland woont
  • Vul je geboortejaar, geslacht en postcode in
  • Geef je e-mailadres door

Je ontvangt een verificatiecode op je e-mailadres. Deze code moet je invullen. Vervolgens kom je in je account terecht en kun je aan de slag.

Tip: Meer geld overhouden? Lees dan het geld besparen boek met honderden adviezen. Je wordt er financieel beter van.

Bekijk geld besparen boek

YouGov review: hoe het precies werkt

Je ontvangt regelmatig enquêtes die je online invult. Voor elke enquête word je financieel beloond. Het is niet zo dat je na elke ingevulde vragenlijst direct geld ontvangt, de beloning wordt op je account gestort. Omdat het om kleine bedragen gaat zul je maandenlang enquêtes in moeten vullen, voordat je de eerste uitbetaling kan aanvragen.

Ontvang je vragenlijsten in het Frans of in een andere taal? Dan heb je mogelijk de taal verkeerd ingesteld. Je moet aangeven dat je Nederlands bent. Toch komt het vaker voor dat gebruikers anderstalige vragenlijsten blijven ontvangen. Dat is een minpuntje in deze review.

Wat je betaald krijgt

Het duurt vrij lang voordat je voor je eerste uitbetaling kunt gaan. Bij 1500 punten heb je € 10 bij elkaar gespaard. Dit betekent dat je toch wel enkele maanden verder bent. In deze YouGov review geef ik de verdiensten een niet zo hoge score. In vergelijking met andere enquêtesites verdien je bij YouGov betrekkelijk weinig.

Toch is het geen slechte website, want alle kleine beetjes helpen. Wanneer je voldoende vrije tijd hebt en je meldt je bij meerdere enquêtesites aan, dan spaar je uiteindelijk heel wat bij elkaar.

In het begin krijg je veel en gratis, later veel minder

Een van de belangrijke dingen die ik in de review over YouGov wil plaatsen is dat je in het begin veel enquêtes krijgt. Later worden dat er steeds minder. Dit is geen uniek incident, want gezien de ervaringen van andere gebruikers komt het vaker voor. Heel vervelend want in het begin denk je dat je flink wat gaat verdienen. Later zwakt dit af waardoor het steeds langer duurt voordat je de uitbetalingsgrens bereikt.

Er wordt niet uitbetaald

In de YouGov ervaringen van gebruikers zie je vaak dat er niet wordt uitbetaald. Het bankrekeningnummer van de gebruiker zou niet kloppen. Of het geld wordt niet overgemaakt, komt niet aan of er zijn andere problemen.

Op Trustpilot vind je veel reviews, beoordelingen en ervaringen van gebruikers die bij YouGov zijn aangemeld. Er wordt het vaakst over niet ontvangen uitbetalingen geklaagd. Terwijl dit wel het belangrijkste onderdeel van de site zou moeten zijn, want dat is tenslotte waar gebruikers het voor doen.

De ervaringen op Trustpilot gaan terug tot het jaar 2009. In de eerste paar jaar ontving YouGov veel positievere reviews, maar dit is sinds 2021 flink achteruitgegaan. Het bedrijf heeft het ook te druk om op de negatieve reviews te reageren, en dat is natuurlijk zonde. Dit komt de betrouwbaarheid van dit onderzoeksbureau niet ten goede.

Waarom sommige websites alleen maar positieve reviews plaatsen

Sommige websites proberen je te verleiden om je aan te melden bij YouGov. Meestal zijn ze heel positief over deze enquêtesite. Vervolgens zie je een linkje of knop op deze website staan, zoals ‘BEZOEK YOUGOV’ of ‘MELD JE AAN’. Deze website krijgt ervoor betaald wanneer jij een account op YouGov aanmaakt. Oftewel: achter die oh zo positieve review hangt een financieel belang.

Zie je ergens YouGov reviews staan, inclusief een aanmeldknop? Dan kun je deze review beter niet lezen, want de schrijver heeft er belang bij dat je enthousiast wordt en je aanmeldt. Je kunt er vanuit gaan dat deze review niet voor 100% transparant is.

De conclusie

Uiteraard ga ik je niet doorleiden naar YouGov en ik heb er ook geen financieel belang bij. Dit artikel is tot stand gekomen aan de hand van een persoonlijke ervaring met deze enquêtesite. Mijn conclusie is dat het lang duurt voordat je hier kunt uitbetalen. Ook vind ik de betrouwbaarheid niet voor 100% op orde.

YouGov zelf geeft aan dat ze met technische problemen kampen. Gezien de vele negatieve reviews is het maar de vraag of dit ook echt het probleem is. Aan de andere kant zou het natuurlijk ook kunnen dat de verwachting van gebruikers gewoon te hoog ligt. Bedenk dat een enquêtesite geen manier is om snel rijk te worden, en het zal je ook nooit een volwaardig inkomen opleveren. Een krantenwijk verdient beter.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

YouGov review, mijn ervaringen met deze enquêtesite
Schuiven naar boven