Verschil Samsung S8 en S8+ (Plus) nader bekeken

Twee mooie smartphones uit 2017, voorzien van stevige waterdichte behuizing. Moeilijk kiezen tussen deze twee toestellen? Niet wanneer je het verschil tussen Samsung S8 en S8+ weet. Ontdek meer over de processor en het werkgeheugen, de accu maar natuurlijk ook over de camera’s.

Het ontwerp van de Samsung Galaxy S8 en Galaxy S8+

Uiterlijk lijken ze veel op elkaar. Ze hebben namelijk een aluminium behuizing met Corning Gorilla Glass 5. Dit glas overleeft een val van 1,6 meter. De behuizing is ip68 gecodeerd. Hierdoor kan de smartphone tot 1,5 meter onder water, met een maximale duur van 30 minuten. Het belangrijkste verschil Samsung tussen de S8 en S8 Plus is het formaat. De Galaxy S8 heeft een scherm van 5,8 inch. Deze is bij de Galaxy S8+ 6,2 inch groot.

Super amoled display

Deze smartphones zijn voorzien van een super amoled display. Is dit beter dan een oled of lcd scherm? Een amoled display heeft een snelle verversingssnelheid. Hiermee ontstaat er een goed contrast tussen donkere en lichte kleuren. Een uitstekende keuze voor het gebruik bij smartphones. Dankzij de bescherming tegen stof en water blijft het scherm redelijk goed werken wanneer er wat druppeltjes regen opvalt.

Bekijk Samsung hoesjes

Verschil Samsung S8 en S8+: de processor

Heel belangrijk is de processor (en het werkgeheugen). Deze Samsung smartphones zijn voorzien van een Snapdragon 835 processor. Het betreft hier een octa core processor met 8 kernen. Net zo belangrijk is het werkgeheugen. De Samsung S8 beschikt over 4 GB RAM. De S8 Plus is in twee uitvoeringen verkrijgbaar: met 4 GB of 6 GB RAM. Het is duidelijk dat een werkgeheugen van 6 GB beter is, vooral nu applicaties ook steeds sneller worden.

Qua absolute snelheid en prestaties scoort de Samsung Galaxy S8 Plus net iets beter, al is het verschil vrij klein. Ter vergelijking: de processors in deze toestellen werken net zo snel als de Huawei P10 of de Samsung Galaxy S9 (en S9+). Helemaal niet verkeerd!

Deze modellen zijn verkrijgbaar met een opslagruimte van 64 GB of 128 GB (dit laatste geldt alleen voor de S8+). Mocht je de opslagruimte te weinig vinden, dan kun je gebruik maken van een microSD-kaart tot 512 GB.

Verschil Samsung S8 en S8 Plus: de camera’s

Met betrekking tot de camera’s is er geen verschil tussen de Samsung S8 en Samsung S8+. Ze hebben aan de achterzijde een 12mp camera met led flitser. Aan de voorkant vind je een 8mp selfiecamera. Vergeleken met nieuwere modellen zoals de Samsung S10 zijn de camera’s een beetje verouderd. Toch kun je hier prima foto’s mee maken, vooral leuk om te delen op social media.

Met betrekking tot video-opnamen kun je kiezen uit een beeldresolutie van 720p, 1080p en 2160p. Verder zijn deze toestellen uitgerust met een enkele luidspreker en 3,5mm jack audio aansluiting.


Accu: hoe lang gaat de batterij mee?

Het is natuurlijk belangrijk om naar de accuduur te kijken. De Samsung Galaxy S8 is uitgerust met een 3000 mAh batterij. Deze heeft een spreektijd van 24 uur. Bij de Samsung Galaxy S8 Plus vind je een 3500 mAh batterij met een spreektijd van 23 uur. Dit zijn kleine verschillen tussen Samsung S8 en S8 Plus.

De accu’s kunnen zowel snelladen als draadloos opladen. Qi draadloos opladen is iets dat je op steeds meer plaatsen tegenkomt.

Overige verschillen Samsung S8 en S8 Plus

Is er nog een verschil Samsung S8 en S8+? Ja, het verschil zit hem vooral in de prijs. De S8 kost ongeveer €445 (64 GB). De Samsung S8 + prijs ligt op ongeveer €539 (64 GB).

Je hebt de keuze uit de kleuren zwart, grijs zilver en goud. Ook zijn deze toestellen verkrijgbaar in het blauw, rood en roze. Genoeg keuze dus. Wil je een beter toestel, kijk dan eens naar een Samsung S10 of jonger.

Shop de leukste producten, bezoek bol.com

Verschil Samsung S8 en S8+ (Plus) nader bekeken
Schuiven naar boven