Verschil tussen Mi en Redmi

Bijgewerkt: 15 maart 2023

Het Chinese merk Xiaomi brengt smartphones in verschillende series uit. Twee bekende series zijn Mi en Redmi. Het is vaak onduidelijk wat dit betekent. Daarom zie je in dit artikel het verschil tussen Mi en Redmi. Er zijn namelijk een aantal belangrijke verschillen met betrekking tot de processors, camera’s, accu’s en natuurlijk de prijs.

Mi-, Redmi- en Poco serie

In 2010 is de Chinese fabrikant Xiaomi opgericht. Ze staan vooral bekend om hun smartphones, hoewel ze ook tablets en wearables op de markt brengen.

Voorheen weer dat op drie Xiaomi series uitgebracht: de Mi-, Redmi- en Poco serie. Tegenwoordig is Poco als apart merk doorgegaan. Maar het valt nog wel steeds onder Xiaomi, en dit kan voor verwarring zorgen.

Twijfel je of je voor de Mi- of de Redmi serie moet gaan? Dan is het goed om naar de verschillen en eventuele overeenkomsten te kijken.

Verschil tussen Mi en Redmi

Elk smartphonemerk kiest ervoor om zowel vlaggenschepen als budgetmodellen uit te brengen. De Mi serie staat bekend als de vlaggenschepen van Xiaomi. Dit zouden dus de allerbeste modellen van dit merk moeten zijn. De Redmi serie valt juist weer in het middensegment. Dat is in ieder geval een belangrijk verschil tussen Mi en Redmi.

Meer Redmi- dan Mi toestellen

Opvallend is dat Xiaomi meer Redmi toestellen uitbrengt dan dat er Mi smartphones op de markt komen. Waarschijnlijk heeft dit met de groeiende vraag naar goedkope smartphones maken. Op zich is er niks mis met een Xiaomi Redmi model. Maar wel is het even goed op de kwaliteit letten.

Bekijk de nieuwste Xiaomi Redmi modellen

Processor van de verschillende Xiaomi smartphones

Voor de Xiaomi Mi smartphones maakt het bedrijf gebruik van een Snapdragon processor. Misschien zegt die naam je niet veel maar dit soort processors kom je ook in Samsung smartphones uit de topklasse tegen. Deze processors zijn van een uitstekende kwaliteit en leveren dan ook de beste prestaties.

Met een Mi toestel zit je altijd goed. Je kunt zeker vertrouwen op een processor die snel en efficiënt werkt. Wanneer je naar de Redmi modellen kijkt dan bevindt zich onder de motorkap vaak een MediaTek processor. Dit zijn processors met vaak lagere prestaties. Ze zijn goedkoper en worden daarom voor de Redmi serie of toestellen uit het middensegment gebruikt.

De behuizing

Wanneer je naar een Xiaomi Mi telefoon kijkt dan merk je dat deze over een metalen behuizing beschikt. Dit voelt degelijk aan, maar beschermt ook veel meer. Voor deze toestellen wordt ook gebruik gemaakt van beschermend glas (Gorilla Glass). Mocht je het toestel laten vallen, dan zal het scherm niet zomaar kapot gaan.

Het verschil tussen Mi en Redmi is dat de behuizing van de Redmi modellen veel eenvoudiger is. Ten eerste zijn deze toestellen wat dikker, al scheelt het niet veel. En er is wel beschermend glas aanwezig maar van een lager niveau. De bescherming is dus niet zo groot als bij de Mi smartphones. Maar nog steeds beter dan bij smartphones die helemaal geen beschermend glas hebben.

Zo werken de camera’s

Omdat iedereen tegenwoordig met zijn smartphone filmt en fotografeert, is dit een belangrijke specificatie geworden. Op dit gebied is er weinig verschil tussen Mi en Redmi. De nieuwste toestellen beschikken over een hoofdcamera met meerdere lenzen (drie of meer). De hoofdlens heeft een resolutie van 48 MP of hoger.

Eigenlijk is dit verrassend goed. Samsung toestellen uit het middensegment scoren op het gebied van camera’s slechter. Ook de selfie camera’s van de Xiaomi smartphone is goed. Wel betreft het in veel gevallen een enkele selfiecamera, dus met maar één lens. Dit betekent ook gelijk dat je het toestel niet middels gezichtsherkenning kunt ontgrendelen.

De processor is natuurlijk ook van invloed op de kwaliteit van de foto’s. Omdat de Mi serie over betere processors beschikt zullen de foto’s beter tot hun recht komen.

Naar Mi serie

Welke Xiaomi kopen: Redmi of Mi

Het blijft de vraag of je nu voor een Xiaomi Redmi (middensegment) of een Xiaomi Mi smartphone moet gaan. Het is belangrijk om te weten dat er Mi toestellen ook worden uitgebracht onder een andere benaming. In 2021 was dat bijvoorbeeld de Xiaomi 11T.  Hoewel de benaming anders is kun je deze wel vergelijken met de Mi Serie (topsegment).

Kijk ook even naar het prijsverschil tussen Mi en Redmi. Voor een Mi toestel betaal je rond de € 300 (oudere versie) tot ongeveer € 600 (nieuwste versies). Een Redmi smartphone ligt ergens tussen de € 150 en € 350. Toestellen die twee jaar geleden zijn uitgebracht zijn natuurlijk goedkoper dan de nieuwste modellen.

Je weet nu het verschil tussen Redmi en Mi, maar ook welke goedkoper is. Laat verschillende factoren meespelen en maak dan een weloverwogen keuze.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Verschil tussen Mi en Redmi
Schuiven naar boven