Valentijnsdag met vriendinnen doorbrengen

Bijgewerkt: 15 maart 2023

Iedereen denkt dat Valentijnsdag alleen voor geliefden is. Dat klopt niet helemaal want deze dag staat in het teken van de liefde, en dat kan ook richting je familie, vrienden of collega’s zijn. Vier Valentijnsdag met vriendinnen. Hier vind je vijf fantastische ideeën om deze bijzondere dag door te brengen.

1. High Tea

Helemaal de trend en ook nog eens hartstikke leuk om Valentijnsdag met vriendinnen te vieren: organiseer een high tea. Gewoon bij jou thuis of je reserveert een plekje bij een geschikte lunchroom of restaurant. Mocht je nog niet weten wat een high tea is, dan vind je hieronder wat uitleg.

Een high tea wordt in Engeland ook wel afteroon tea genoemd. De naam zegt het al: het gaat hier om een theeceremonie die je in de namiddag uitvoert. Je drinkt niet alleen de lekkerste thee, het draait voornamelijk om de lekkere kleine hapjes. Het gaat dan om zowel zoete als hartige hapjes. Denk hierbij aan minisandwiches, marcrones, gebak, yoghurt, miniwraps en nog veel meer. Je kunt het zo gek niet bedenken: alles mag en niets moet.

Let op want een kaasplankje of borrelplankje is toch weer wat anders, dit valt niet onder de high tea. Maar je kunt het wel als alternatief gebruiken. Zolang Valentijnsdag met vriendinnen maar gezellig wordt.

2. Een spelletjesdag

Zoek je een leuk idee om Valentijnsdag met vriendinnen te vieren, organiseer dan een spelletjesdag. Gezelschapsspellen zorgen voor verbinding. Kies bijvoorbeeld voor 30Seconds, een hartstikke leuk spel dat je in teams speelt. Andere leuke gezelschapsspellen voor volwassenen zijn:

 • Ticket to Ride Europe
 • Codenames
 • Catan
 • Rummikub

Hieronder vind je het complete aanbod gezelschapsspellen. Vergeet niet een hapje en een drankje neer te zetten.

Bekijk gezelschapsspellen

3. Films kijken

Doe de gordijnen dicht, zorg voor een wijntje en wat borrelhapjes en Valentijnsdag kan beginnen. Kies met zijn allen twee of drie films die jullie samen bekijken. Jullie kunnen ook bingewatchen, dit is het achter elkaar bekijken van meerdere afleveringen van een serie. Populaire films voor vrouwen zijn:

 • The notebook
 • Magic Mike
 • Love Actually
 • Black Swan
 • Crazy stupid love
 • Pretty Woman
 • The Devil Wears Prada
 • Bridesmaids

Bekijk alle populaire films op dvd of Blu-ray

4. Een weekendje weg

Valentijnsdag valt altijd op 14 februari. Valt dit in het weekend dan is een weekendje weg een hartstikke leuk je idee. Misschien denk je direct aan hoge kosten, maar Valentijnsdag met vriendinnen hoeft niet duur te zijn. Huur samen een vakantiehuisje, zo kunnen jullie de kosten delen. Willen jullie toch in een hotel verblijven, kijk dan of er een familiekamer beschikbaar is. Niet alleen voordeliger maar ook veel leuker.

Een weekendje weg kan overal: in Nederland, Benelux, Duitsland of misschien wat verder weg. Neem bijvoorbeeld het vliegtuig naar Venetië, je bent hier in twee uurtjes. Bovendien is een rechtstreekse vlucht naar Venetië niet zo duur, mogelijk vanaf € 50 per persoon. Of ga naar Parijs, dat is toch wel de stad van de liefde. Een rechtstreekse vlucht is mogelijk vanaf € 100 per persoon of jullie nemen de auto. Vanuit Utrecht rijd je in ongeveer vijf uur naar Parijs.

Tip: neem een instant camera mee, hartstikke leuk om direct foto’s af te drukken.

Naar instant camera’s

5. Duik het nachtleven in

Begin Valentijnsdag met een wijntje en wat borrelhapjes. Dat kan gewoon bij een van jullie thuis, hiermee start je de dag goed. Neem vervolgens een taxi, ga op de fiets of met de benenwagen naar jullie favoriete club of kroeg. Hier gaan jullie helemaal los, om vervolgens de ene na de andere kroeg of club te duiken.

Vergeet tijdens deze fantastische avond niet heel veel foto’s te maken. Van die foto’s maak je later een collage of fotoalbum, een leuke herinnering voor later.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Valentijnsdag met vriendinnen doorbrengen
Schuiven naar boven