Verschil tussen Samsung S8 en Samsung A8

Bijgewerkt: 15 maart 2023

Het is lastig kiezen tussen Samsung S8 en Samsung A8, vooral omdat deze uit twee verschillende series komen. In dit artikel ontdek je het verschil tussen Samsung S8 en A8. Bekijk hoe snel de processors werken en wat je van de camera’s kunt verwachten. Uiteraard met informatie die je helpt bij het maken van een keuze.

Over de A- en S- serie

Samsung brengt smartphones in verschillende series uit. Het meest bekend zijn de A serie en S serie. Daarnaast zijn er ook nog smartphones uit de J serie, M serie en C serie. Om het niet te moeilijk te maken houden we het even bij de A- en S- serie. Wat houden deze twee series in? Bekijk hieronder een korte samenvatting:

  • A-serie: smartphones uit de middenklasse, voorzien van nieuwste technieken. Geschikt voor dagelijks gebruik, minder geschikt voor zware games.
  • S-serie: vlaggenschepen van dit merk. Uitgerust met de snelste processor. Geschikt voor verschillende applicaties, gamen en films bekijken.

Nu snel over naar de verschillen tussen de Samsung S8 en A8.

Uiterlijk en design

Leg je deze twee smartphones naast elkaar, dan is het verschil in formaat erg klein. De Galaxy S8 heeft een 5,8 inch super amoled display. De A8 is voorzien van een 5,6 amoled display. Pluspunt is dat beide toestellen ip68 gecodeerd zijn. Ze kunnen gedurende 30 minuten tot 1,5 meter onderwater, zonder uit te vallen. Met betrekking tot bescherming kun je rekenen op Corning Gorilla Glass 4 (A8) en Gorilla Glass 5 (S8).

Processor, werkgeheugen en besturingssysteem

Belangrijkste verschil tussen Samsung S8 en A8 is de processor. Deze bepaalt namelijk hoe snel de smartphone werkt.

Onder de motorkap van de Samsung Galaxy S8 uit 2017 een Snapdragon 835 processor. De Samsung Galaxy A8 uit begin 2018 is voorzien van een Exynos 7885 processor. Je ziet hier al direct verschil in. Hoe zit het met de prestaties? De S8 scoort beduidend beter. In de Benchmark OSII test haalt deze een score van 3272 punten, tegenover de A8 met 2067 punten.

Dan nog even over het werkgeheugen. De Galaxy S8 is voorzien van 4 GB RAM geheugen. Ook de A8 heeft een zelfde werkgeheugen.

Deze smartphones draaien oorspronkelijk op besturingssysteem Android 7 en Android 7.1.1. In 2019 is dit upgradebaar naar Android 8.0 Oreo. Later is dit ook upgradebaar naar een nieuwere versie.

Fotograferen en filmen: de camera’s

Ruim 90% van alle foto’s zijn met een smartphone gemaakt. Het is dan ook niet vreemd dat we steeds beter naar de camerakwaliteit kijken. Zit hier verschil Samsung S8 en A8? Jazeker, de Galaxy A8 heeft namelijk betere camera specificaties. Dit zal je misschien verbazen, omdat de S8 tot de vlaggenschepen van Samsung behoort. Hierboven is al vermeld dat smartphones uit de A-serie vaak zijn voorzien van de nieuwste technische snufjes. Dit zie je dus ook in de camera’s terug:

  • S8: 12mp hoofdcamera – 8mp selfie camera
  • A8: 16mp hoofdcamera – 16mp & 8mp dual selfiecamera

De dual selfiecamera bij de Galaxy A8 is een echte aanwinst. Hiermee maak je portretfoto’s met bokeh effect (wazige achtergrond). Helaas ontbreekt een dual camera bij de Samsung S8.

Maak je graag video-opnamen, dan is de S8 weer beter. Deze maakt namelijk opnames in 720p, 1080p of 2160p resolutie. De A8 kan alleen in 1080p resolutie filmen.

Met betrekking tot geluid niets bijzonders: beide smartphones zijn voorzien van een enkele luidspreker en 3,5 mm jack aansluiting.

Intern geheugen

Nog een verschil Samsung S8 en A8: het intern geheugen. Deze bedraagt bij de S8 64 GB. De A8 is verkrijgbaar met een opslagruimte van 32 of 64 GB. Minder opslagruimte betekent een lagere prijs, maar kan wel in je nadeel werken. Vind je het intern geheugen te weinig, dan kun je een micro sd-kaart gebruiken. Deze heeft een grote tot maximaal 256 GB.

Bekijk de micro SD kaart

Nog meer verschillen Samsung S8 en A8

Hieronder nog wat kleine verschillen Samsung S8 en A8:

  • Galaxy S8 heeft geen radio, Galaxy A8 wel
  • S8 heeft een usb 3.1 aansluiting, A8 een usb 2.0 aansluiting
  • Accuduur S8 in spreektijd bedraagt 24 uur, bij de A8 22 uur

Deze modellen zijn uitgerust met een 3000 mAh batterij Deze kun je normaal laden of snelladen. Alleen bij de S8 heb je ook nog eens de keuze uit Qi (draadloos) opladen.

Kleuren en prijs: wat moeten deze smartphones kosten?

Het prijsverschil Samsung S8 en A8 is duidelijk: de S8 is duurder in aanschaf. De Galaxy S8 is verkrijgbaar in de kleuren zwart, grijs goud en zilver. Je kunt ook kiezen uit blauw, roze en rood. Je betaalt voor dit toestel ongeveer €445 voor 64 GB opslagruimte. De Samsung A8 prijs ligt wat lager. Voor dit toestel betaal je ongeveer €349 (32 GB).

Dit waren de belangrijkste verschillen Samsung S8 en A8. Vind je het nog steeds moeilijk om een keuze te maken? Zijn snelheid en gebruiksgemak zoals draadloos opladen voor jou belangrijk, ga dan voor de S8. Vind je een goede camera onmisbaar, dan past de Galaxy A8 beter bij jou. Of ga voor een nieuwer toestel, dat is altijd beter.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Verschil tussen Samsung S8 en Samsung A8
Schuiven naar boven