Xiaomi smartphone ervaringen

Bijgewerkt: 26 februari 2022

De Chinese fabrikant Xiaomi wordt in Europa steeds populairder. Het grootste voordeel van dit merk is de betaalbare prijs. Maar is het ook wat? Dat lees je in de Xiaomi smartphone ervaringen. Ontdek de nieuwste toestellen, specificaties, reviews en ervaring met dit merk. En natuurlijk wat deze smartphones moeten kosten.

Populariteit van Xiaomi

Dat de Xiaomi smartphone ervaringen zo goed zijn zie je terug aan de verkoopcijfers. Wereldwijd gezien heeft dit merk een aandeel van maar liefst 17%. Binnen Europa ligt het aandeel op ruim 25%. In een jaar tijd is Xiaomi in Europa met maar liefst 67% gegroeid.

Hoe kan dat toch? Dit heeft met de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding van de toestellen te maken. Want die is echt niet mis.

Processors in Xiaomi smartphones

Iets wat je nooit mag vergeten: het checken van de processor in een smartphone. Bij de vlaggenschepen van Samsung maar ook bij iPhone weet je dat er goede processors inzitten. Maar bij goedkopere merken is dit soms de vraag. Nu is het zo dat Xiaomi tot die goedkopere merken behoort.

Duik mee onder de motorkap van deze toestellen. Bijvoorbeeld de Redmi K50 gaming uit 2022. Dit toestel richt zich op gamers. Er is dus aandacht besteed aan een goede processor, namelijk de Snapdragon 8 Gen met 8 of 12 GB werkgeheugen.

Bekijk nieuwste Xiaomi smartphones

Hartstikke goed, maar hoe zit het met andere modellen? De Redmi 10 (2022) is voorzien van een Mediatek processor met 4 GB-gram. Datzelfde merk processor kom je ook bij veel vergelijkbare Xiaomi toestellen tegen.

Op zich is MediaTek niet slecht maar het gaat om een processor voor smartphones uit het middensegment. Die presteren toch wat minder dan de Samsung topmodellen of iPhones. Maar vanwege de goedkopere prijs doet de processor het eigenlijk toch verrassend goed.

Interne opslagcapaciteit

Kijk niet alleen naar het werkgeheugen maar ook wat de opslagcapaciteit is. Je wil immers geen ruimte tekortkomen. De nieuwste modellen zijn leverbaar met een opslagcapaciteit vanaf 64 GB. Dat is tegenwoordig toch wel het minimale wat je moet hebben. In tegenstelling tot iPhones kun je de opslagruimte bij een Xiaomi smartphone wél uitbreiden.

De kracht van de accu

In de Xiaomi smartphone ervaringen valt er ook wat over de accu te zeggen. De meeste gebruikers zijn erg tevreden over de levensduur van de batterij. Dat moet ook wel want veel van deze modellen hebben een accu met een capaciteit van 4500 mAh of meer. Kies dan wel voor een van de betere smartphones van dit merk.

Opladen kan op de normale manier of je kiest voor snelladen. Afhankelijk van het model kan deze ook omgekeerd opladen. Dit betekent dat de smartphone andere apparaten oplaadt, bijvoorbeeld een tweede toestel of oordopjes.

Camera’s van Xiaomi telefoons

Opvallend is dat Xiaomi ook voor de beste telefoon camera’s gaat. De hoofdcamera beschikt over minimaal drie lenzen met een hogere resolutie. De enkele selfiecamera is minder krachtig maar prima voor het maken van selfies voor social media (of zo).

Een van de best beoordelen modellen is de Poco X3, die ook geschikt is om mee te gamen. Dat is te danken aan de razendsnelle processor. Bovendien beschik deze over een beeldscherm met hoge resolutie en sneller ververstijden. Dit betekent vloeiende beelden.

Naar Xiaomi Poco (X3)

Onder dit toestel vind je een verzameling van Xiaomi smartphone ervaringen. Lees ze gerust door, zo ontdek je de mening van andere gebruikers.

Verkrijgbaar vanaf € 99

Het beste aan Xiaomi smartphones is de prijs. Je koopt al een toestel vanaf € 99, die is dan één tot twee jaar geleden uitgebracht. Voor een toestel uit dit jaar betaal je wel wat meer, zo ongeveer vanaf € 160.

Let op want Xiaomi brengt smartphones in verschillende series uit. De ene serie is kwalitatief hoog en de ander wat minder. Grofweg kun je de toestellen onderverdelen in:

  • Budgettoestellen
  • Middensegment
  • Topsegment

De Redmi serie bevat budget toestellen, die zijn echt heel betaalbaar. Ergens tussen de € 99 en € 175. De Mi-serie bevat de smartphones uit het middensegment. Deze zijn verkrijgbaar voor een prijs variërend van € 200-€ 350. Overigens worden nieuwe Mi- toestellen ook wel aangeduid met alleen een nummer.

Ontdek de Redmi toestellen

Dan heb je nog de Poco serie en dat betreft de topmodellen. De wat oudere modellen uit deze serie zijn verkrijgbaar vanaf € 200. Voor een pas uitgebracht model betaal je tussen de € 260 en € 400.

Xiaomi smartphone ervaringen: positief

Hieronder nog enkele willekeurige Xiaomi smartphone ervaringen van gebruikers:

  • Overleeft valpartijen goed (Pocco)
  • Zeer snelle telefoon (Pocco)
  • Sommige apps zijn niet te verwijderen
  • Goede camera (11 Lite)
  • Batterij gaat verrassend lang mee (11 Lite)
  • Mooie grote display (Redmi 9c)
  • Kan niet draadloos opladen

Kortom, de Xiaomi smartphone review ziet er echt goed uit. Nu nog zelf ervaren.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Xiaomi smartphone ervaringen
Schuiven naar boven