Verschil Huawei P20 Lite en P20

Bijgewerkt: 6 februari 2022

De Huawei P20 en P20 Lite zijn in maart 2018 uitgebracht. Het verschil tussen Huawei P20 Lite en P20 is niet zo heel groot. Toch zijn er een aantal belangrijke verschillen, die je keuze kunnen bepalen. Dit zijn onder andere de camera, de processor en natuurlijk de prijs.

Huawei Y5P (2020)
Bekijk de prijs

Het uiterlijk van deze Huawei smartphones

Huawei is een bekende Chinese smartphone fabrikant met een groeiend marktaandeel. Elk jaar brengen ze in aantal nieuwe modellen op de markt. Voor 2018 waren dit onder andere de Mate 20- serie, de Y6 prime 2018 en natuurlijk de P20- serie.

De Huawei P20 Lite heeft een 5,84 inch lcd scherm. Het scherm van de P20 is 5,8 inch groot. Je ziet nauwelijks verschil. De behuizing bestaat uit een aluminium frame, voorkant van glas en een plastic achterkant (P20 Lite). De P20 heeft een voor- en achterkant van glas. Wanneer je deze smartphones in je handen hebt, voel je duidelijk het verschil.

Wat betreft schermresolutie en pixeldichtheid is er nauwelijks verschil tussen Huawei P20 Lite en P20.

Snelheid van de processor

Hier komt een belangrijk verschil Huawei P20 Lite en P20: de processor. De P20 Lite is namelijk voorzien van een Hisilicon Kirin 659 processor met 4 GB RAM geheugen. Bij de P20 tref je een Hisilicon Kirin 970 processor met 4 GB of 6 GB RAM geheugen aan. Welke van deze twee processors is beter en sneller? Dat is ongetwijfeld de Huawei P20. Hierbij werkt de processor ruim 2 x sneller en efficiënter. Dit ga je later ook in de prijs terugzien (meer hierover onderaan dit artikel).

Nog even over het besturingssysteem: deze smartphones draaien oorspronkelijk op Android 8. Dit is uiteraard upgradebaar naar een nieuwer besturingssysteem.

Fotograferen en filmen met de camera’s van deze Huawei

Voor het maken van foto’s en filmpjes heb je een goede smartphonecamera nodig. Dan zit je bij deze twee toestellen zeker goed. De Huawei P20 Lite heeft een dual hoofdcamera met dieptesensor. De P20 is uitgerust met een dual hoofdcamera met 2x verliesloze zoom.

Over naar de selfiecamera. Deze is bij de P20 toch wat beter. Het betreft hier namelijk een dual selfiecamera (16mp en 24mp). Een Huawei P20 heeft een enkele 24mp camera. Met betrekking tot filmen kun je vertrouwen op full HD-kwaliteit.

Ze hebben beiden een enkele luidspreker. Pluspunt is dat de P20 Lite een 3,5 mm audio aansluiting heeft. Dit ontbreekt helaas bij de Huawei P20.

Dit moet je weten over de accu

In de strijd Huawei P20 Lite vs P20 kijken we ook naar de accu. De P20 Lite heeft een 3000 mAh batterij. Deze kan snelladen, maar niet draadloos opladen. Huawei P20 heeft een iets grotere 3400 mAh batterij, ook met ondersteuning voor snelladen. Mocht je benieuwd zijn naar de accuduur: hierin zit nagenoeg geen verschil tussen beide toestellen.

Connectiviteit: wifi – bluetooth en nog meer

Bij deze Huawei smartphones maak je gebruik van wifi, wifi direct en hotspot. Met betrekking tot het mobiele netwerk ondersteunen deze smartphones tot en met 4G. Verder is er bluetooth 4,2 aanwezig, maar uiteraard ook GPS en NFC. Alleen de P20 Lite is uitgerust met een FM-radio.

Er is nog een verschil Huawei P20 Lite en P20. Dit is namelijk de usb-aansluiting. Dit betreft bij de P20 Light een usb 2.0 aansluiting, terwijl die van de Huawei P20 een stuk sneller is (usb 3.1).

Huawei P20 Lite en P20 prijs

Wil je een van deze twee toestellen kopen? Dan kun je kiezen uit de kleuren blauw, roze en zwart. Bij de P20 is dit overigens rozegoud.

De Huawei P20 Lite prijs is een stuk lager dan bij het andere model. Deze smartphone kost ongeveer € 249 (64 GB opslagruimte).

Bekijk de Huawei P20 Lite

Benieuwd naar de Huawei P20 prijs? Voor dit model betaal je ongeveer € 425 tot € 513 (128 GB opslagruimte).

Bekijk de Huawei P20

Je ziet dat er een aantal verschillen Huawei P20 Lite en P20 zijn, vooral op het gebied van prestaties. Ga je voor het beste, dan raden we de Huawei P20 aan. Met een lager budget kun je beter voor de P20 Lite gaan.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Verschil Huawei P20 Lite en P20
Schuiven naar boven